Dark Knight Rises
5/10
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
Dark Knight Rises
8/10
-az bişi spo-
İki puanı nereden kırdığımı söyleyeyim:
Zaten kötülüğünden ikna olduğumuz Bane'i "sen saf kötüsün" "o çok kötü" gibi kötü oyunculuklarla ve diyaloglarla destekleme gereği duyup. Bu kadar yücelttiğin kötülüğü üç saniyede öldürdüğün için... Bir de bu kadar başarısız, bu kadar ezik batman yaratarak 3.kez bi dünya adamı telef ederek kurtaran adamı kahraman ilan etmen. Bu sefer atom bombası gibi genel bi felaketi önlüyor ama arada gene kaç bin adam öldü ya"
-az bişi spo-
Bunun dışında görsel, şölen müthiş müzikler, müthiş final...
(Eray'la Görkem beraber izleyince bol bol birbirini gaza getirip tcık tcık tcık demekten filmi izlememiş yan koltuktaki kızları kesmişler belli... Sakin olun şampiyonlar :p valla çarpılırsınız.)
Ben yalnız izledim ve Nolan gibi ilah olarak gördüğüm bir adamın nasıl bu kadar kötü bir senaryoyu filme aldığını, üstüne de bir kurgu dehasının nasıl bu kadar kötü kurgu yaptığını hayretle izledim. Gerçi kurgunun pek suçu yok, senaryo çok kötü, ondan elden bir şey gelmiyor.
Ama kötü yani. 5 iyi bir not bence de.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Revolver, 6 defa izleyişim. Halen tam olarak filmi anlayamadım. Neyse fazla söze gerek yok, izlemeyen; izlemeden ölmesin sakın.
10/10
20/20
...
...
...
Duvarlar… Görüyor musun? Duvarlar yükseliyor. Şşşşş, bağırmayı bırak sessiz ol! Bak bak, duvarları daha çok yükseltiyorlar...
Dark Knight Rises: müthiş bir potansiyeli al, tespit et, sonra Hollywood süper kahraman klişeleriyle yerin dibine sok. 5 / 10
"3 idiots" ezberci sistemi eleştiren harika bir film. oğlum filmi izlerken azıcık rahat bıraksaydı hüngür hüngür de ağlardım hani 🙂 öyle olunca anca gülebildim 😀
10/10
Total Recall/2012
6/10
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
Hereafter/Clint Eastwood
6/10
Yahu yeni Batman filmini çok beğenmeyen gördüm ve şaşırıyorum bence 2. filmin bir tık altında olsa da yine çok ama çok sağlam bir senaryoya sahip çok iyi bir film olmuş. -yazının geri kalanı spoiler içermektedir, baştan söyleyeyim. (ve spoiler butonu çalışmamaktadır)-
Tabi tüm bunların yanında zevkler ve renkler tartışılmaz, sevmeyen sevmez, seven de sever. Matematik değil sonucunda bu. Benim açımdan da 8.5/10 diyebilirim film.
Ayrıca...
Ben de şöyle bir puanlama yapayım fikrimce;
Batman Begins (2005) 9/10
The Dark Knight (2008) 7/10
The Dark Knight Rises (2012) 6/10
Şu filmin senaryosu iyi demeyin ya..
Gerçi benim derdim senaryodan çok bu kadar gerçekçi temellere oturtulan dünyada bu kadar ipe sapa gelmez, saçmasapan ötesi maskara şeylerin ardı ardına gerçekleşmesi.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
İşte bence bu da biraz subjektife giriyor diyebiliriz artık, zira bu nokta belli bir kesimi rahatsız ederken, diğer belli bir kesimi hiç rahatsız etmiyor ki ben bu ikinci kesimdeyim. Zira oluşturulan bu dünya bir süper kahraman hikayesinde oluşturulabilecek en gerçekçi ortam diyebilirim. Olaylar zinciri birbiri ardına tetikleniyor ve bir şey tarafından desteklenmeyen hiçbir şey yok diyebilirim. Filmde ise beni en rahatsız eden nokta ki garip bir şekilde kimse bunu dile getirmedi
Bu nokta dışında bence ancak subjektif olarak tartışılabilir gibi geliyor ki o da saçma zaten.
tavana asılan iple 1 ayda kırık bel tedavi edilir diyosun yani?
Tam olarak kırık denemez, sadece omurlardan biri yerinden çıkmıştı ama demek istediğini anladım. Lakin bunu en nihayetinde bir "süper kahraman" hikayesi olduğunu unutmamak lazım. Eğer süper kahramanın -her ne kadar gerçekçi bir dünya olsa da- normal insandan ayıracak insan üstü unsurlar yüklemezsen üstüne Nuri'den, Hikmet'ten ne farkı kalır? Ki ilk 2 filmi beğendiğini göz önünde tutarsak (Nolan gibi bir ilah bu filmle batırdı dediğine göre bundan öncekileri beğendiğini düşündüm ki yani bence asıl batırış açık ara Inception'dır), yüzünün sol tarafı komple yanmış bir adamın gözüne hiçbir şey olmaması, veya o halde geberip gitmemesi. Üstüne üstlük çıkıp ortalarda kötülük yapması daha mı gerçekçi? Bunların en nihayetin kurgusal filmler olduğunu, yaratılmak istenen ortamın olabildiğince gerçekçi olmasına rağmen kesinlikle "gerçek" olmadığını unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta her şeyi geçtim, gerçek hayatta şu ana kadar maske takıp milleti kurtarmayı kendine görev olarak biçmiş bir insan örneği de görmedim ben...