Arkadaşlar merhaba,
Elimde 23.976 bir film prores video dosyası mevcut. 120gb dolaylarında boyutu var.
Bunu sorunsuz bir şekilde .mxf 25 frame yapmak istiyorum. (Kare tekrarı olmadan)
Adobe programlarında bunu yapmak mümkün mü? ae, premiere vs.
Merhaba;
Suni olarak, dosya olarak dönüştürme yapabilirsin ancak. Görüntü ve seste sembolik de olsa sorunlar olacaktır. Evet kare tekrarı olur çünkü mecburen eksik kalan kareleri doldurmak zorunda program.
Sorunları minimize etmek için alternatif yöntemler var ancak mükemmel bir çözüm yok.
Kare tekrarı istemiyorsan ham dosyanın hızını %4 küsür arttırabilirsin, 25 kareye tekabül edecek şekilde; sonra da kare tekrarı yaratmayarak sadece format olarak (dosya uzantısı olarak) dönüştürme sağlayabilirsin ancak sesli bir kayıtsa birazcık başın ağrıyacaktır; görüntü de tabii ki deforme olacak...
Ne çektiğini de bilmiyorum, hobi amaçlı/kişisel bir şey ise veya sessizse, günü kurtarırsın gibime geliyor. Umarım ticari bir iş değildir.
Ticari işlerde 24 kare bile çekmek çok tehlikeliyken 24'ün altına inmek ciddi sorun. Türkiye'de ticari çekim yaparken (reklam, tanıtım...) 25 karenin altına inmemek gerekiyor. Bunu uzun yıllar önce zor yoldan öğrenmiş ve gözlemlemiştim. Çalıştığım ajanstaki görüntü yönetmeni 23.9 küsür karelik bir tanıtım çekmişti, "en sinematik görüntü" demişti; ancak müşteri klibi yükledikleri ekranlarda düzgün görüntülenmediğini/oynamadığını söyledi. Çünkü klibin oynadığı ekranlar PAL imiş. Klip sessiz olduğu için ses sorunu yaşamamıştık ama görüntü kusursuz olarak 25'e düzlenemedi (10 küsür sene önce yaşandı bunlar). Ciddi kavgalar çıktı, müşteriye ciddi reklamasyon yapıldı, görüntü yönetmeni kovuldu, İnternet üzerinden kötü yorumlar yağdı... Bazen çok eğitimli ve tecrübeli bir insan bile, kurumsal bir firmada büyük bir müşteriye iş yaparken bile çok basit ve temel bir hata yapabiliyor.
Cevap çok geç oldu, umarım sorunun çözülmüştür.