Yeo-haeng-ja
7 / 10
Otobüs yolculuğu sırasında izlediğim "Yeni bir hayat" adında Türkçe isme sahip izlenilebilir bir dram.
The Adjustment Bureau
6/10
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
super 8 ---- 6/10 JJ Abraams'ı defterden siliyorum artıkın.
Maymunlar Cehennemi - Başlangıç 7,5/10 AFM'de izledim gayet akıcı ve iyi gitti. Finalde o kadar maymunları ciddiye alıp savaş açan yeterli bir malzeme yoktu o biraz havada kaldı. Bir de sağlam bir başrol falan olsaydı çok farklı bir yerde dururdu film diye düşündüm. TV filmi tadında olan bazı yerleri acak böyle kurtarabilirlerdi. Yine de pişman değilim.
The Propospal - 7/10 Sandra Bullock'lu bir Romantik komedi. 45'ini geçmiş sandra ablamızın mihrap yerinde deyip anadan üryan kaldığı matematiği bilindik ama kendini izleten filmi diyelimm. Manitaynan izleyebilirsiniz.
Henry's Crime - 7/10 Herkesin itin bi yerine sokup çıkardığı keanu reves filmi. Ben beğendim. Gayet de tavsiye ederim.
Bad Teacher - 7/10 Yine aynı herkesin, özellile ekşicilerin yerlere vurduğu kamuran diyaz'lı komedi filmi. Ben beğendim yine. Kamuran abla bildiğin brad pitt gibi beybi feysliği yüzünden iyi oyuncu olduğunu farkettiremiyor. Gayet komik bir karakter çıkarmıştı kendisi. Böyle öğretmenim olsaydı ben de okurdum arkaaş.
Vicky Cristina Barcelona
6/10
Güzel yanları: Çok güzel kadınlar
Kötü yanları: Şarap, itici entellektüelizm, şarap, hayatta şarap içip gezmekten başka derdi olmayan insanlar, romantizm, şarap, entel insanlar, ilişkiler, bunaltı, kahvaltıda içilen şarap, daraltı ve tabi bütün bunların toplamı Woody Allen.
Yine de izlenebilirliği olduğunu düşünüyorum bu filmin, en azından benim gibi yolculuk sırasında izlediyseniz verdiğim 6 puanı hak ediyor demektir (en azından filmdeki güzel bayanlar için)
También la lluvia - Even the Rain 11/10 Bu yıl izlediğim en iyi film.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
Politik mesajlar barındıran filmleri izledikten sonra bir süre vakit geçmeden puan vermeyi yasaklayalım kendimize. (:
Film bence de çok iyi.
Politik mesajlar barındıran filmleri izledikten sonra bir süre vakit geçmeden puan vermeyi yasaklayalım kendimize. (:
Film bence de çok iyi.
Politik mesajı geçtim.Daha girişteki prova sahnesinde verdim o puanı ben.
Ayrıca İciar Bollein kadın başına gitmiş Bolivya'da elinin hamuruylan hem 1500 lü yıllarda hem 90lı yılların bolivyasında birbiriyle paralel hikaye anlatan 2 filmi fazla ajite etmeden çekip gelivermiş. Hala tüylerim diken diken.
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
Somewhere/Sofia Coppola
5/10 ya da belki 6/10
BU kadını incelemek, eleştirmek zor. İlginç bir sineması var. Kalıplara uymaması, klişelere hiç mi hiç dayanmaması harika. Ama kurduğu yapının da tam anlamıyla ikna ya da tatmin edici olduğu da şüpheli. Kaba söylemle, "entelektüel flu'luk" tribine dayanıyor ama buna rağmen filmlerini ilginç, izlenir kılmayı da başarıyor. Henüz net yorum yapmak ve karar vermek için erken, hele bir iki film daha yapsın bakalım. 🙂
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
The way back 4/10 . 2 puan collin farrel'ın filmi kurtarma çabasına dönüşen şaşırtıcı performansı. 2 puan Ed Harrisin makyajı.
Peter Weir'in hiç seveni yokmuş arkadaş. Senaryoda kafam kadar boşluklar (Annem beni koca kafalı oğlum diye sever). Abuk subuk mantık hataları. Sır kapısı kalitesinde diyaloglar. Sen git truman show üstüne böyle bir film çek. Korsan DVD ye verdiğim 2.5 tl ye acıdım. Filme 7.3 puan ortalamsını kazandıran 19000 insana ayrı ayrı sövdüm.
También la lluvia 10 / 10
Ben de izledim. Müthiş müthiş müthiş!
Tüyler hala diken diken.
Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden benim için.
Kim También la lluvia filminin, hikayesindeki klişe bölümler veya gerçekçi olsun diye (ya da beleşçilik yüzünden) kadroya dahil edilen amatör oyuncular yüzünden puanını 0,5 oranında olsa da kısmaya cesaret edecek?
Kim También la lluvia filminin, hikayesindeki klişe bölümler veya gerçekçi olsun diye (ya da beleşçilik yüzünden) kadroya dahil edilen amatör oyuncular yüzünden puanını 0,5 oranında olsa da kısmaya cesaret edecek?
Abi neden cesaret edelim, olay o zaten.
Dünyanın en saçma kırılan puanı olur bence.
Şu klişe lafı da bence dikkatli kullanılmalı.
Bazı şeyler klişeyse filmde de anlatıldığı üzere 1500 yılından günümüze kadar Kapitalizm'in değişmeyen bazı dinamikleri klişe olduğu için film klişe gibi gözüküyor.
Hikayeden bahsetmiyorum abi, karakterlerin hikayedeki yerlerinden söz ediyorum. Başroldeki elemanın kötü adamdan iyi adama dönüşümündeki klişe rahatsız etti beni misal.
Yoksa film iyi muhtar. Sadece 0,5 dedik ya, vurmayın ah ahh. 😀
También la lluvia 10 / 10
Ben de izledim. Müthiş müthiş müthiş!
Tüyler hala diken diken.
Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden benim için.
Sen bir filmi böyle övmezsin kolay kolay. Mutlaka izleyeceğim....
Session 9
Uzun zamandır adam gibi bir korku filmi bulamıyordum. İlaç gibi geldi.