Forum

Sinema ve Bilgisaya...
 

Sinema ve Bilgisayar Teknolojisi

10 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
2,525 Görüntüleme
(@volkanarat)
Gönderi: 92
Başlığı açan
 

Uzun yıllardır hayal etmişimdir böyle bir şeyi, hatta yıllar önce kardeşim öldüğünde ve onu bir daha hiç göremeyeceğim gerçeğinin kabulü döneminde bu fikiri daha bir benimsemiştim..

Konunun girişini Simon filminden yola çıkarak yapabiliriz sanırım, filmde bilgisayar ortamında yaratılan bir karakter tüm halkın en sevdiği yıldız oluyordu..

Peki ama böyle bir şey gerçek olamazmı? Fikrin çıkış noktası ölmüş sanatçıların tekrar yaşarmışcasına işler yapması. Yıllar önce ölmüş bir barış mançoya televizyonda tekrar konser verdirmek, yada Atatürk'ün bizzat kendisini filmde oynatmak vs...

Bilgisayarda kişinin daha önce var olan görüntülerinden yapılan analizler ile onu yeniden modelleyerek onu bilgisayar ortamında yaşayan gerçek bir karakter haline getirmekten bahsediyorum. Sonrasında ise o karakter dışarıdan birinin kontrolü ile ekrana yansıyarak kuklacının kukla oynatması gibi bir sanal yönetim sistemi ile hayat geçemezmi?

Günümüz 3d modellemeleri halen yapay bir görünüme sahip ama zaman içinde gerçeğe en yakın sanal görüntüleri elde etmek daha kolaylaşacaktır.

Fikrin daha uç noktalarında ise insan beyninin çözümlenerek yedeğinin alınıp bilgisayar ortamına aktarılması ve yaratılan bir karakterin sanal zeka yüklemesi ile bilgisayarda yaşatılması...

Düşünsenize yıllar önce ölen babanız bilgisayarınızda yaşamaya devam ediyor ve siz ona ihtiyacınız olduğu anlarda bilgisayarınız aracılığı ile onunla sohbet ederek öğütlerini dinleyebiliyorsunuz.

Sanal zeka kısmı en azından bu hayalde bile uzak bir ihtimal olsada, bu tarz modellemeler dışarıdan yönetim ile sinemdada kullanılabilir bence. Hatta aynı mantıkla micheal jackson'a yeniden canlı konser bile verdirilebilir.

Fikrin daha ileri detaylarıda mevcut ancak sanırım şu ana kadar yazdıklarım bir fikir vermeye yeter 🙂

 
Gönderildi : 11/08/2009 1:56 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Bunlar mümkün olacak tabii ki. Hatta dizi izliyorsan bu konunun inciğini boncuğunu inceleyecek olan Caprica'yı deneyebilirsin. Bu sene sonuna doğru başlayacaktı fakat pilot bölümü epey bilgi veriyor konu hakkında.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 11/08/2009 2:13 pm
(@trackless)
Gönderi: 0
 

"Beowulf" filmi insan modellemeleri konusunda çok başarılıydı. Gerçeğe çok yakındı.

 
Gönderildi : 11/08/2009 2:33 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Modelleme ile kaplama ve ışıklandırmayı karıştırmayın. Modelleme konusunda yeterli seviyeye gelindi. Bundan ötesini insan gözü algılayamaz. Işıklandırma ve kaplama ise işlemci gücü ile alakalı. Onlar hızlandıkça gelişecektir. Zaten ayırt edilemez örnekler bolca var, çok yakın bir gelecekte iyice de standart hale gelecekler. Ayrıca Beowulf'a gelene kadar Karayip Korsanları var derim ben.

Diğer kısım için ise 3 4 ay kadar önce NTV Bilim'de bilgisayarların ne zaman bir beyin gücüne eşit olacağı ve ne zaman geçeceği yazıyordu. Ona da fazla bir şey kalmadı. Olacak böyle şeyler bence, çok da imkânsız gelmiyor bana.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 11/08/2009 3:50 pm
 arc
(@arc)
Gönderi: 24
 

"The Curious Case of Benjamin Button"da kullanıldı bu olay. Filmde Brad Pitt Benjamin Button'un doğduğu ilk yıllardaki yaşlı hallerini Stüdyoda oynadı ve bilgisayar teknolojisi ile Brad Pitt'in jest ve mimikleri en ince ayrıntısına kadar filme aktarıldı. Kısa bir süre içerisinde de ölmüş oyuncuların da filmlerde oynatılması öngörülüyor.

 
Gönderildi : 13/08/2009 8:13 pm
(@eraydinc)
Gönderi: 232
 

Terminatör 4 de Arnold abimizde bu teknoloji sayesinde gerçekmiş gibi karşımıza çıktı.

İlerde filmlerimde Brad Pitti oynatacam,kendisinin ruhu bile duymıycak 😀

Yapay zeka olayına gelince ,en az 100 yılı var diyorum. Hala çok zayıf ve kombinasyonlar üzerinden yapay zeka geliştiriliyor.

Eğer bir gün bir bilgisayar ,son seviye bir ''GO'' üstadını yenebilirse işte o zaman yapay zeka ,gerçek zekaya bürünmüş demektir. Çünkü GO da kombinasyona yer yoktur. Satranç çok basit ve kombinasyon dizini 10 üzeri 120 iken ,GO da 10 üzeri 761 dir. Tamamen duygusal zeka ön plandadır. Oh yea 🙂

eraydinc.com
vimeo.com/eraydinc

 
Gönderildi : 15/08/2009 2:03 am
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Zeka'yı bırakın da işin endüstri boyutunu gözden kaçırmayalım. Yani sen evinde masanın başında bir Bratt Pitt filmi çıkarabilirsen, ya da hadi Pitt'i geçtim tanınmamış bir oyuncu bile tasarlayıp (mesela bomba bir hatun, bakınız Simone) bu durumda Hollywood ayvayı yer. Demek ki mümkün olsa bile o teknoloji bizim elimize biraz zor geçer. Para söz konusu...

- baço

 
Gönderildi : 15/08/2009 2:42 am
(@eraydinc)
Gönderi: 232
 

Ne parası ? Benim evimde buna yetecek bi workstation mac pro var.neye para vericem ?

eraydinc.com
vimeo.com/eraydinc

 
Gönderildi : 15/08/2009 7:45 am
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Anlatamadım sanırım... Hollywood'un parasına ortak olma durumu demek istedim... Hollywood'u bitirir...

- baço

 
Gönderildi : 15/08/2009 4:27 pm
 arc
(@arc)
Gönderi: 24
 

ben bu teknoloji ile ilgili bir video izledim. işlemin yapıldığı stüdyodaki bilgisayarları hayatımda başka bir yerde görmedim. kişisel olarak yapılması imkansız gibi geliyor bana. ayrıca bradd pitt gibi oynayacak birini bulmak ta kolay olmayacaktır 😀

 
Gönderildi : 12/09/2009 6:32 pm
Paylaş: