Kim ki duk - Bilinmeyen adres... Bu adamın filmlerini seviyorum efendim 🙂
Filler ve Çimen 8/10
Seyrettiğim ikinci Derviş Zaim filmi. Tarzını sevdim. Beğenerek izliyorum.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
side effects 7/10
Daha güzel işlenebilirdi. Öyküsü esasında güzel ancak yönetim çok sıradan kalmış.
Psikiyatri uzmanı olmak istediğim için belki biraz gözümde büyütmüş de olabilirim.
The Impossible (2012) 9/10
Ne çok ağladım ben bu filme. Sahip olduğumuz hiçbir şey bize ait değil. Her şey saniyelerle pamuk ipliğinde. Mesajı alabiliyorsanız ne ala...
Mama (2013) 7/10
Güzel filmdi ama korku falan değil, neresine, niye korkulur? oturup düşünmelik. Bunun dışında kaç tane daha korku etiketli film izledim, onları yazmıyorum bile. Korku filmi dönemi perdelerini çoktan kapatmış.
nines(3*3)- 9/10
çok güzel bir film olmuş. garip-derin- alışılagelmiş olmayan güzel bir film.
şaka ile karışık - 10/10
ofsayt osman... izlemek için çok gecikmişim kabul.
Truman Show 9/10
Harika senaryo..
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
IMDB: 8.6
http://www.imdb.com/title/tt0057012/
Hem senaryosundan hem goruntu den hem de yonetmenliginden Stanley Kubrick' e 3 oscar adayligi , en az 3 ayri karakteri (ben seyrederken sadece 2 sini farkedebildim) inanilmaz bir orjinallikle canlandiran Peter Sellers'a 1 oscar adayligi getiren cok girgir bir film
Amerikan Baskaninin Rus mevkidasiyla sanki birer icki masasi arkadasi gibi cok samimi konusmalari ise bence hic kacirilmamali
Senaryosu ise en begendigim senaryolardan biri
Exit Through the Gift Shop - 2010
Bansky isimli bir graffiti sanatçısı tarafından çekilmiş bir belgesel. imdb puanı 8.0 Film graffiti sanatçılarını ve onları videoya çeken bir fransız adamı anlatıyor. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden. Belgeseli film gibi yapmışlar. vay be.
Chronicle - 2012
Bu filmde de 3 arkadaş bazı doğaüstü güçlere sahip oluyorlar. Film, Blair witch project gibi hep bir elemanın çektiği el kamerası görüntülerden oluşuyor. Fena değil aslında, izlettiriyor kendisini. Yanlız o el kamerası nasıl bu kadar iyi çekiyor burda bir mantık hatası var.
Life of Pi - 7.5 / 10
Gerçekten güzel bir filmdi. Görsel olarak muazzamdı. Semboller içeren bir film ancak sembollerin net anlaşılamaması yüzünden (veya benim beceriksizliğim) 8 veya 9 olacak puanını 7.5 veriyorum. Şimdi sinema dünyası düşünsün 😛 Şaka bir yana gerçekten izlenilmesi gereken bir film.
Chaplin (1992) http://www.imdb.com/title/tt0103939/ 7.4
Chaplin i daha iyi anlamami, bilinmedik pek cok yonunu ogrendikten ve cektigi zorluklari gordukten sonra daha cok hayran olmami saglayan bu filmi Charlie Chaplin hayranlarına mutlaka izlemelerini tavsiye ederim.
Fareler ve İnsanlar
1992 versiyonunu izledim. (1939 versiyonunu da yakinda izlemek istiyorum)
Kitaba bayagi bir sadik kalinmis gibi.
Diyaloglarin nerdeyse hepsi filmde yer aliyor.
Kitapla nerdeyse tamamiyle ortusen nadir uygulamalardan biri olsa gerek.
simdilik 7/10 verebilecegim
I Saw the Devil (2010) 8 / 10
Fireworks Wednesday (2006) 6 / 10
Sympathy for Mr. Vengeance (2002) 8 / 10
The Secret in Their Eyes (2009) 8 / 10
A Prophet (2009) 8 / 10
A Bittersweet Life (2005) 7 / 10
Gravity (2013) 9/10
Simgesel anlatımın dibine vurulmuş, açılar harika özellikle giriş sekansı harikulade. Cameron'a katılıyorum çekilmiş en iyi uzay filmi... Sakın internetten indiririm havasına girmeyin 3 boyutun hakkını veren ender filmlerden.
Black (2005) 10/9.5
izledikten sonra neden bunca zaman bu filmi farketmemişim diye kendime kızdım diyebilirim. doğuştan kör ve sağır bir kızın ve öğretmeninin azim dolu hikayesi. izlerken başroldeki kızın durumuna üzülmemek elde değil. öyle bir işlenmişki hikaye bazı yerlerde gözleri doluyor insanın. kesinlikle kaçırılmaması gereken bir film
A srpski film 10/1
Böyle bi filmi düşünende çekende insan olamaz. Yarım yamalak da olsa izlediğim için suçluluk duydum. Yayında ve yapımda emeği geçenlerin Allah belasını versin.