Başka Bir Kadın (La vie d'une autre)
10/7
http://www.imdb.com/title/tt1817191/ " onclick="window.open(this.href);return false;
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
the sting
ne yazıkki beetlejuice film hakkında karamanın koyunu sonra çıkar oyunu dediğin için filmin sonunu tahmin edebildim, o yüzden de şok olamadım of off..
the sting
çarpıldığım sahne solina nın ölüşü oldu 🙂
ne yazıkki beetlejuice film hakkında karamanın koyunu sonra çıkar oyunu dediğin için filmin sonunu tahmin edebildim, o yüzden de şok olamadım of off..
Spoiler koy lütfen.
the sting
Spoiler koy lütfen.
haklısın KEzzAP kusura bakma.
Limelight (1952)
Chaplin ve Keaton'ı bir araya getiren film(Keaton'ın rolü az da olsa), beklentimi yükseltti epey. Ama sessiz filmlerin üstadından bu kadar basit bir film beklemezdim açıkçası, yorum sizin...
yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?
Safety Not Guaranteed
7/10 bu ara önerdiğim filmlerden
--- spoiler ---
Bu kadar güzel hikayeye o son yazılır mı ya ? olayı bilim kurguya çekmek yerine herkesi muallakta bırakacak çok basit işler yapılabilirdi.hep onu bekledim kırdığım 3 puanda ordandır yani
--- spoiler ---
nasıl spoiler yapılır bilmiyorum basıyorum basıyorum olmuyor:D
Safety Not Guaranteed
7/10 bu ara önerdiğim filmlerden
--- spoiler ---
Bu kadar güzel hikayeye o son yazılır mı ya ? olayı bilim kurguya çekmek yerine herkesi muallakta bırakacak çok basit işler yapılabilirdi.hep onu bekledim kırdığım 3 puanda ordandır yani
--- spoiler ---
nasıl spoiler yapılır bilmiyorum basıyorum basıyorum olmuyor:D
böyle spoiler yapacaktıysan şöyle yapsaydın keşke
[bakmayın buraya bakmayın]
çok güzel hikaye
[/bakmayın buraya bakmayın]
spoilerin kenarlarına o köşelilerden ve bir tane de ters slaştan koyarsan olur, tüm komutlarda geçerli olması lazım bu yöntemin 🙂
Ip Man 8 / 10
Senaryo sonradan toparlıyor, film hiç beklemediğim bir yöne evrildi. İyi ki de öyle oldu. İzlenebilir.
Shutter Island (Zindan Adası)
8/10
Yönetmen: Martin Scorsese
The Shining
Zamanındaki ve hala günümüz korku ve gerilim filmlerine oranla hala ayakları sağlam basabilen bir film. Tabi aklımızda birkaç filmden başka iyi korku filmi gelmeyebilir ve hep aynı klişeleşmiş mevzularda seyir sunan filmlere göre bu film kalitesini koruyor…
Normal korku filmlerine göre müzikle ortamı germe işi hayli yüksek dozla işlenmiş… Ayrıca karakterlerin mantıklı ve zekice davranması harikuladeydi. Eşine pek rastlanır bir durum değil. Odaya kitleme ve labirentteki kovalamaca, kaçan karakterlerin klişelere kurban edilmemesi gayet de hoş olmuş…
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
I am Sam
Sanki baba ile kızın ayrılığında duygusal ilişki zayıf kalmış gibi. Sam üzerinden bu duyguyu vermeye uzaktan dokunmuş gibiler. Çocuk tarafından ise hiç ellenmeden bırakılmış… Belki de bunu bilerek yapmışlardır. Çocuğun ayrılık hissine değinebilselerdi eminim ki izleyicinin akan gözyaşlarına mendil yetiştiremezlerdi. Film bu bağlamda hüzün vermekten çok kara mizaha yakın seyir görmüş. Bunu Sam üzerinden yerinde müdahalelerle mizahlandırarak işlemişler…
Tatlı bir duygusallık içinde yer yer dolu gözlerle hafif gülümseyerek izlenecek bir film…
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Crazy, Stupid, Love. (2011)
Imdb: 7.5
Zermi: 8
Bazen metaformlardan, konuşmayan karakterlerden, uzaklara dalıp giden bakışlardan sıkılırsınız, "kafanızı dağıtmak" için film izlersiniz. Tam öyle bir film işte, yer yer sürprizleri olan, az beklentiyle izlenirse tatmin edecek bir film.
Eleven Fourteen (11:14) - 2003
IMDB : 7.2/10
EB : 8/10
Director: Greg Marcks
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003)
Kim Ki Duk abimizden izlediğim ikinci film. İlki Binjip(3-iron) idi. Nedense Binjip kadar etkilemedi, belki de çok daha gerçekçi olduğu için. Sanki hiç kurgusal bir yanı yok gibiydi, belgesel gibi. Hala bazı sahnelerin üzerine düşünüyorum, "Neden öyle yaptı? Neyi kastetti?" filan diye. İzlenesi bir film kısacası, bu adamın yaptığı, katıksız sinema gibi geliyor bana.