Atlıkarınca
Yönetmen: Ilksen Basarir
Bir yönetmen enkazı daha... Bakın çok cesur konu seçtik, bunu film yapalımla ortaya film çıkarılmıyor. Bu yanlılığımız, üretimimizdeki beceriksizliğimizi kapatır düşüncesi, artık bilinçli sinema izleyiciliğinde ivme kazanmış Türk seyircisinin yutmayacağı bir ezik davranış şeklidir. Gereksiz, özensiz, hatalarla ve boş sahnelerinin çokluğuyla bir film ortada öylece dımdızlak duran.
Bu kurgu tekniği bize nereden bulaştı bilemiyorum. Yönetmen kimliğini bu kadar dibe vuran bir film anlatımına bu kadar hevesli olmanın hiç bir menfaatı yok zararı bu kadar devasayken. Yönetmenlerin önce sinemada hikayeyi sunma mantığını kavramaları gerekir.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Çöpçüler Kralı yine yeniden... 10 / 10
The Descendants 7 / 10
As Tears Go By - Wong Kar Wai 6 / 10
Blue Valentine 7 / 10 (Oyunculuk mükemmel)
Breaking the Waves... Lars Von Trier sineması duygu yoğunluğuyla göz alırken, Emily Watson gelgitleri olan saf bir karakteri müthiş oynuyor.
yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?
andrey tarkovski idi sanırım yönetmenin adı mirror da filmin adıydı...
ingilizce alt yazılı izlemek hata oldu, çünkü çok fazla dış ses vardı ve bilmediğim kelimeler, filme adapte olmakta zorlandım.
filmden aklımda kalan: uzun planlar, nuri bilge ceylanın ağaçların dalları rüzgarda sallanırken çektiği planlara benzer planlar...
nuri bilgenin etkilenmiştir bu adamdan belki de, kim bilir.
King of Comedy 8 / 10
De Niro... Bu adamın kim bilir izlemediğim daha ne performansları var. Bu nedir ya...
En iyisini izlemiş oldun Kezzo, rahat ol.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
One Flew Over The Cuckoo's Nest 9 / 10
Synedoche, New York 4 / 10
Yarısında kapattım. Bana göre değil. Bu da bir film teknik hatalarla dolu değilse az çok da bir hikayesi varsa vereceğim en düşük puan zaten. 🙂
Yarısında kapattığın filme niye not veriyorsun ki?
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Prayers For Bobby
10/10 puan kıracak bi yer bulamıyorum yaa
mükemmell
beetlejuice ye tavsiye olunur, henüz izlemediyse 🙂
Yarısında kapattırdığı için düd. 🙂
brokeback mountain yön:ang lee
hep önyargıyla izlemeye bir türlü elimin gitmediği filmi sonunda izledim ve müthiş bir hikaye anlatımı gördüm! kesinlikle çok dokunaklı!
Yarısında kapattırdığı için düd. 🙂
Bence yaptığın etik değil. Not vermemelisin.
La Fee - The Fairy - Peri - 2011
muazzam bir oyunculuk izledim ayrıca müzikalde var işin içinde. bütçesi düşük ama kendini izlettiren komedi drama müzikal tadında nefis bir fransız filmi... ben çok beğendim tavsiye ederim. Eski tip çekim teknikleri kullanılmış Fiona Gordon ve Dominique Abel oynamış başrollerde.