Forum

En Son İzlediğiniz ...

[Sabit] En Son İzlediğiniz Film

2,486 Gönderi
176 Üyeler
0 Reactions
404.1 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan

Midnight in Paris 7.5 / 10

Gönderildi : 30/10/2011 4:01 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm 6.5 / 10

Berbat bir görüntü yönetimi ve kurgu...

Ama iyi oyunculuklar, komik bir film ve iyi bir hikaye...

Gönderildi : 04/11/2011 10:00 pm
(@gorkem)

Conan 5/10.

"Allah bin türlü belanızı versin" dedirtecek kadar klişe hikaye. Pes ötesi, yemin ediyorum. Spoiler vermeye bile gerek yok, canı sıkılan bi salağı tanrı gibi yapan bir b.k vardır., iyiler bunu bir zamanlar ele geçirip parçalar, hani kimsenin eline geçmesi hesabı. Parçaları münasip yerlere sokarlar. Sonra kötü kalpli çirkin yüzünde yara izi olan ayakları kokan hatta tercihen hemoroidi olan bir barzo bu parçaları toplayıp, yıkayıp dünyayı ve facebooku ele geçirmek ister. TAbi bir de kanı temiz (Bakın burada haksızlık etmeyelim, hikayeyi azcık güncellemişler: artık günümüzde güzel, yetişkin bakire hatun kalmadığından bakire olayını kaldırmışlar "saf kan" kadın demişler) bir kadın bulup onu masaya yatırıp ayin yapacaklardır. TAbi bizim herif de gelip ayini darmadağın edecektir. haaa, unutmadan, bu sıfır kilometre olmayıp az kullanılmış olan kız da tabiiki bu hemoroidli herifin bir zamanla ölmüş olan karısına dönüşecektir.

Nedir bu fantastik sinema ve parçaları toplanıp dünyanın hakimi olunacak malzeme, kahraman tarafından dağıtılacak ayin, saf kız, kötü adamın ölümden dönecek olan aşığı vırt zırt. PEs yani.

Ama bir Conan bulmuş herifler! Tamamen aynı kelimeler uygun: "Allah bin türlü belanızı versin" Ama tam zıt anlamda: "Bu kadar doğru bir adamı nereden buldunuz?" Olan Arnie'den daha fazla conan bir conan bulmuş adamlar. Müthiş bir kest, herif tek başına filmi izletiyor. hem yakışıklı, hem çok vahşi, hem hayvanın teki.

Yönetmenliği de teknik işçiliği de yönetmenliği de fena değil aslında. ama bu feci hikaye filmi bitirmiş.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 07/11/2011 2:25 pm
(@nusret13)

Horrible Bosses - Patrondan Kurtulma Sanatı

8/10

Son zamanlarda izlediğim en kaliteli Hollywood komedi filmlerinden...Oyuncular çok iyi,hikaye de güzel... Hangover'dan aldığım hazzı bu filmden de aldım.
NOT: Jennifer Aniston'u hiç sevmesem ve çekici bulmasam da, bu filmde gözüme bayağı güzel göründü...

Gönderildi : 07/11/2011 4:17 pm
(@gorkem)

Tenten 5/10

Spielberg artık hepten sıradan senaryolarla çalışmaya başladı. Tam yapımcı yani.
Çok sıradan, basit, "çocuk işi" bir senaryo bu. BU nedenle olabilecek en iyi yönetmenlik de sergilense sonuç pek parlak olmuyor.

Görsel olarak gerçekten çok keyifli ve eğlenceli ama temelde bir çocuk filmi havasında olan bir flm bu.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....

Gönderildi : 08/11/2011 1:35 am
(@zampano)

"Montparnasse 19"
8/10
1958 Fransa-İtalya yapımı, ressam Modigliani'nin dramatik yaşamının anlatıldığı biyografik film... Herhalde 1532 defa izlemişimdir.. Her yıl öğrencilerime izletirim de. Her defasında ilk kez izliyormuşum gibi sıkılmadan izleyebiliyorum.

Gönderildi : 08/11/2011 11:05 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Dog Day Afternoon 9.5 / 10 - Sidney Lumet

Filmin sonlara doğru hafif düşen temposu dışında hiçbir sıkıntısı yok. Gerçek bir olaydan uyarlanmasının mecburiyeti bu da.
Ama Al Pacino müthiş!

Gönderildi : 09/11/2011 7:41 pm
(@gorkem)

Kovboyslarlan Eliyınslar. 3/10. Bilemedin 4/10

Jon Favreau "iyi film beklemediğim yönetmenler" grubuna girmek üzere.

Gönderildi : 10/11/2011 1:15 am
(@nusret13)

Bir Ayrılık - A Separation (2011)

8/10

Aldığı Altın Ayı'yı sonuna kadar hak etmiş... Kesinlikle harika...

Gönderildi : 10/11/2011 2:34 am
(@karatasa)

8/10

+1

Gönderildi : 10/11/2011 3:40 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

8/10

+1
Şuraya eklesenize dilediğiniz dallarda.

http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=8804&start=75 " onclick="window.open(this.href);return false;

Düzeltme: Gerçi şu dallarda Siyanure belirtmiş bu filmi: Yabancı film, yönetmen ve erkek oyuncu

Ekleyeceğiniz vardır belki.

Gönderildi : 10/11/2011 3:59 am
(@karatasa)

Şuradan da ilham alınabilir; http://www.imdb.com/chart/2010s " onclick="window.open(this.href);return false;

Ben kendi adıma destekçisiyim forumda böyle birşey olmasının ancak öte yandan ödülle mödülle ilgili düşüncelerim herkeslerden farklı sanırım.

Gönderildi : 10/11/2011 4:04 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Şuradan da ilham alınabilir; http://www.imdb.com/chart/2010s " onclick="window.open(this.href);return false;

Ben kendi adıma destekçisiyim forumda böyle birşey olmasının ancak öte yandan ödülle mödülle ilgili düşüncelerim herkeslerden farklı sanırım.
İyi bir şey bence ya. Çok naif işte. Bu filmi oy verecek olanlar izleyecek şimdi ki güzel bir oylama olsun.
Hep birilerinin seçtiği listeyle işimiz olmasın. 🙂

Nelerini beğendin filmin, belki yeni adaylıklar çıkar...

Gönderildi : 10/11/2011 4:06 am
(@homeros)

7/10 Synecdoche, New York

İnsanda çok daha iyi bir filmmiş izlenimi yaratıyor ama anlaşılması biraz zor geldi bana, şöyle bir vakit sonra tekrar başına oturup izlemem lazım diye düşünüyorum.

Gönderildi : 10/11/2011 4:07 am
(@karatasa)

Filmi izleyeli bir süre geçti ama ilk aklıma gelen filmin sahiciliği ve senaryosu. Oyuncularından hikayesine, ışığından mekanlarına kadar bir belgesel gibi izletiyor kendini. Bir de bizim bilmediğimiz topraklarda çekilince daha bir merakla bakıyor izleyici senaryodaki karakterlerin ilişkilerine, tepkilerine, seçimlerine...

Filmin hikayesi o kadar sınırlarda bir hikaye ki, elinin ayarını tutturamayan veya önsezgileri yeterince gelişmemiş bir yönetmen çok kolaylıkla filmi berbat bir hale getirebilirdi. Ancak filmin yönetmeni mükemmel seçimlerle filmin iskeletini kurup, halkulade bir şekilde detayları yerleştirmiş. İşin şaşırtıcı yanı bir insan evladının bu derecede yönetmenlik ve senaristlik yeteneklerini bünyede barındırdıktan sonra hayata dair sağlam birşeyler söyleyebilecek bir altyapı edinmeye de zaman bulabilmiş olması. Artık ne yiyip ne içiyor, ne okuyup, ne izliyor bilemiyorum ama ben filmden çok etkilendim. Sadeliğin güzelliğini buldum filmde.

Söylemeden geçemeyeceğim, teknik açıdan birkaç puan kırarım ama bunun detayına girmek istemiyorum. Benim yorumumla bu film güzel bir film olarak hatırlansın isterim. Sanki bir film senaryosu değil bir roman yazmış Farhadi, izlenmeye değer bir iş ortaya çıkarmış. Yeri gelmişken aynı topraklardan çıkan No One Knows About Persian Cats http://www.imdb.com/title/tt1426378/ " onclick="window.open(this.href);return false; filmini de şiddetle tavsiye ederim.

Yorum yazmanın kötü tarafı şu ki, bu güzel filmleri rastgele izlemeyip beklemediğiniz bir güzellikle karşılaşıp keyfinizi ona katlamak varken, bu film güzeldir diye izleyip ancak beklediğinizi bulacaksınız. Bu sebeple pek de yorum yapıp, puan vermiyorum.

Gönderildi : 10/11/2011 4:37 am
Sayfa 133 / 166
Paylaş: