Ayı - L'Ours - 1988
9.5 / 10
Bu filmi yönetene de yönetmen diyorlar, diğer filmleri yönetene de yönetmen diyorlar. Haksızlık.
Bu film beni duygusal yönden etkileyen filmlerin başında gelir. Yönetmenin nasıl bir iş çıkardığına hayran kalmamak elde değil.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Paul
7.5/10
Son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmlerden biri kesinlikle. Şiddetle tavsiye ederim.
New York I Love You
Bir çok kısa filmden oluşan uzun metraj bir film. İçeriğinde bir çok iyi hikaye barındırıyor. Özellikle bir kaç tanesi dahiceydi. Keyiflendirici ve hüzünlendirici yanları da var. Özellikle final kısmının bütünleyici özelliği de zekiceydi.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Black Swan
8/10
Seve seve her daim... Muhsin Bey
Hani şöyle bir yanılgı vardır; Anadolu insanımız, köylümüz, saf ve temiz kalpli… Bak sen hele şu Ali Nazik'e…
Muhsin Bey hangi ara köyden çıkmıştı ki; Haydarpaşa'da kendisini karşılayan Ali Nazik miydi? Yoo bu bol potaslı başka bir hikaye idi. Buradaki ise bambaşka bir hayat. Muhsin Bey!
İsmindeki mana, nasılda konmuş yüreğine yana yana. Yangınlığının közü bile ufak bir esintide omuriliğini dimdik tutmaya kâfidir.
Onun için, Ali Nazik neydi ki? Bitli Osman'ın mı yeğeniydi yoksa Bitli Salman'ın mı? Gece soğuğunda acıdığı için mi, bir aç karını doyurmak için mi?
Hayaller! İnsanı her daim kendinden alıp götüren yegâne serap değil mi? Ne de güzel gelir tadı. Bir de işin içine hırs girmişse, bu sefer kendini ispat etme çabası da varsa; kor mücadelede anlık tali yollara girme ya pişmanlığı doğurur ya da zaferi. Pişmanlık henüz yoktu belki de hiç olmayacaktı ama zaferi şu anda ellerindeydi. Müşkilliğinin bedelini yüreğinde dinlemek için de çok şanslıydı. Ayrıca işin iddia tarafından kazanılan keyfi de bir ara çıkarılacaktır elbet.
Lakin güneş aynı, ışık aynı, yer aynı iken ve öleceğini bile bile potası istemek de neyin nesiydi? Ali Nazik, potası arzulamakla içinde sımsıcacık tuttuğu günahını da göstermiş oldu. Bir daha asla Ağa'sı ona su vermeyecek ve o naif müziği duyurmayacaktı. Belki de müziğin kesilmesi her şeyi alıp götüren olmuştur. Belki de o müziğin sesi Ali Nazik'in çiğ köftesinden beter acılığını duyurmamıştı Muhsin Bey'e. Duysaydı bir kere daha almazdı ağzına. O müzik, hayallerinin afyonuydu ve Ali Nazik de maskeli baloda en iyi kostümü giyendi.
Sıradaki müzik Muhsin Bey için çalacaktı bu sefer. Maskesini çıkarıp gelen, en büyük aşkına itiraf ettiği sevdiği kadın olacaktı.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
The Adjustment Bureau
7/10
Source Code
8.5/10
Limitless
8.5/10
Vasatın biraz üstünde denebilecek bir fikirden çok ama çok sağlam bir film çıkarmışlar, helal olsun diyorum. Öte yandan son yıllarda gördüğüm en iyi jeneriklerden birine sahip ki bu jenerikte kullanılan sahne ve benzer sahneler filmde de 2-3 yerde daha çok iyi bir şekilde uygulanıyor. Renk-ton-satürasyonu sinematografik yönden çok iyi ele almışlar.
Love And Other Drugs
romantik-komedi-dram türünde farklı bir örnek olduğunu düşünüyorum. gayet eğlenceli ve dozunda dram ve başarılı oyunculuklar.
When Harry Met Sally
7/10
---------------------------
Jurassic Park
7.5/10
"The Boat That Rocked"
7.5/10
Ortada radyo dışında herhangi bir ortak nokta bulunmamasına karşın istemsiz olarak hep "Kaybedenler Kulübü" ile karşılaştırdım. Tabi aslında bu tamamen yanlış bir karşılaştırma keza "Kaybedenler Kulübü" genel kanının aksine sıradışı 2 adamın radyo programını değil, radyo programı yapan bir adamın aşk hayatını anlatan bir filmdi. Hele hele filmin 2-3 noktasını çıkarırsak öyle eleştirel-asi herhangi bir yönü de olmayan bir filmdi keza öte yandan "The Boat That Rocked" tamamen hayali bir radyo istasyonu ve bu radyo istasyonunda çalışan kişileri anlatsa da o dönem İngilteresini (Tabi bildiğimden de değil wiki ve internetin geri kalanında yaptığım naçizane bir araştırma sonucu öğrendiklerime göre) ve siyasileri bu akımın bakış açısıyla gayet alaycı bir şekilde eleştiren bir film.
Filmin geçtiği yıl olan 1966 yılı öncesi (Filmin başında da geçtiği üzere) İngiliz Rock müziğinin en tepede olduğu yıllardır. Ve filmde ele alınan Pirate Radio kavramı da Amerika'da doğan Pop-Art kültürünün İngiltere'de olgunlaşmaya başlamasıyla ortaya çıkan (İngiliz) Rock 'n' Roll kültürü ile bu yılları takiben yetişen nesilde ortaya çıkan Genç Britanyalı Sanatçıları arasındaki önemli köprülerden biri olmaktadır. Gerçekten bir radyo programının (Daha doğrusu istasyonunun) bir ülkeyi baştan aşağı nasıl etkileyebileceğini merak edenlerin kesinkes izlemesi gereken bir film ki dediğim gibi aslında burada ele alınan radyo istasyonunun gerçek bir radyo istasyonu olmamasına rağmen.
Mr. Nobody
8/10
Garip bir film ama iyi yönde garip. Tamamen anlayabildiğimi sanmıyorum ama anlayabildiğin bazı şeyler var ama anladığım şeyleri doğru anladığımdan da emin değilim. Kısacası dediğim gibi garip yönde iyi bir film ama gerçekten anlamak için birkaç defa daha izlemek gerekir diye düşünüyorum.
İncir Reçeli 3,5/10
Sadece şunu söyleyim "klişe".
En son animasyon film olarak RİO yu izledim ve animasyon sevenler bu filmi çok beğeneceklerdir. Özellikle benim gibi Macaw Papağı besleyen ve ilgi duyan adamlar için harika bir seçim. Özellikle yaratılan mavi macaw rio karakteri bir papağanın tüm özleliklerini öyle güzel işlemiş ki; duruşu, bakışı,yürüyüşü, tavırları aynı ya! mimik ve hareketlendirme çok çok başarılı! 8,5/10 diyorum.
Yabancı sinema yakında öyle karakterler oluşurucakki animasyonluktan çıkıcak bu iş resmen ya. Ama yinede animasyonun tadı başka...
Shut your fucking bloody mouth!!!( çeviri: allah belanı versin! )
Rango
6.5/10
Kurtlar Vadisi Filistin
3/10
İnanılmaz derece mantık dışı ve klişe diyaloglarla bezenmiş ve leş gibi bir senaryoya sahip bir film, kesinlikle izleyip zamanınıza yazık etmeyin.