Stalker
6/10
Beklediğimden çok ama çok daha hafif bir film çıktı diyebilirim. Belki altyazıdandır bilmiyorum ama özellikle birçok diyalog çok manasız ve alakasız geldi bana. Biraz çözümlemeye kalkarsak altından bir şeyler geliyor diyeceğim ama Uğur Kutay'ın da bizlerle paylaştığı üzere zamanında Tarkovsky ile söyleşi yapan bir gazetecinin metaforlar ve semboller üzerine olan bir sorusuna "Ben ne metaforlarla uğraşmam, semboller ile yan anlamlar yüklemem. Ne anlatmak istersem onu anlatırım, sembolleri ise sadece anlatmak istediğim şeyleri desteklemek adına kullanırım" yanıtı vermiş -Ben Uğur Hoca'nın yalancısıyım- O yüzden kalkıp da sistem ve dinsel eleştiriler diye fasa fiso konuşmaya gerek görmüyorum adam kendisi son noktayı koymuş.
Öte yandan Lost'un da nereden çaktığı belli gibi, birçok yerde "vay anasını yahu demek ki J.J. Abrams da Lost'u bundan çakmış, vay çakal" diyesim geldi adeta, benzerlikler o denli fazla.
La Pianiste
Düşünceler, hareketlere yansıyınca gözlemlerinizden sonuç alırsınız. Peki, harekete dökülmeyen bilincimiz, düşüncelerimize ne kadar daha müddet tanır?
Erika! ah canımıniçi, senin tek şanssızlığın, çeyiz sandığının bembeyaz dantellerle kaplanmamış olması. Ruhunun çırpınışları, bir türlü o bendlerini aşamadı. Dirayetinde saklanmış olan arzuların, etrafını tek kaşı kalkık olarak süzmene neden oldu; ta ki en yükseklerden hem de.
Seyircinin bildiği gerçeği maalesef sen bilemezsin. Senin aldandığın Walter değildi; Haneke'nin ta kendisiydi.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Çakal
7.9/10
The Fountain
6.5/10
Anlaşılması için daha çok izlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir film, aslında tam anlayamadığımı düşündüğümden ötürü bu kadar düşük verdim diyebilirim. Daha sonra boş olduğum vakitlerde en az 2-3 defa daha izlemeyi düşünüyorum. Öte yandan Görüntü Yönetimi ve Sanat Yönetimi özellikle çok hoşuma gitti.
Umarım tekrar izlediğimde daha çok anlayabilirim bu filmi.
The Fighter
http://www.filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=8455&p=107959&hilit=the+fighter#p107959 " onclick="window.open(this.href);return false;
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
incir reçeli
5/10
http://www.camurfilms.com" onclick="window.open(this.href);return false;
rounders
8/10
Bazı filmler olur ya konusu hakkında fikir edinip "kesin boğar bu film beni, bitiremem" dersiniz. Bu film bu düşünceyi yıkacak nitelikte.
Poker üzerine bir film değil, poker üzerinden bir çok anlam çıkarılacak geniş yelpazeli bir film. Matt Damon ve Edward Norton gibi kaliteli oyuncuların yanı sıra kurgu, atmosfer vs. herşeyiyle gayet güzel bir film. Ancak filmlerin sonlarının mutlu veya mutsuz bitmesini önemsiyorsanız, bu önemsemeniz film hakkında yargılarınızı da etkiler büyük oranda.
Kesinlikle izlenecek bir film değil, izlenip arşivlenecek bir film.
Jacob's Ladder
7/10
The Road
7.5/10
Uzun zamandan beri izlediğim en iyi Post-Apokaliptik film diyebilirim. Son dönemlerde gittikçe artan bilim-kurgusal Post-Apo'ların arasından iyi bir drama olarak ayrılıyor.
Monsters
6/10
The Elephant Man
John Merrick, canımıniçi, ne de güzel konuşuyorsun sen öyle. Sesine hayran kaldım.
Frederick Treves'in, John Merrick'i ilk gördüğü sahne unutulmaz. Alkışlar, Anthony Hopkins'e...
Christopher Tucker'ı da kutlamak lazım. Çok iyi makyaj yapmış.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
Gia (1998)
Daybreakers
Film: 6.5/10
Fikir: 7.5/10
Post-Post-Apo olmuş, fena olmamış. Yıllardır benim de bu tür bir hikaye vardı kafamda ama iyi ki benim düşündüğüm yönden ele almamışlar konuyu.
yeşilçam - hıçkırık
157895411254541. kez izlememe rağmen hala etkisinde kalırım..
Der Undertag (Downfall)
8/10
Filmi her ne kadar beğensem de dipten gelen Hitler sempatizanlığı hiç hoşuma gitmedi. Film genel olarak Hitler'e karşı bir tavırdaymış gibi gözükse de Hitler'i kötüden daha çok çıldırmış ve kontrolü kaybetmiş bir idol olarak göstermeyi tercih etmiş gibi. En ufak yapı taşıma kadar da rahatsız oldum bundan diyebilirim.
The Conversation
Criticker notum: 100 /100
http://www.criticker.com/film/The_Conversation/ " onclick="window.open(this.href);return false;