@lglg
Ters izlemeye başlamışsın yalnız. 🙂
Belki de doğrusu budur. Önce çocukluk, sonra gençlik ve en son olgunluk çağı. Yusuf, Arthur Rimbaud'nun bir şiirini okur ya. Tercümenin şiiri bozduğunu düşünen biri olarak, bir Turgut Uyar şiiri daha çok giderdi diye düşünüyorum.
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
@lglg
Ters izlemeye başlamışsın yalnız. 🙂
Belki de doğrusu budur. Önce çocukluk, sonra gençlik ve en son olgunluk çağı. Yusuf, Arthur Rimbaud'nun bir şiirini okur ya. Tercümenin şiiri bozduğunu düşünen biri olarak, bir Turgut Uyar şiiri daha çok giderdi diye düşünüyorum.
Yok onu da düşündüm. Ama film hafıza ve hatırlama meseleleriyle çok ilgili ya, ki zaten ondan zaman olarak "tersten" çekiliyor, o nedenle bence Yumurta-Süt-Bal diye izlenmesi lazım sanki.
Bu üçlemenin içine giremedim, ısınamadım, anlayamadım; bana çok yavan geldi. Ama hissediyorum ki eksiklik bende. Bu üçlemede var bir şeyler; bir giz, arınma, erme vs. Bu durumda daha çok çabalayarak filmin anlamını kavrayıp keyfini çıkarırız belki de. Ama sinema verili bir sanatsa bu kadar zorlanmadan bazı şeyleri kavramamız gerekmez mi? Uzun konu.
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
Bu üçlemenin içine giremedim, ısınamadım, anlayamadım; bana çok yavan geldi. Ama hissediyorum ki eksiklik bende. Bu üçlemede var bir şeyler; bir giz, arınma, erme vs. Bu durumda daha çok çabalayarak filmin anlamını kavrayıp keyfini çıkarırız belki de. Ama sinema verili bir sanatsa bu kadar zorlanmadan bazı şeyleri kavramamız gerekmez mi? Uzun konu.
Zor bir sinema Kaplanoğlu'nun sineması cidden.
Mesai istiyor.
Kendisi de diyor, ben filmlerimi herhangi bir insan için çekmiyorum, felsefeci nasıl felsefeciler için yazıyorsa, ben de sinemacılar için çekiyorum diyor.
Bir televizyon söyleşisinde duymuştum.
daha önce konuşuldu mu bu konu bilmiyorum ama ağzım açık izlediğim iki filmi söyleyeceğim size,
yani çok oluyor yeni izlemeidm tabi ama ara ara izlemeye devam ediyorum,
masumiyet-kader...
beni benden alıp götürüyor bu iki film öyle çok seviyorum ki...
bunalıma da giriyorum bir süre 😀 arkasına komedi filmi izlemem gerekiyor,,,
bu arada ben kader ide masumiyetten önce izlemiştim 😀
fucking amal
"isveç'te kızlar taş" efsanesini yerle bir etmiştir benim için.
film güzel ama. konu biraz klişe de olsa izliyorsunuz işte.
http://www.imdb.com/title/tt1305797/ " onclick="window.open(this.href);return false; -Endhiran-
Tüm zamanların en kötü filmi listesinde ilk sırada. ( http://www.imdb.com/list/GWHHMuuDItY/ " onclick="window.open(this.href);return false;)
Bütçesi ise $41,675,740 (estimated)
Filmi izlerken de eşşek yükü ile para harcamışlar diyorsunuz. Yalnız film hakket dünyayı kurtaran adam gibi bir kült olmaya aday.
3 saatlik filmi birer gün arayla tamamlayabildim iki seferde. Ama izlerken sadece güldüm. Yaptıkları esprilere falan değil, baya baya yaptıkları işe gülüyorsunuz 😀 Her anı ayrı komik, hayvan gibi bütçeli bir filmde bir anda hopdiye şarkı söylemeye başlayan tipler apayrı bir olay 😀 Abiler izleyin tümünü aynı anda izlemeyin tabi ama evde mısır patlatıp izlenir bu film 😀
3.1 / 10
Evlat öyle deme,mizah çok ama çok ciddi bir iştir!
Münir Özkul
Biz filmi kalabalık izledik. Hakkaten on numara film yapmış adamlar, hayal gücü, mizah, hikaye filan direk kült. Yalnız şarkı bölümlerini filan biraz keserek filmi 2 saattte bitirdik. Filmin sonunda da herkes memnundu 🙂 Aydemirse puanın da çok manidar olmuş 🙂
En kötü film sıralamasında birinci olayı ise direk bir kullanıcı ile alakalı. Imdb yeni arayüzü ile kullanıcılarına film listesi yapmaya olanak tanıyor. Bu olanağı kullanan bir kullanıcı da kendi film listesini yapıp en tepeye bu filmi yerleştirmiş. Normal şartlarda imdb sıralamasına göre bu kadar puanı olan bir filmin en kötü listesinde birinci olması matematiksel olarak imkansız 🙂
Ben de Zardoz ile Troll 2'yi indirdim, aşırı ümitliyim bu iki filmden. Aslında organizasyondan azıcık anlasam bu işin organizasyonuna girmeyi isterim ama dur bakalım.. Zengin bile olunur bu işten..
Şunlara bakıp bakıp özeniyorum, aydemirse girelim mi bu işe? Türkiye'de salon kiralayabiliyor muyuz tek geceliğine falan?
https://www.youtube.com/watch?v=
Fragmana bak fragmana:
Troll 2 ise o kadar kötü bir film ki üzerine En İyi En Kötü Film diye belgesel bile çekildi:
Zardoz ise yeni keşif, bu aralar böyle filmlere daldım, çok acayip filmler var. aydemirse'nin yazdığı filmi de izlemem şart artık.
Türkiye'den ise fesanevi Onursuz Mekeler var tabii, başyapıttır, haftada 1 açar izlerim, bu kadar iyisi Türkiye'de çekilmedi. Bir de geçen hafta facebook'tan gördüğüm bir klip var, o da gerek Dogme 95'in Türkiye'deki ender temsillerinden biri olması olsun, gerekse de tek odada tek kişi tarafından yaratılan muhteşem atmosferiyle olsun inanılmaz takdirimi kazandı. Her sinemacı böyle filmler çekmek ister ama ne mümkün..
Çok kopuğuz abi dünyadan çok.. Bugün Dünya Düd günü örneğin, Türkiye'de benden başka kutlayan var mı onu bile bilmiyorum.. Millet Lebowski partileri veriyor, biz n'apıyoruz, neymiş efenim forumdan uguratilgan film çekmiş de galasına gidiyoruz.. Peh..
Heee, bu Endirhan o facebook'ta videosu dönen filmmiş laaa, hemen indireyim hemen :D. Öyle aksiyon sahnelerine can kurban.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Biutiful.... 5/10
Inarritu'nun önceki filmlerine göre oldukça zayıf bir film.
Yönetmenini bilmesem de fikrim pek değişmezdi gibi.
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
El Orfanato - Yetimhane
Türü gerilim, korku olarak lanse edilmiş. Bilmiyorum başka zaman izlesem daha fazla mı etkilenirim ama müzikle çok iyi desteklenmiş birkaç iyi sahnesi dışında orta seviyede bir gerilim diyebiliriz.
Lakin filmin şok edici bir vuruşu var, tam o anı yakalamak filmi ayrı bir sevmenize neden oluyor. Zekice hazırlanmış. Fakat sahnesi çok hızlı akıp gittiği için hala olayın düğümünü çözemeyenler var.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
yumurta-süt-bal
oyuncularda devamlılık yok, bir filmde ki oyuncu diğer filmde başka bir karakter olarak çıkıyor karşımıza,
yani genelde devam filmlerinde rastlanmayan bir durum,
tamamen başka oyuncularla çalışıp diğerleirni dışaıda da tutmamış hem yeni oyuncu hem de bir öncekinde kullandığı oyuncular var,
yani neden böyle yaptığını çözemedim.
ilk olarak onu izleidğim için mi bilmiyorum en çok bal'ı sevdim, sonra süt ve yumurta... 😀
Hepsi birbirinden bağımsız filmler aslında. Her seferinde kişilerin, mekanların değişmesi, anlatılan hikayenin, sadece bir kişinin başından geçen olaylar serisi değil de bütün bir insanlığa sıçraması amaç edinilmiş. Bu çok uzun bir hikaye aslında. Tüm insanlığın, dünyayla ilişkisini kapsıyor. Anlaması da anlatması da güç. Ben de ilk "Yumurta" yı izlemiştim. Ben de en çok onu severim nedense 🙂
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
The Kids Are Allright 3 / 5
Cesur bir film denilebilir. Filmi muhafazakar bulan bir yazı vardı okduğum.
Bana öyle gelmiyor, filme baktığın yerden değişeceğini düşünüyorum muhafazakarlık meselesinin.
7.5 / 10
The Flight Of The red Baloon 1 / 5 Hou-Hsien
Bir şeyler anlatıyordur herhalde film ve kırmızı balon imgesi
ama kendisini anlamak istememi engelleyecek kadar sıkıcı bir film. Off...
2 / 10