Forum

En Son İzlediğiniz ...

[Sabit] En Son İzlediğiniz Film

2,486 Gönderi
176 Üyeler
0 Reactions
404.1 K Görüntüleme
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0

Fragmanı merak uyandırmıştı, indirelim bakalım, sicko'ya güven tam.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 11/02/2011 11:55 pm
(@can_alk)

True Grit, Coen Kardeşler (4/10)
Film bittiğinde, yönetmenlik her zamanki gibi şahane ama Coenler de mi artık böyle film çekecek yandık, dedim. Sonra Spielberg adını görünce jenerikte, sebebini anladım, rahatladım. En sevmediğim filmleri.

A Serious Man, Gene Coenler (8/10)
Şöyle bir oh, çektim. Yönetmenlik her zamanki gibi gene şahane, hikaye de şahane. Bunu çok sevdim.

Oğul Odası, Nanni Moretti (9/10)
Altın Palmiye aldığından ara ara filmcilerde dikkatimi çekiyordu, ama, allah allah Nanni Moretti kimmiş kadın diye verdiler palmiyeyi herhalde, diye düşünürdüm hep. Geçen gün kardeşim almış, getirdi, izledik. Filmi gerçekten sevmemek istedim, ama olmadı. Sezarın hakkı sezara, adam çekmiş, oynamış. Her şeyiyle çok basit bir film, ama adamın (Yönetmen adammış meğer) kurmaca bilgisi çok yüksek, hikaye çok iyi (az sonra Reha Erdem'e yükleneceğim konular).

Kosmos, Reha Erdem (5/10)
Bu filmiyse sevmek çok istedim, ama beceremedim. Gerçekten birkaç tane olağanüstü resim var ve biçim, film estetiği olarak epey iyi. Gerçi, aşırı ses kullanımını biraz abartılı buldum, deneysel müzik kesmelerinden ve bazan yaptığı o videoart tarzı geçişlerden pek hoşlanmadım ama bunları genel biçim değerlendirmesinde gözardı edebilirim.
Hikaye ve senaryo bence çok kötü. Puanları hep burdan kırdım. Aslında yoğunlaştığı temaları ben de, şahsen beğenirim ve takdir ediyorum; ama hikaye kurmak konusunda bence Reha Erdem en azından işi bilen birinden, bir edebiyatçıdan falan belki, mümkünse yardım almalı, zira filmlerini şu halleriyle hiç mi hiç inandırıcı bulmuyorum, ki inandırıcılık bence iyi kurmacanın, belki de ilk şartıdır. Senaryolarda iyi olduğunda, işte o zaman Türk Sineması'na çok çok iyi filmler kazandıracağına içtenlikle inanıyorum.

Gönderildi : 12/02/2011 9:46 am
 Düd
(@dud)

2.Irak savaşının içindeki gerçek bir olaydan yola çıkan politik bir drama. Güzel film, iyi, güzel, seyredin. Sean Penn güzel adam, sevin.

7.0
Vallaha izledim. Güzel filmdi cidden, Penn'e yine hayran oldum, nasıl bir insan bu ya.. Ama Watts'ı hâlâ hiç sevmiyorum, yine pek iyi oynamamış. Ama film güzel, konu hâlâ güncel. Sevdim ben.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 12/02/2011 3:02 pm
(@gorkem)

King's Speech....
Ortalık yıkılıyormuş, imdb'de ilk 100'e girmiş. 12 Dalda oskara adaymış.
Kral çıplak tribine girmek istemiyorum, kendiniz izleyin arkadaşlar.
Popüleritenin gerçek hazineleri ıskalamamıza nasıl sebebiyet verdiğine ve gayet basit ve sıradan filmlerin nasıl baş tacı edilmesini sağladığına kendiniz şahit olun.

Özenli görüntü yönetimi dışında hiçbirşey yok filmde. 5/10

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 21/02/2011 2:15 am
(@gorkem)

Rainmaker/F.F. Coppola.
7/10

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 22/02/2011 12:14 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

The Royal Tenenbaums - Wes Anderson - 5 / 5

Aga bu ne güzel filmdir böyle. Kurgu, senaryo... Karakterler zaten tavanda. Gördüğüm en iyi Gene Hackman performansı.
Hani gülerken, aynı zamanda ağlatan klişesi vardır ya, o bu film işte. 🙂

Gönderildi : 26/02/2011 3:57 am
 Düd
(@dud)

The Royal Tenenbaums - Wes Anderson - 5 / 5

Aga bu ne güzel filmdir böyle. Kurgu, senaryo... Karakterler zaten tavanda. Gördüğüm en iyi Gene Hackman performansı.
Hani gülerken, aynı zamanda ağlatan klişesi vardır ya, o bu film işte. 🙂
Eh, Wes'e boşuna tapmıyoruz..

Gönderildi : 26/02/2011 4:20 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

True Grit'i izledim. The Assassination of Jesse James by Coward Robert Ford'tan sonra izlediğim en iyi western. (Tabi Jesse James western'den sayılırsa) E artık Coenleri övmeye gerek yok. Tek sorunu filmin biraz geç havaya sokması.

4 / 5

Gönderildi : 28/02/2011 4:31 pm
(@karatasa)

Clint Eastwood abiye ayıp olmuyo mu KEzzAP 🙂 ?

Gönderildi : 28/02/2011 4:35 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Clint Eastwood abiye ayıp olmuyo mu KEzzAP 🙂 ?

Sevemedim gitti onun oynadığı westernleri. Sergio Leone'ye ayıp oluyor en fazla ama n'apayım. 🙂
Western çok sömürülmüş bir alan. Kalıplarıyla vs. Cowboyluk mevzusuna eleştirel yaklaşımdan kaynaklı bir önyargıyla izliyorum sanki o filmleri.
Ama True Grit olsun, diğer söylediğim Jesse James olsun bunlar Western kalıpları içinde türün eleştirisini de güzel yapabilen filmler.

Ha bak unuttum; Unforgiven da iyiydi ve iyi westernlerime girer.
Clint Eastwood'un gönlünü alalım. 🙂

Gönderildi : 28/02/2011 4:41 pm
 Düd
(@dud)

Dances With Wolves ve The Proposition gibi klasikleri unutmamak lazım. İkisi de Unforgiven'ı katlar gibi.

Gönderildi : 28/02/2011 4:44 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

İzlemedim abi ikisini de; izleyeyim.

Gönderildi : 28/02/2011 4:45 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Ran 4 / 5 - Akira Kurosawa
Sanırım Japonca tonlamalarına ve vurgulamalarına alışık olmadığımız için bana Kurosawa filmlerindeki oyunculuklar hep sıkıntılı geliyor. Ama yine de Kral'ı oynayan yani Hidetora'yı ve de soytarıyı oynayan oyuncuların performansları çok başarılıydı.
Hikaye zaten Kral Lear'dan uyarlama çok sağlam o nedenle. Benim için Kurosawa'nın ikinci en iyisi oldu. İlki hala Rashomon.

Bottle Rocket 4 / 5 - Wes Anderson
Bu Wes Anderson'un çıkış filmi sanıyorum. Kısa filminin uzunu. Üstad diyorum kendisine artık.
Bu filmde daha bir Kevin Smith'e yakın bir hava aldım. Kayıp kuşak, dikiş tutturamayan, ama bunu melankoliye bağlamayan gençlik hikayelerini seviyorum.

Gönderildi : 04/03/2011 7:01 am
(@lg)

"Bal" ı izledim,
profesyonel anlamda bir yorum yapamayacağım ama
ne güzel çekimler, yani filmi cidden sevdim, erdal beşikçioğlunun oyunculuğunu çok beğeniyorum zaten,
gerçi bu filmde çocuk oyuncu daha ön planda,
profesyonel ağızlardan bu filmin yorumunu duymak isterim,
süt ve yumurta da sırada bakalım...

Gönderildi : 04/03/2011 1:11 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

@lglg

Ters izlemeye başlamışsın yalnız. 🙂

Gönderildi : 04/03/2011 5:14 pm
Sayfa 114 / 166