Akira Kurosawa'dan
Yojimbo 5/10
Kegamusha 5/10
Rashomon 9/10
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
Soloist 5/10
Demirkubuz Kader 5/10
Çağan Irmak Ulak 7/10
Soloist, sayısız benzerini gördüğümüz "sorunlu deha" filmlerinin klasik bir örneği. Kötü değil ama vasat.
Demirkubuz'un Kader'i iyi bir film aslında. Yani minimalist bir sinema örneği olarak görsel işçiliği gayet tatmin edici, bayağı sinemasal ve anlamlı. Oyunculukları da gayet iyi. Ama senaryosu çok zayıf. Yani neredeyse (öyle değildir tabi ama) her niyetlenenin yazabileceği bir senaryo gibi. Öylesine sürüklenme durumu, hiçbir altmetnin olmadığı, "biri birine kafayı takmiş işte"den öte hiçbirşey içermeyen bir iş gibi geldi bana. Ve ötesinde şahsen benim için yazmaya, çekmeye değmeyecek bir hkaye. Klişelerle dolu Yeşilçam melodramlarının entel dantel, duygu sömürü içermeyen hali gibi birşey.
Bu çok ilginç gerçekten, Çağan Irmak pek iyi işler beklediğim bir adam değil aslında ama Ulak bence en iyi filmi olmuş. Hatta bazı açılardan sinemamız aynen böyle filmler üretmeye cesaret bulmalı. İlginç, sürükleyici, sonu başından belli olmayan, karmaşık gelebilecek, cüretkar. Ama bir yandan da kostümleriyle, diliyle, mekanlarıyla, sosyal ilişkileriyle tamamen Anadolu bir film Ulak. Hem teknik tarafı bayağı güçlü, hem de duygusal içeriği de duygu sömürüsüne varmadan etkileyici olabilir özellikte. Gerçekten şaşırdım, Çağar Irmak kendini aşmış. İyi bir film.
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
Arkadaşlar size özelden de söylemişimdir tek tek ama bir şeyi bağlayalım artık. Bu başlıkta yapılan tartışmalar, konuşmalar, güzel yorumlar hep havada kalıyor. Benim önerim bu başlığın sadece, şunu izledim, şöyle film, puan (çok ciddiye alınacak bir durum değil) şeklinde olması. Yorumunuz kısa da olsa yapacaksanız başlığını açın filmin yoksa eğer, varsa da oraya yazın. Bu şekilde bu başlık karman çorman ve saçma olmaya başladı gibi. Bütün güzel yazılar havada kalıyor. Nasıl yapalım.
Arkadaşlar size özelden de söylemişimdir tek tek ama bir şeyi bağlayalım artık. Bu başlıkta yapılan tartışmalar, konuşmalar, güzel yorumlar hep havada kalıyor. Benim önerim bu başlığın sadece, şunu izledim, şöyle film, puan (çok ciddiye alınacak bir durum değil) şeklinde olması. Yorumunuz kısa da olsa yapacaksanız başlığını açın filmin yoksa eğer, varsa da oraya yazın. Bu şekilde bu başlık karman çorman ve saçma olmaya başladı gibi. Bütün güzel yazılar havada kalıyor. Nasıl yapalım.
Haklısın. Bu başlığa özel sabit bir başlık ekleyelim, ya da duyuru, filmle ilgili yorum yapacaksanız başlık açın deyü.
Evet, bu fikre katılıyorum.
Zhang Yimou'nun Hero'sunun tekrar izledim. Bir de yönetmen kurgusu varmış, onu izleidm bu kez. Çok farklı değil, bir 10 dakika kadar daha uzun. Dövüşlerde ek birsürü çekim var. Ve filmin bu hali daha iyi değil, daha sarkık ilerliyor gerçekten. İlk hali daha iyi.
Hikayede pek bir fark yok. Sadece 2 tane ayrıntı var.
Ve bu film ne kadar övülse az bence, muhteşem bir film. Herşeyiyle. 9/10.
Ve son bir not: Ben hayatımda bir filmi bu kadar kıskanmadım. Bizim ülkemizde neden böylesine "Kendi ülkesini ve kültürünü ustaca anlatabilen filmler yok" diye hayıflanmama en çok neden olan filmdir Hero.
John Cassavetes'in Shadows'unu izledim nihayet. Amerikan Bağımsız sinemasının ilk örneği diye anılır hep. Bağımsız olduğu ve keyifli tarafları olduğu kesin ama iyi bir film olduğunu da düşünmüyorum. 4/10
Batman Begins : 3 / 5 (10 üzerinden 7 - 7,5 gibi)
Hikayesinde politik olarak sorunlu bulduğum yanlar var, ama anlamlı olan yönler de var.
Beni sevindiren The Dark Knight'ta boş bulduğum yerleri tamamlayacak olması, bu açıdan da Heath Ledger'ın müthiş oyunculuğunu yüzünden çok sevmek istediğim ama politik olarak sorunlu bulduğum The Dark Knight'ı daha çok sevmemi sağlayacak olması.
En kısa zamanda birkez daha izlemeyi düşünüyorum The Dark Knight'ı.
Ya Kezzo, sen Begins'i izlemeden Dark'ı mı izledin? Yanlış yapmışsın hafız. 🙂
The American 1,5/10
Niye izledim lan ben filmi? Allah Allah. Kendime kızıyorum.
Evlat öyle deme,mizah çok ama çok ciddi bir iştir!
Münir Özkul
Ya Kezzo, sen Begins'i izlemeden Dark'ı mı izledin? Yanlış yapmışsın hafız. 🙂
Geç de olsa anladım. 🙂
The American 1,5/10
Niye öyle dedin düd, sonu dışında fena değildi.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
The American 1,5/10
Niye öyle dedin düd, sonu dışında fena değildi.
Hacı sonu hüsrandı, onun dışında ilk yarım saati ulan ne oluyor dedirtti ama kalanı inanılmaz boş beleş geldi bana bütün numaraları bitti filmin. Tekrar tekrar geldi bana. Bir de bu tip filmlerde final inanılmaz mühim be düd. Bir gizem bir maceranın içine at beni sonra bir türlü beklentimi karşılama daha ne olsun la...
Münir Özkul
I Saw The Devil - Akmareul Boattda
Sevgili kardeşlerim, bu-filmi-izleyin. The Chaser ile kapışacak hatta bazı yönleriyle geçecek kadar iyi bir film bu. Görüntüleri muhteşem. Oyuncuları müthiş, Bittersweet Life'tan Byung-hun Lee, Oldboy'dan Min-sik Choi. Öezllikle Min Choi muhteşem. Yönetmenin de Bittersweet Life ve A Tale Of Two Sisters'dan sonra kkendini aştığı bir film olmuş. Bu bir suç filmi ama The Chaser'ı izleyenler de bilir normal bir suç filmi değil. Apayrı bir kafa. 2010'da izlediğim belki de en iyi Asya filmi, belki de en iyi film. Bilmiyorum ne izlediğimi unuttum film ağzıma sıçtı.
Ha kan göremem, revan istemem diyenler bulaşmasa belki daha iyi tabi.
Sickman'in şiddetli tavsiyesi üzerine izledim. Ama film beni tatmin etmedi. Çok zorlama geldi.Yani dramatik çelişkiyi zirvede tutulmak için bazı noktalar çok zorlanmış.
Görüntüsü vs. mükemmel tabi. O ayrı konu.
I Saw The Devil - Akmareul Boattda
Sevgili kardeşlerim, bu-filmi-izleyin. The Chaser ile kapışacak hatta bazı yönleriyle geçecek kadar iyi bir film bu. Görüntüleri muhteşem. Oyuncuları müthiş, Bittersweet Life'tan Byung-hun Lee, Oldboy'dan Min-sik Choi. Öezllikle Min Choi muhteşem. Yönetmenin de Bittersweet Life ve A Tale Of Two Sisters'dan sonra kkendini aştığı bir film olmuş. Bu bir suç filmi ama The Chaser'ı izleyenler de bilir normal bir suç filmi değil. Apayrı bir kafa. 2010'da izlediğim belki de en iyi Asya filmi, belki de en iyi film. Bilmiyorum ne izlediğimi unuttum film ağzıma sıçtı.
Ha kan göremem, revan istemem diyenler bulaşmasa belki daha iyi tabi.
Sickman'in şiddetli tavsiyesi üzerine izledim. Ama film beni tatmin etmedi. Çok zorlama geldi.Yani dramatik çelişkiyi zirvede tutulmak için bazı noktalar çok zorlanmış.
Görüntüsü vs. mükemmel tabi. O ayrı konu.
Bilal birileri hoplayıp zırlıyor mu? Atlayıp uçuyor mu* Var mı popcorn atraksiyonlar? Varsa o yüzden sevmiştir hasta adam. Dövüş vardır o filmde dövüş 😀
Münir Özkul