Grown Ups (Büyükler)
Adam Sandler'ın benim için en çok güldüren filmi oldu. Harika diyaloglar, çok iyi espiriler, sevgi, aşk, arkadaşlık ve aile... Düşük puan aldığına bakmayın; evet çok basit bir film ama muhteşem bir film.
Bizim kültürdende birçok parça bulacaksınız. Artı bu yüzden de eğlenceli vaktinizde kat be kat artacak. Belki bir an gelecekte bir gün sahip olabileceğiniz çocukların nasıl bir şey olacaklarını da görebilirsiniz.
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
Let the Right One In/Gir Kanıma. (Orjinal olanı)
5/10
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;
flipped: çok güzel bir film. benim zaafım var bir de aşk filmlerine belki abartıyor olabilirim.
bir eleman var, bir de kız. komşu bunlar. kız oğlana altı yaşında aşık oluyor ve sürekli onun peşinde. oğlan ise kaçıyor durmadan. gıcık oluyor kıza. aynı hikayeyi bir oğlanın, bir de kızın ağzından dinliyoruz sürekli.
sultanın sırrı: mark dacascos türk filminde oynamışsa her türlü gidilir dedim gittim. oğlum çok kötü lan. hani trash film denecek kadar kötü. öyle bir efsaneye o kadar kötü bir aksiyon sahnesi çekmişler ki anlatamam. bir de sürekli bel üstü, omuz üstü, çene üstü çekerek koskoca film nasıl bitirilir onu görebilirsiniz.
bir de filmin sonunu çekmemişler. yazıyla söylemişler. şaka değil lan, bildiğin böyle. sahne bitiyor. sonra ne olduğu yazıyla yazıyor böyle böyle oldu diye. sonra da jenerik geliyor. yirmi sene sonra efsane olabilir bu film.
Moon....6/10
İyi bir film. Az mekan, tek oyuncu, cesaret işi. Sam Rockwell zaten iyi bir oyuncu, filmi tek başına sırtlayabilmiş.
Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
Hayri Pıtır/Geberik Yadigarlar.... 3/10
Dapdağınık bir anlatım. Yinelenen dertler. Artık cidden sıkıcı oldu. Bitmesine sevineceğim serinin.
Kİtabını da okumamıştım, okumuş hatta hatmetmiş bir dostum kitapla zerre ilgisi olmaıdğını söyledi.
Yahu, kitaplar başarılı oldu, bari kitaba dayanıp basın efekti siz sağ biz selamet.... Neye cesaret değiştiriyorsunuz bir sürü şeyi? Yeter yeter.... Aldık alacağımızı.... Ne aldıysak?
The Kid - 8.5 / 10 - Charlie Chaplin
10 üzerinden 10 verebileceğim bir filmken sonundaki "sınıf atlama", "sınıfların barışı" meselesi beni rahatsız ettiği için puan kırdım ne yazık ki. (Bu konuda The Dude ile yaptığımız daha önceki bir tartışmayı hatırlarsak, Chaplin'in Marksist olmadığı, daha sosyal demokrat kaygıları olduğu sonucuna varabiliriz. Ben biraz yanılmışım.)
Ama ondan önceki kısımlar mükemmeldi. Müthiş bir fakirlik temsili vardı. Yakınını çok az filmde görmüşümdür.
le diner de cons
ben kendi başıma film izlerken hayattta gülmem ama bu filmde birkaç yerde kahkaha attım. yani yarılacaksınız falan demiyorum ama hakikaten çok komik bir film lan.
zengin züppeler her hafta çevresindeki en salak adamı alıp bir yemeğe katılıyorlar. yemek boyunca da bu salaklarla dalga geçiyorlar. zengin bir yayımcı da kendine bir salak seçiyor o gün. ama tabii ki işler karışıyor.
neredeyse tamamı tek mekanda geçen diyaloğa dayalı çok komik bir film. yarım saat sabretmek gerekiyor ama. tavsiye olunur.
Ben de bu filmi bidılın "izlemezsen seni Şahin K'ya veririm" yaptırımı ile izledim. Hayatımda izlediğim en iyi komeidlerden birini keşfetmiş oldum. Hakikatten çok iyi bir film.
Ya sanırım ilk yarım saatine sabredemediğim için izleyemedim bu filmi.
İki kere başladım, iki kere kapattım 20.dakikasında.
rumba.
film bence budur birader. bu sene izlediğim en iyi film açık ara. dahice bence.
Hep böyle iddialı cümlelerle geliyorsunuz sonrası hep hüsran be kardeşim.. İzlemiyorum ulan!
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Allahaşkına düd, ben öyle iddialı hiç geldim mi, hep bunlar yapıyor... valla bak ben demedim...
- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)
eheh, sen izlemezsen ben bir şey kaybetmem kanki. ama sen rumba'yı izlememiş birisi olarak yaşamına devam etmek zorunda kalırsın.
edit: filmin açılışının linkini de koyuyorum. eğer açılışı sevmezsen filmi hiç izleme. bu tatta çoğu.
https://www.youtube.com/watch?v=
aha bi efsane sahne daha. ama en güzel sahnesi gölgelerin dans ettiği sahne. ona dair bir video bulamadım internette ne yazık ki.
He bu film, çok olay olmuştu çıktığında, her gören de bayılıyordu, ben de izliyeyim deyip unutmuşum bak. Tamam, sen dediğinden değil bak, sırf daha önce duyduğumdan izlerim ben bunu, yoksa sana güvenim yok hehe.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.