Forum

Adobe AI: Çöp Sesin...
 

Adobe AI: Çöp Sesini Stüdyo Kaydı Gibi Seslendirin

4 Gönderi
3 Üyeler
1 Likes
348 Görüntüleme
(@aysegul)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Adobe Podcast  Speech Enhancement:
herhangi bir sesin otomatik olarak yüksek kaliteli bir stüdyo kaydı gibi duyulmasını çevrimiçi sağlıyormuş

 
Gönderildi : 17/01/2023 7:37 am
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Ses teknolojileri son yıllarda çok hızlı gelişmeye başladı. 80'li yıllardan başlarsak yaklaşık her 10 yılda bir önemli gelişme yaşanırken, artık neredeyse her yıl büyük işlere imza atılır hale geldi ve bunlar çoğunlukla ücretsiz olarak, herkesin erişebileceği açık kaynak kodlar şeklinde sunuluyor. Adobe'nin bu yaptığı da bunlarla paralel bir ilerleme.

Geçen yıllarda bir kısa film işi gelmişti, "dip sesi temizleyemiyoruz" diye yakınıyordu yönetmen arkadaş. Dosyalar bana geldiğinde gördüm ki, sorun dip ses değil, rüzgar sesiymiş. Doğru tespit yapamadıkları için başarısız olmuşlar. Adobe'nin bu icadıyla artık böyle şeyler sorun olmayacaktır çünkü dip ses mi, patlama mı, rüzgar mı, her ne ise yapay zeka kendisi tespit edip ona göre temizliğini yapıyor. Tamamen konuşmayı ön plana alarak, geri kalan her şeyi yok ediyor.

Benzer şekilde şarkıların vokallerini ayırmak için de neredeyse aynı teknoloji kullanılıyor. 2-3 yıl önce sorsanız, üst üste gelmiş vokal ve enstrüman sesleri ayrılmaz, ayrılsa da çok kötü olur, kullanılmaz derdim. Bugün gelinen noktada hem ücretli hem ücretsiz yazılımlar %90'a yakın bir başarıya sahip. 

Kimi yerlerde sesçiler ve müzisyenler için yapay zeka işimizi elimizden mi alıyor diye tartışmalar var. Ben şimdilik keyifle gelişmeleri takip ediyorum bakalım. Hayırlısı olsun 🙂

 
Gönderildi : 17/01/2023 1:40 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Vay ben bunu kaçırmışım. Bu Adobe AI daha başka şeyler de yapıyor benim bildiğim ama tam inceleme fırsatım olmadı. Gerçi izledikçe şunu fark ettim zaten bu Premiere’in içinde gelen essential sound plugininde olan şeyleri yapıyor, ama kolaylaştırılmış ve herkese açılmış bir özellik olması açısından iyi. 

Benim dediğim Adobe sensei’ymiş. Tüm programlarda yapay zeka kullanılarak yapılan işlemlerin tümünü bu isim altında toplamışlar. 

Bu ileti 1 yıl önce KEzzAP tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 17/01/2023 8:22 pm
(@aysegul)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

rekabet de bu arada tüm hızıyla devam ediyor

 

örneğin izotope RX 10 daki voice isolation özelliğini davinci son 2 ara sürümünde sunmaya başladı.

davinci kullananlardan şimdilik bunun başarısız olduğunu söyleyenler var ama birkaç ara sürüm sonrası da davinci voice isolation ı düzeltmeyi başarır herhalde

ben test etmedim

kullanıcılar memnunluklarını belirtene kadar bekleyeceğim

Bu ileti 1 yıl önce 2 defa aysegul tarafından düzenlendi
 
Gönderildi : 19/01/2023 7:55 am
Paylaş: