Forum

Süs (2008)

176 Gönderi
53 Üyeler
0 Reactions
34.3 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan

[vimeo] http://www.vimeo.com/1667528 [/vimeo]

Bilal ile sinema anlayışlarımız birlikte yaptığımız sohbetlerden, birbirimize tavsiye ettiğimiz filmlerden dolayı paralel gelişti. Bu paralel gelişim esnasında bir yandan da kafasının çalışış biçimini çok beğendiğimiz Fuat Abi'mizi takip ediyorduk. Benim yazın 1 ay boyunca İstanbul'da olacağım belli olunca, bu üç ortak zihni beraber çalıştıralım dedik ve Fuat Abi'ye isteğimizi belirttik:

Fuat Abi öykü bul:)

İki günde önümüze 8 öykü taslağı koydu! Bence inanılmaz bir rakam. İnanılmaz bir performans. Bu 8 öykünün içinde İkisi çok iyi, 3 iyi, 2'si idare eder durumdaydı. Ama biri direkt olarak gönlümüzü çelmişti Bilal'le. Msn'den 4 numaralı öykü dedik birbirimize. Öykü iyiydi fakat sorunları vardı. Ama zihnimi inanılmaz açmıştı. Uzun süredir duran zihnim birden öykünün devamını getirmemi sağladı. Bir gün üç kişi buluştuk ve kafamda öyküyü nasıl geliştirdiğimi anlattım. Onay çıktı. Yapılan rotuşların ardından öykü çekilebilir hale geldi derken Bilal birgün beni Boğaziçi üniversitesinde ziyarete geldi ve filmle ilgli bence filmi çok açan bir fikri sunuverdi. Aklım yattı fikre. Film artık çekilebilir haldeydi. Sonrası foruma açılan
şu başlıktır: http://www.kkymn.com/forum/viewtopic.php?t=4048 " onclick="window.open(this.href);return false;

Ve sonrası Bilal'in müthiş katkıları.
Stüdyoyu, Furkan'ı ve Aykut'u bulmamı sağladı.
Ve sonrası Mustafa Kenan Aybastı (yağmurköpeği)'nin ekipman yardımı. İlk kez iyi bir kamerayla film çekmemi sağladı. Ve Süheyp tabi ki! Bilmediğim, yabancı olduğum bir kamerada görüntü yönetmenliği yaptı.
Sonrası Özgür ve Onur'un bir yemek karşılığı sergiledikleri başarılı oyunculuklar... 🙂
Ve Eylem'e de çekimler esnasında yaptığı öneriler için de çok teşekkürler.
Ve son anda müzikleriyle katkıda bulunan Ergin Şahin abimize de teşekkürler.

Filmin gözünüze çarpacak teknik eksiklikleri var elbette. Onlar Bilal ve sescimiz Korhan'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle ertlendiler. Ama izleyeceğiniz hali tam haline bir hayli yakın hali.
Ben sabırsılandığımdan tam bitirmeden yolluyoruz. Eti sizin kemiği benim 🙂

Filmin Şifresi: kezzappazzekoooyesoooyes25

Gönderildi : 02/09/2008 11:02 pm
(@techo)

ah beklenen film gelmiş hemen indirip izliyorum (:

Techofilm

Gönderildi : 02/09/2008 11:05 pm
(@admin)
Admin

Aha... seni uyank iftar vaktine denk getirmiş.

insin bakalımda..E kamera arkası?

Gönderildi : 02/09/2008 11:47 pm
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Yaptığınız eleştirilerin direkt etkisi olacak filme.
Gelen eleştiriler doğrultusunda değişiklikler yapılacak. Bunu da belirtelim.

Gönderildi : 03/09/2008 1:19 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Hemen indirdim izledim. Fakat bana bir şey vermedi film. O yüzden yorum yapamıyorum kusura bakma.

Ha silahla vurma sahneleri gerçekçi olmuş, tebrikler.
Ne kusuru estağfurullah! İzlediğin için teşekkürler.

Gönderildi : 03/09/2008 1:37 am
(@beran)

Genel olarak filmden fazla birşey çıkaramadım fikrimce. Ancak kurgusunu ve oyunculuğu feci derecede beğendim . Efektler de harika durumda.İlk baştaki çekimlerde kameranın sabit olduğunu anlıyoruz sanırım ama bir titreme vardı. Ve sürekli değişti açısı.Oda sanki hareketlencek gibi bir his uyandırdı bende. Filmin giriş sahnesi fazlaca uzun tutulduğunun görüşündeyim . Bu yüzden de akıcılık sorunu meydana gelmiş olmalı.
Oyunculuk ve doğallık fazlaca sempati katmış filme. Ellerine emeğine sağlık Fırat Abi 😀

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

Gönderildi : 03/09/2008 2:22 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Film bir kişiye bir şey vermedi bir kişi bir şey çıkaramadı. Hmm ciddi bir sorun var gibi duruyor!

Kamera sallanıyor doğru. Teknik hatalardan biri o. Sebebiyle ilgili daha sonra bilgi vereceğim. Ama orası stabilize edilecek.

"Filmin giriş sahnesi fazlaca uzun tutulduğunun görüşündeyim." demişsin.
İşte başta söylediğin fazla bir şey çıkaramadığın noktası bu cümle ile birleşince anlam kazanıyor. O sahnenin özelliği sıkıcı olması ve uzun olması. Ama neden? Neden bilerek sıkıcı yapılıyor?

Gönderildi : 03/09/2008 2:30 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Neyi bilerek yaptığın belli oıluyor bence. Özellikle sıkıcı yapmışsın ama bu izleyene ne veriyor? Orda bir problem var gibi. İzleyen bu sıkıcılığa hiçbir anlam yüklemeyip sadece ve sadece sıkılıyorsa bir sorun var sanırım.

Gerçi daha yorumlar gelsin bakalım, belki sıkılmayanlar anlam yükleyenler olur.

Orada anlatmak istediğim şeyi daha açık ve net anlatamayacağımı düşünüyorum.
Ama anlaşılamamışsa anlaşılamamıştır. Bu da benim açımdan bir sorundur.
Anlayanlar anlatacaklardır elbet...
Ben susuyorum.

Gönderildi : 03/09/2008 2:49 am
 iLAN
(@ilan)

2 kere indirdim ama seyredemiyorum. Açılıyo ses çıkmıyo. Acaba ilk sahneler mi sessiz dedim ileri aldım yine ses yok, en sona aldım takıldı kaldı oynatmadı. 3. kez indircem şimdi.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 03/09/2008 2:58 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

2 kere indirdim ama seyredemiyorum. Açılıyo ses çıkmıyo. Acaba ilk sahneler mi sessiz dedim ileri aldım yine ses yok, en sona aldım takıldı kaldı oynatmadı. 3. kez indircem şimdi.

İndirme dur!
Codec sorunun var...

Gönderildi : 03/09/2008 3:00 am
 iLAN
(@ilan)

Napcaz, nerden bulcam codeci. hangi codec lazım

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 03/09/2008 3:03 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Codec sorunu yaşayanlar için VLC player:

http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

Gönderildi : 03/09/2008 3:04 am
(@baco)

Çok başarılı abi, eğlenceli ve meydan okuyucu. Oyuncuları da tebrik ederim.

Bir tek giriş sahnesindeki çekimlerle iç çekimlerdeki kamera farklı mıydı diye sormak istedim. Dağlar kadar fark var arada.

Elinize sağlık

- baço

Gönderildi : 03/09/2008 3:23 am
(@kezzap)
Admin
Başlığı açan

Teşekkür ederim abi. Beğenmene sevindim.
Kameralar farklı. Ama aynı model. 🙂
DVX ama farklı DVX'ler yani.

Gönderildi : 03/09/2008 3:27 am
(@techo)

Filmi tomb raider oynar gibi izledim, neden diyeceksiniz ;
Ben hastayımdır o oyuna ve her bölümünde her köşede gizli bi kapı bi şifre ya da ona benzer bişeyler barındırır. Filmde de hep gizli bi mesaj aradım, neden bilmiyorum. Yönetmenlere ve yönetmeye çalışanlara ciddi göndermeler yapmışsınız bunu beğendim.
Baştaki sıkıcı diye tabir ettiğiniz sahnede ise sanki biz izleyicilere bi gönderme var gibi algıladım. Sevdiğimiz bi yönetmenin ya da sevdiğimiz bi oyuncunun filminde sıkıldığımız sahneler de olsa
nasıl olsa bi yerden bizi vuracak diye izlemeye devam ederiz ve genelde de karşılığını alırız.

Teknik kısımlarla ilgili zaten yorumlar yapılmış görüntünün değiştiği konusunda da Bahadır abiye katılıyorum, ciddi anlamda sanki farklı kamera kullanılmış gibi geliyo.

Sonuç itibariyle ne kadar emek sarf ettiğinizi forumdan takib ettiğimiz ölçüde biliyoruz zaten, ve aslında sıkılmadan izlenebilecek bir film çıkmış ortaya.
Ama şunu da itiraf etmeliyim ki benim özellikle senaryo konusunda farklı beklentilerim vardı, ama bu ekiple çok daha iyi işler yapabileceğinizi göstermiş oldunuz.

Son olarak emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum, Yeni filmlerinizi izleyebilmek dileğiyle...

Techofilm

Gönderildi : 03/09/2008 3:48 am
Sayfa 1 / 12
Paylaş: