Forum

Sinema Oyuncusu Olm...
 

Sinema Oyuncusu Olmak İçin Konservatuara Nasıl Girebilirim ?

6 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,656 Görüntüleme
(@adams)
Gönderi: 51
Başlığı açan
 

Arkadaşlar sinema oyuncusu olmak için konservatuara nasıl giriliyor bilginiz varmı ? Benim araştırmama göre ygs den en az 200 puan alıp lys dende uygun uanı almamız lazımış. bu doğrumu ? Oyunculuk için konservatuara girişte herhangi bir yaş sınırı varmı interneten 22 diye okumuştum. Bu konu hakkında bilgi verirmisiniz acaba?

 
Gönderildi : 30/10/2015 4:29 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

ÖSYM başvuru klavuzlarına bakmanız daha doğru olmaz mı? En doğru ve güncel bilgi orada bulunmalı.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 30/10/2015 5:14 am
(@miyavhit)
Gönderi: 34
 

Öncelikle amacın sinema oyuncusu olmaksa bunun için konservatuara girmene gerek yok bunu baştan bildireyim. Herhangi bir ajansa kayıt yaptır ve al bir kamera kendinin üzerine bir kaç deneme yap. Eğer yürüyebiliyorsan -ki tipine ve şansına bağlı- buradan yürü, en kolay ve en hızlı yolu bu. Hiç bir sinema ya da dizi seçmelerinde sana ne mezunusun diye sormazlar ki bu umurlarında bile değildir. Tipine ve mimiklerine bakarlar (tabi özel bir bağlantın yoksa)

Konservatuar dediğin hadise tiyatro üzerinedir, sahne oyunculuğu içindir ve çok ciddi bir emek ister. Öncelikle girmek için bir ön yetenek isterler. Bir kaç tirat çalışırsın, jürinin karşısında oynarsın, eğer sende bir ışık görürlerse ve geçebilirsen konservatuara girersin. 4 sene boyunca ağır bir eğitim alırsın. Ağır olmasının sebebi haftanın en az 4 günü dersin olması ve bu derslerin her biri için ayrı ayrı en az 3 er gün prova yapman gerekmesindendir. Bu da sana korkunç bir yoğunluk olarak geri dönecektir. Aldığın eğitim %95 sahne oyunculuğu üzerine olup, %5 kamera önü oyunculuk için olacaktır ki bu da zaten seçmeli derstir.

Yani kısaca sinema yada dizi oyunculuğu için konservatuar okumak akıl karı değildir. Eğer amacın tiyatro değilse dışardan kamera önü oyunculuk eğitimi alıp daha kolay yol alabilirsin. Kolay gelsin.

Sinema tüm sanatların orkestra şefidir...

 
Gönderildi : 30/10/2015 10:52 pm
(@bagimsiz)
Gönderi: 752
 

Müjdat Gezen Sanat Merkezi. Sektörün yarısı oradan mezun.

 
Gönderildi : 01/11/2015 4:06 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

şimdi girmeye çalıştığınız bölümü bitirmiş biri olarak söyleyeyim. öncelikle iki türü var bu bölümün, birincisi konservatuar burada direk oyunculuk dersleri alırsınız ve kuramsal eğitim arka planda kalır. diğeri sahne sanatları yani tiyatro bölümüdür. burada üç anasanat dalı ortak kuramsal dersler alır. anasanat dalları şunlardır; dramatik yazarlık, oyunculuk ve sahne tasarımıdır. ana dal olarak da konservatuarda olanın aynısını, oyunculukla ilgili dersleri alırsınız. bunun yanı sıra dekor makyaj, tasarım, reji, hatta yazarlık bile öğrenirsiniz. kuramsal kısmı ağırdır ama.

buraya girmek için hala aynı mı bilmiyorum üniversite sınavından çok düşük bir puan almanız yeterli. sonra yetenek sınavına gireceksiniz. 2 3 4 aşamalı olabiliyor bunlar ve çok sıkı bir eleme yaparlar. terletirler sıkıştırırlar. zorlarlar. gerçekten en iyileri seçerler. 6 7 yıl deneyenler tanıyorum. yani buraya girmek için çalışmanız dizide oynamak için uğraşmanız kadar meşakkatli olur. girdikten sonra da hakkını verirseniz oyuncu olarak çıkarsınız. profesyonel oyuncu olursanız da sinema ve dizi sektöründe daha rahat iş bulabilirsiniz. ajanslarda bu kategorilere ayrılır. oyunculuk mezunu klasörüne atarlar sizi ve fgr için sizi çağırmazlar.

yukarıda biri bahsetmiş, sinema tv için gerek yok demiş. ben de buna katılıyorum ama buna gerek olmamasının koşulu sizin bir konservatuar mezunu oyuncudan eksik kalmamanızdır kamera önü oyunculukta. orada size kamera önüyle ilgili hiçbir şey öğretmezler. kameranın bahsi bile geçmez. orası tiyatrodur.

 
Gönderildi : 03/11/2015 5:25 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

1-öss sınavından barajı geç
2- bir komedi bir dram tiradı sergileyecek kadar çalış( 100 monolog kitabı var yılmaz öğütün yerlisini alma yerli oyunların oynaması zor yabancı monologlu olanını al) ve bir şiir üzerinde çalış(politik olursa ayrı etki yaratır.)
3- müzik kulağını piyanoyla geliştir ve ritim kulağı kazan.
4- günlük gazete oku tv seyret neden çünkü yakın tarihten ve gündemden genel kültür sorusu çıkıyor.
5- bu son safha bu safhalar değişir üniversite üniversite ama bunlarda başarılı olursan onlar sana tirad verecek 45 50 dk çalışacaksın jüriye çıkıp çıkarttığın kadar alt metni segileyeceksin.
not: shakespeare oynama çok piyasa oldu. kendine güvenerek oyna, aynaya bakarak tirad çalışma ses ve ciğer açma antrenmanları yap. diyaframdan konuşmaya ve sesi fırlatmaya bak. son olarak diksiyon dersi almadan karşılarına çıkma mıhlarlar.
Başarılar.

bu belirttiklerlerim sahne sanatları tiyatro oyunculuğu içindir kamera önü değildir. kamera önü için müjdat gezeni öneririm.

 
Gönderildi : 18/11/2015 12:13 am
Paylaş: