Eklenen Forum Cevapları

Seste referans kulaklık mı olmalı?

Merhabalar, sesi ayarlarken kulaklıkla dinlediğimde elde edebildiğim en iyi sonucu kulaklığı çıkardığımda duymakta zorluk çekiyorum. ancak kulaklıksız olarak dinlediğim kaynak laptoptan gelen ses. kal...

Forumda Ses ve Kayıt

11 yıl önce
Re: Görüntüdeki Bozulmanın Sebebi Nedir?

Lens almak için beklemem gerekiyor. Öncelik tercihini mikrofondan yana kullandım ama lens alsaymışım keşke önce. Yarın filmi çekip bir bakacağım artık. Pencere kenarında 500 wat ışık yansıtınca noise ...

Forumda Genel Çekim Sorunları

11 yıl önce

0-8 saniyeleri aralarında beyaz makaralardan başlayıp fona geçene kadar kırılıyor görüntü. Sizde görünmüyor mu acaba? Yalnızca bu konumda oldu, tekrar aynı yerde de denemedim keşke deneseydim. ML kull...

11 yıl önce

Pardon, açtım şimdi.

11 yıl önce
Görüntüdeki Bozulmanın Sebebi Nedir?

Pan denemesi yaparken bir açıda şöyle bir şey oldu: ... e=youtu.be Bunun sebebi ışığın düşük olması ve çok yakında olan beyaz makaraları işleyememesi midir?

11 yıl önce
Re: Neat Video'nun Render Süresini Felaket Uzatması

Anladım, teşekkür ederim.

Forumda After Effects

11 yıl önce
Neat Video'nun Render Süresini Felaket Uzatması

Bilgisayarımın ram'i 2 gb. Bununla mı alakalıdır acaba bu sorun? 13 saniyelik bir videoda noise temizleme yapmayınca hemen render yapıyor ama noise temizleyince 30 dk yapıyor. Böyle beş dakikalık bir ...

Forumda After Effects

11 yıl önce
Re: Magic Lantern Fps Ayarları

Evet, baştaki kısmı atmak işe yarar ama örneğin kayıt esnasında araya başka plan koymadan sabit görüntüyü çekerken pana geçilemiyor bu şekilde. Konudan hafifçe uzaklaşacağım diyelim, keskin bir iki sa...

11 yıl önce

Bloga hemen her gün giriyorum. Yazdığınızda görürüm kesin. Merak ettim şimdi. Ben de ilginç bir şey keşfettim lastikle, çok yavaş bir hareket elde edebiliyorum ama hareketin başlangıç anı keskin oluyo...

11 yıl önce

Aslında şundan soruyorum. Hem tripodum ucuz yollu bir şey, hem de 550d çok hafif kalıyor galiba ve dolayısıyla lastikle pan yapmaya kalktığımda bile çok yavaş bir pan yapamıyorum. Slider ile daha düzg...

11 yıl önce

25 fps ile denemiştim twixtor ve görüntü çok bozulmuştu. Terimlere ve değerlere hakim değilim fakat ml'nin sunduğu fps artışı sadece 1 birim oluyorsa, yani 25 yerine 26 oluyorsa kaliteli bir görüntü e...

11 yıl önce
Magic Lantern Fps Ayarları

Şimdi diyelim ki slow motion yapacağım bir görüntü elde etmek istiyorum, bunun için magic lantern'de desired fps'yi 50-65 civarı bir değere getirmem gerekiyor sanırım. Bunu yapınca Actual Fps değeri 2...

11 yıl önce
Re: Arri Alexa Mini Çıkıyormuş

32000 ve 40000 Euro'dan bahsedildiğini görünce anladım zaten. Kısa bir an cehaletten kaynaklı, acaba bizim için mi yapmışlar demiştim.

Forumda DSLR/Mirrorless Kameralar

11 yıl önce
Arri Alexa Mini Çıkıyormuş

İnternette dolaşırken bu haberi gördüm. Mayıs ayında çıkacakmış sanırım. Hiç bilgim yok bu konuda. Sadece pek çok filmin bu aletle çekildiğini okumuştum. Minisiyle çekilmiş bir görüntü de yayınlamışla...

Forumda DSLR/Mirrorless Kameralar

11 yıl önce
Re: Diksiyon Nasıl Geliştirilir ?

Fulgura'nın dediklerine kesinlikle katılıyorum. Oyunculuk da kendi içinde bileşenlerine ayrılan bir sanat dalı. Oyunculuk bölümünü bitirenlerin yüzde doksanı oyunculuk yapamayacak durumda insanlar. Se...

Forumda Konu Dışı

11 yıl önce
Sayfa 108 / 395