Forum

Çağan Irmak
 

Çağan Irmak

55 Gönderi
25 Üyeler
0 Reactions
16.9 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Son yıllarda parlayıverdi. Ticari sinemanın yönetmenleri olan Mustafa Altıoklar ve Sinan Çetin'in arasına girdi (mi?) işlerinde bir kalite var mı? İyi bir yönetmense, iyi bir yönetmenden kasıt nedir ve bu kasıt çerçevesinde Çağan Irmak neden iyi bir yönetmendir? Babam ve Oğlum'un başarısında ne kadar paya sahiptir.?

Gibi sorular...

 
Gönderildi : 16/08/2006 7:53 pm
(@matkap)
Gönderi: 56
 

çağan ırmak...Dediğin gibi babam ve oğlum sayesinde anneannelerimiz tarafından bile tanınıyor artık.Bence mustafa altıoklar ve sinan çetin arasına girebilmek çok zor değil bence.Çağan ırmak da biraz daha para kazanırsa zaten onlar gibi olacaktır.Şu anda arkasında avşar yapım var.Bence çağan ırmak sadece iyi bir yönetmen sayılır ama bence senaryoculuğu türkiye standartlarının üzerinde...Türkiyede adam gibi filmler yapılamıyorsa bunun nedeni öncelikle senaryo dur.Çağan Irmak'ın yönetmenliği de türkiye ortalamasının üstünde ama bence yine de çağan ırmak kendini geliştirip daha iyi bir yönetmen olacaktır...

Sinematek-istanbul
http://www.sinematek.org.tr" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 18/08/2006 3:20 pm
(@memleketli)
Gönderi: 23
 

Çağan Irmak'ta dikkat çeken bir noktada çektiği dizi ve filmlerde anlattığı dönemlere uygun dekor ve atmosferi çok dikkatli kurması. Öyleki Çemberimde Gül Oya ve Babam ve oğlum filmlerinde sokak tabelalarından evin iç mimarisi (çerçeve, merdiven korkulukları) sokakta yürüyen insanların kıyafetlerinde o kadar titiz davranılmışki göze batmıyor. Bence oyuncularıyla arasın çok başka bir büyü var o iletişim herşeyi bittiriyor. Oyunclarından nasıl bir oyunculuk istediğini çok iyi anlatıyor sanırım ve motive ediyor.

 
Gönderildi : 18/08/2006 6:25 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

bence acele yorumlar yapmayıp çektiği korku filminin çıkmasını bekleyin. ön yargılı olmak istemiyorum ama karizmanın çizilmesi an meselesi izlediğim fragman bana bunu söyletti valla. göreniniz var mı?

 
Gönderildi : 19/08/2006 2:58 am
(@hassonya)
Gönderi: 0
 

ben fragmanı gördüm. babam ve oğlumdan sonra öle bi filme girişmek. bilmiyorumda yanlış bir seçim diye düşünüyorum.çok fazla yorum yapmak istemiyorum film çıksın ondan sora tartışalım

 
Gönderildi : 19/08/2006 3:37 pm
(@nemesis)
Gönderi: 0
 

o film çağan ırmak için önemli çok önemli. büyük bi işe kalkıştı. hasan ın da dediği gibi babm ve oğlumdan sonra riskli bi iş. bakalım nası bişe çıkıcak ortaya. fragmanlara güvenmiyorum artık. ii veya kötü olucak diemiyorum. son zamanlarda. türk filmlerinden örnek vercek olursam gen in fragmanı hoşuma gitmişti film vasattı bence. hacıvatla karagöz neden öldürüldü de mesela boş bi film gibi gelmişti ama film bence baya güzeldi.
neyse
şu ana kadar değerlendircek olursak. çağan ırmak en iyi yönetmenlerden biri bence. dizileri filmleri kısaları... gerçekten başarılı. daha iyi de olucak die düşünüyodum. ama şu kabuslar ewi projesi tamamlanmadan net bişey söyleyemicem.
bu arada ben sinan çetini hiç sewmem. gıcığım var.
filmlri bence o kadarda güzel deil ve bunun yanında yönetmen olarak tanıdığım birinin kamera önüne bu kadar çok geçmesi, adını bu kadar çok duyurmaya çalışması beni rahatsız ediyo.

 
Gönderildi : 20/08/2006 8:04 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

"Sinan Çetin ve Mustafa Altıoklar arasına girmek"i olumsuz anlmada kullandım bu arada.

Yani para bok, isim de çok...
Eeee film çekelim bari.
Ki son korku filmi çabası da bunu gösteriyor sanırım.

 
Gönderildi : 21/08/2006 1:21 pm
(@matkap)
Gönderi: 56
 

kezzap'a katılıyorum...Para kazanmaya başlayınca türk sinemasının kanayan yarasına parmak atmak istedi.Eğer başarırsa efsane isimler arasına girecek.Fragman'a da aldanmayın bence türkiye de fragmanı iyi yapılan filmden korkun zaten.Fazla beklenti olmaması film için güzel bir artı oluyor.Babam ve oğlum'un fragmanı da oldukça kötüydü...

Sinematek-istanbul
http://www.sinematek.org.tr" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 28/08/2006 10:48 pm
(@matkap)
Gönderi: 56
 

http://www.sinematurk.com/film.php?9666

arkadaşlar bi göz atın bu adrese...Kabuslar evinin bir dizi olduğu yazıyor.Fakat televizyonlarda yayınlanmadan önce filmin dvd si çıkacakmış.Sinema projesi değil yani...
Üstelik yazın yeni sinema filmi "ulak" a başlayacakmış.Haberler aşağıda....

http://www.ntvmsnbc.com/news/371374.asp

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=184895

Sinematek-istanbul
http://www.sinematek.org.tr" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 28/08/2006 10:52 pm
(@canbert)
Gönderi: 6
 

cagan ırmakın gerek sahneleri, gerek film senaryoları bana oldukça aşırma geliyor. Bunun en güzel örneği,

Mustafa hakkında herseyin hangi filmden calıntı oldugu gün gibi asikardır.

Gende filmleri basarılı denebilir.

 
Gönderildi : 30/10/2006 2:11 am
 nico
(@nico)
Gönderi: 0
 

sence hangi filmden aşırma ben anlayamadım sen hangi filme benzettin ...ben beğeniyorum gerek kamera kulln gerekse hikaye anlatımı bence çok güsel iyi bir sinema dili avr bence kabuslar evnii merakla bekliyorum..

 
Gönderildi : 30/10/2006 9:12 pm
(@selcukkuru)
Gönderi: 0
 

sence hangi filmden aşırma ben anlayamadım sen hangi filme benzettin ...ben beğeniyorum gerek kamera kulln gerekse hikaye anlatımı bence çok güsel iyi bir sinema dili avr bence kabuslar evnii merakla bekliyorum..

kabuslar evi'nin cd'si çıktı. Bizzat gözlerimle gördüm 😯 ama almadım o ayrı. Araf'tan sonra Türk korku filmine biraz mesafeliyim 🙂

Çağan Irmak bence kendine has stili olan ve Türk sinemasında olması gereken bir şahıs. Aman aman bir hayranı değilimdir kendisinin ama işlerini beğenirim. Ve herkes gibi Babam ve Oğlum'a bayıldım.

Bildiğim kadarıyla arkasında çok maddi bir güç yok. Avşar film destek çıkıyor. Kim bilir belki günün birinde Sinan Çetin ve Altıoklar gibi kendi yapım şirketine sahip olunca tıpkı onlar gibi (özellikle Sinan Çetin gibi) piyasa işleri yapabilir (ki inşallah yapmaz).

Sonuç olarak severim kendilerini 😀

"Söz gider, yazı kalır... Aha bunu da buraya yazıyorum..."

 
Gönderildi : 30/10/2006 10:07 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Bana kalırsa Babam ve Oğlum ile ailemizin yönetmeni olmayı başarmıştı. Keşke öyle kalsaydı. Son korku filmi denemesiyle de başarılı olup tarihe geçmek gibi bir amaç güdmektedir. Böyle vizyonu olan bir sinemacı hiçbir zaman "sinemacı" olamaz kanaatindeyim!

 
Gönderildi : 30/10/2006 11:54 pm
(@canbert)
Gönderi: 6
 

mustafa hakkında herşey filmi, cahil periler filminin ufak birkaç değişiklikle nerdeyse tekrar çekimi gibi. Ben bu tarz şeyleri yüzünden çağan ırmakı türk sinemasının en önemli adamlarından biri olarak göremiyorum üstelik nice yönetmenler varken. Ama tabi sinema bir sanattir ve zevk meselesidir. 🙂

 
Gönderildi : 31/10/2006 12:54 am
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

..ki cahil periler süper bir filmdir.

 
Gönderildi : 31/10/2006 12:30 pm
Sayfa 1 / 4
Paylaş: