Forum

[Sabit] Kamera Alma Rehberi

80 Gönderi
15 Üyeler
0 Reactions
16.9 K Görüntüleme
(@cem123)
Gönderi: 0
 

Evet hala bazı ortamlarda göz boyayabiliyorsunuz ancak o ortamlar maalesef çok fazla fiyata duyarlı ortamlar oluyor, yani çekimden anlamayan müşteri kitleleri oluyor. Yanlış anlama lütfen seni düzeltmek haddime değil, sadece tecrübelerimi paylaşıyorum. O kitlenin cebinde son çıkan iPhone olmuyor, ya da Instagram hesaplarında İspanya'da çekilmiş story'ler olmuyor. Telefonlarının galerilerinde perde önünde çekilmiş kapkaranlık nişan fotoğrafları oluyor, sonuç olarak o kitlede para da olmuyor; yani etkilenmeleri bana yaramıyor. İstisnalar görmüş olabilirsin, ama kaideyi bozmuyor. Herkes her şeyin farkında artık. Ekipman sayısı ve kalitesi arttıkça, ekip de büyüyor, maliyet de artıyor ama bunu fiyata yansıtamazsan bir anlamı yok. Mavic 2 Pro ile drone çeken adam da var çevremde, Spark ile çeken de var, inanır mısın ikisi de aynı paralara çekiyorlar. Ekipmana ciddi para bağlayıp, ekip kurup, bunu müşteriye yüksek fiyat olarak yansıtmaya çalışıp, müşteriden "çok pahalısın kardeşim" cevabı alan çok insan var. Benim de başıma çok geldi, çok fazla ekipman ben de elden çıkardım. Bu sefer iş kaçmasın diye fiyatınızı düşürüyorsunuz. Sonuç olarak çok fazla ekipmanla ve ekiple de gitseniz, tek başınıza tek bir body ve lensle de gitseniz aynı paraya anlaşıyor, sadece ilk durumda karınızdan zarar ediyorsunuz. Bu da sizin başınıza gelmemiş olabilir, ama çoğu insanın başına geliyor. Ekip kalabalığı ve ekipman boyundan etkilenen kitle, maalesef tabiri caizse bu işlerden hiç anlamayan kitleye tekabül ediyor. Sadece body+lens ile tek başına çekim yapan, ya da sadece basit bir paraflaş ve bir ışıkçı ile binlerce liralara çekim yapan ama bir sene sonrasına randevu zor alacağınız düğün fotoğrafçıları tanıdım, sosyal medyada siz de denk gelmişsinizdir. Ben Jimmy Jib önerdiğim müşteriden "Bu çekimde gerek yok, sen onun yerine yüksek bir tripod getir, fiyatı da aşağı düş biraz" cevabı da aldım. Bu işler biraz sıkıntı anlayacağın. Twitter'da, sosyal medyada konuşulanlar, maalesef bu forumda konuşulanlar gibi değil. Bir saç ve makyaja, bir çiçeğe binlerce lira ayıran gelin, yeri geliyor fotoğrafçıya yüzlerce lira anca ayırıyor.

 
Gönderildi : 28/08/2019 7:42 pm
(@paciente)
Gönderi: 2474
 

Kamera savaşlarının son bi kaç yılı artık. Bundan sonra akıllı yazılımların çağı başlıyor. Bmpcc FF 8K, apple ve red restleşmesi ve yapay zekaya sahip kurgu paketler dedikodusu iyiden iyiye dolaşmaya başladı ve ben kamera takibini bırakmaya karar verdim.
En başa dönüyoruz gençler:
Kağıt kalemi alıyoruz ve yazıyoruz;)

 
Gönderildi : 28/08/2019 11:32 pm
(@cem123)
Gönderi: 0
 

Çok haklısın. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde bütün kamera endüstrisini Apple, Google, DJI ve GoPro gibi markaların domine edeceği zaten tahmin ediliyor. Sadece amatörler/hobiciler ve bağımsız filmmaker'lar için değil, ülkemizde prodüksiyon bütçeleri giderek düştüğü ve reklam/tanıtım piyasasındaki rekabet iyice fiyat duyarlı hale geldiği için profesyoneller de bu markalara yönelecek diye tahmin ediyorum. Google bir telefon çıkarıyor, sonra bir sene boyunca yazılımla kamerasını geliştiriyor, her şey yazılım ve yapay zeka artık. 1-2 sene içerisinde, büyük prodüksiyon şirketi kurmuyorsa kimsenin sıfır full frame makine alacak bütçesi, ve o makinenin parasını çıkaracak pazar payı olmayacak. DJI Osmo gibi aletler sayesinde artık herkes her şeyi sıfır teknik bilgi ve tecrübe ile bile çekebildiğine göre artık, yakın zamanda kimin senaryosunun daha iyi olduğu dışında bir tartışma kalmayacak.

 
Gönderildi : 05/09/2019 3:02 pm
(@hcemince)
Gönderi: 0
 

1 Adet godox Sl-60W ışık satın aldım, arayışlarım devam ederken yakın bir arkadaşım elinde 5'li kino ışık seti olduğunu söyledi. Böylelikle ışık için ekstra bir alım yapmayı düşünmüyorum şimdilik. Ben de elimdeki Sony A6300 'ü bir arkadaşıma sattım ve Gh5 satın aldım. Yalnız moralimi bozan bir şey oldu, Gh5 10 bit videoları bedava sürüm olan Davinci Resolve desteklemiyormuş... ancak harici bir yazılım ile prores HQ olarak kaydedip düzenlenebiliyor deniliyor. Davinci ye o kadar alıştım ki, renk için başka bir yazılım kullanmak hiç istemiyorum açıkçası. Bu şekilde videoyu Prores kaydettiğimiz zaman muhakkak renklerde bir farklılık oluşacak. Gh5 kullanıcısı var mı acaba nasıl çözüyorlar renk işini.
https://we.tl/t-J7d3gIhmcu örnek bir kaç video çektim. İsteyen indirip bakabilir. Gerekirse drive 'a da yükleyebilirim.
Vlog ve HGL (P1033574 contrastı yüksek olan)
Lens 50mm 1.8 FD manuel canon lens standart dönüştürücülü

 
Gönderildi : 03/10/2019 7:27 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Evet öyle bir sikinti var ne yazik ki.
Tek secenek var gibi duruyor önünde, parali yazilimini alacaksin. Zaten para kazaniyor ve profesyonellesmek istiyorsan Studio versiyonu bir noktadan sonra kacinilmaz oluyor. Siradan bir kullanim icin studio'ya gerek yok ama yaptigim profesyonel islerden birinde ben de bazi videolarda olusan sikintilardan transcode etmek zorunda kalmistim bazi videolari. Renkte resolve'a alisana bir sey diyemem dogrusu o zaten.

Ama bu islerde kurgu programiyla rengin bir arada olmasi her zaman tercih ediliyor. Ben isyerinde premiere kullaniyorum su an, mecburen rengi de orada yapiyorum.

 
Gönderildi : 04/10/2019 1:14 pm
Sayfa 6 / 6
Paylaş: