Forum

EOS C300/C300 PL Cinema Cameras

22 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
8,367 Görüntüleme
(@homeros)
Gönderi: 0

Barış görüntü yönetmenliği yaptığın birkaç filmin Linkini yollarmısın. Özellikle RED kullandıklarının.

Burada yorum yapmak için illa bir film de görüntü yönetmenliği, yönetmenlik, vb görevde bulunmuşluk zorunlu olsaydı bu forumun sen de, ben de dahil 100'de 90'ının ağzının hiç açılmaması gerekirdi. Evet benim de kendimce yaptığım çalışmalar var okulda ama zaten bunları eleştirmesi için hocalarım olduğundan hiç paylaşma gereği duymadım he tabi aralarından ahım şahım bir tane olsa yarışmaya da yollardım lakin çoğu arkadaştan farklı bir yol izlemeyi tercih ettim. Tamamen kısa filmlere odaklanıp bir gün beni keşfederler diye hayal kurmaktansa gerçek bir dizi-film setinde çekirdekten yetişmeyi tercih ettim. Ve bu yönde de görüntü yönetmenliğim olmasa dahi Burak Kanbir'e asistanlık yapmışlığım var şu an için. Ayrıca Burak bey de fotoğraf mezunu onu da belirtmek gerekir. Öte yandan ben Red kullanmadım lakin Red de dahil birçok kameranın en küçük artısı ve eksisini de bilirim, çünkü kameranın sadece adını değil kendisini bilirim. Peki sen biliyor musun? Konu çünkü saptı, sen bu kadar Canon taraftarısın bu konuda söyle o zaman neymiş artısı Red'e göre de öğrenelim biz de.

Gönderildi : 05/12/2011 11:04 am
(@homeros)

Bir de bizim forumda şöyle bir sorun var. Bir konu tartışılıyor. Sen bir cevap veriyorsun, karşındakinin bilgi dağarcığı tıkandığında senin iletinde bir cümle seçiyor, tartışmayı oraya çekiyor ama iletinin geri kalanına yani aslında ana fikre cevabı olmuyor. Tamam eyvallah cümleye takılabilirsin ben de takılırım ama bu kadar ucuz olmamalı. Yani şu forumdan bu kadar uzaklaşmamın en büyük sebebi de bu, sen bir cevap veriyorsun bunun üzerine ya böyle başka yerlere çekiliyor yada o başlığa bir daha o kişi en ufak bir şey yazmıyor. Yazmazsam unutulur belki falan diye herhalde.

Gönderildi : 05/12/2011 11:18 am
(@homeros)

Ayrıca merak da ettim çünkü çok iddialı giriş yaptın sen de. Sen hangi projede Red veya C300 kullandın, hangi projelerde görüntü yönetmenliği veya benzer pozisyonda bulundun. Lütfen bana gelip de kısa filmleri sayma ama. Bu kadar iddialı giriş yapıyorsan uzun metraj, dizi vb. projeleri say.

Gönderildi : 05/12/2011 11:23 am
(@anilcagin)

Sakin ol şampiyon 😀

Sağ alt köşede değiştir butonu var aklına geldikçe tıklayıp yazı ekleyebilirsin flood yapmana gerek yok.

Özür dilerim haklısın sorumu değiştiriyorum hayatında hiç RAW video görüntüsü işledin mi ? Yada bilgisayarda açıp izledin mi? ( Senin çekmediğin bir görüntü de olur.). Lafı Sinema TV bölümü mezunlarından GY olmaz demeye getiren adamın en azından hayatta herhangi bir şey yapmış olması lazım.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 05/12/2011 1:35 pm
 Hepa
(@hepa)

Baya tartışma dönmüş 😀

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 05/12/2011 6:37 pm
(@homeros)

Sakin ol şampiyon 😀

Sağ alt köşede değiştir butonu var aklına geldikçe tıklayıp yazı ekleyebilirsin flood yapmana gerek yok.

Özür dilerim haklısın sorumu değiştiriyorum hayatında hiç RAW video görüntüsü işledin mi ? Yada bilgisayarda açıp izledin mi? ( Senin çekmediğin bir görüntü de olur.). Lafı Sinema TV bölümü mezunlarından GY olmaz demeye getiren adamın en azından hayatta herhangi bir şey yapmış olması lazım.

Hee benim laptop da ne kaldırır değil mi redcode'u (Proxy diyebilirsiniz, eyvallah derim ama render yaparken bilgisayar havaya uçacaksa ne anladım ben o işten). Lakin öte yandan hocalarımdan birinin HP workstation bilmem ne modelinde kurguya yardım etmiştim onun şirketinde. Eski bir pehlivan ile ilgili bir belgesel mi neydi, öyle bir şeyler yani, ki zaten Raw'un videodaki gücünü de kendi gözlerimle ilk defa orada canlı olarak gördüm. Tek kelimeyle inanılmaz, hee çekimini ben yapmadım ve çekimini yapanlarında zone sistemden haberi var mıdır, sanmıyorum zaten bizim hoca çekmemiş sadece fragman kurgusunu yapıyordu. Öte yandan fotoğraf konusunda RAW'a gelirsek eğer anasını, babasını, yedi sülalesini bilirim. Ki raw diye diretmemin sebebi de aslında tam bu noktadan çıkar jpeg ile raw arasındaki işlemlerin farklılığı kalitesini bildiğimden. Profesyonel adam ister sinema-video olsun ister fotoğraf RGB çekim yapmaz, RAW olacak.

Hee Sinema-TV'den olandan Görüntü Yönetmeni olmaz demem biraz uçuk olmuş, yanlış değil ama uçuk. Şöyle düzelteyim Sinema-TV bölümünden Görüntü Yönetmeni çıkar ama belli bir seviyenin üstünde fotoğraf bilgisine sahip olmalı ki bu seviye bence hiç de düşük değil. Her ne kadar -her zaman da belirttiğim gibi- yönetmenlik ve senaristlik açısından pek tutmasam da görüntü yönetimi-kadraj açısından Türkiye'yi geçtim dünyada da bana göre sayılı isimlerin arasına girebilecek Nuri Bilge Ceylan da bir Sinema bölümü mezunu olmasına rağmen görüntüdeki başarısını fotoğrafa olan alakasına borçludur öte taraftan da gelmiş geçmiş bana göre en sağla fotoğrafçılardan biri olan Pinkhassov da Tarkovsky'nin öğrencisidir diyebiliriz. Yani belirttiğim gibi düzeltmem gerekirse Sinema-TV'den çıkandan tabi ki Görüntü Yönetmeni olabilir ama iyi bir görüntü yönetmeni olması ancak ve ancak fotoğraf altyapısına bağlanır. Ki bunu en basit Storyboard ile açıklayabiliriz, zira filmler sizin de bildiğiniz üzere hareketli olarak çekilmeden evvel önce kağıt üzerinde kare kare gösterilir.

Edit: Koca Yusuf'muş o pehlivan.

Gönderildi : 06/12/2011 4:55 am
(@embpictures)

Philip Bloom'un C300 ile ilgili yaptığı bir inceleme için.

http://vimeo.com/34172998 " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 26/12/2011 3:46 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: