Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.5 K Görüntüleme
(@reznovrun)
Gönderi: 0

Fuji xt4 geldi. Şu sıra klasik youtube hype'ı onun etrafında dönüyor. makineyi bayağı da iyi yapmışlar. af olayı da gh5'in aksine bombastik. ama 10 bit external.

GH5 ise tam f/p özellikle ikinci el fiyatları.

Gönderildi : 28/02/2020 4:30 pm
(@paciente)

Gh5 doğru tercih KEzzAP
Renk düzenlerken üzmez. Söylediğin gibi çantana koy çık. Bir tane monopod yeter. Reklam, klip vs işler için tasarlanmış.
Ben bmpcc yanında xt30 kullanıyorum ondaki 200mbps kayıt bile yetiyor o tür işlere.
Bu foto sensörlerin tek sevmediğim yanı odak olmayan alanlarda (gökyüzü, tek renk alanlar) 10 bit bile kayıt yapsan kabak gibi banding oluşturması. A7 serisi, fuji x, gh5 vs hepsinde aynı problem var. Mask bi parça kurtarıyor tabi.
Hızlı, pratik, keskin olması avantaj o kesin.
Tabi bmpcc 1’in o alexa vari sensörünün yerini tutmuyor o ayrı:)
Benim bmpcc son nefesine kadar bende kalacak o yüzden.

Gönderildi : 28/02/2020 5:15 pm
(@gozukorolmayasica)
Gönderi: 5

2013 tarihli postlar hey gidi hey neler oldu neler 7 yılda.
fuji xt4 çıktı, a7s3 bekleniyor....
Bir 7 yıl sonra gelip bi daha bakıcam buraya.

Gönderildi : 29/02/2020 12:03 pm
(@big_king)
Gönderi: 65

Çünkü GH5 piyasadaki "her şey için uygun olan" kameralardan biri.
Sadece film, klip gibi planlı işler çeken insanlar için elbette Pocket 4K daha iyi, fakat benim gibi kamerada esneklik arayan, her şarta, her türlü işe uyum sağlayabilen bir kamera arıyorsanız Pocket ağır kalacaktır. Kamerayı alıp dışarı çıkıp, çıplak bir şekilde kullanmanız imkansız. Güç sorununu düşüneceksin, depolama sorununu düşüneceksin, elde çekim için gimbal düşüneceksin. Bunlar sadece planlı programlı işler için geçerli. Bense bu tarz işler için zaten çalıştığım şirketin ürünlerini kullanıyorum. (Gerçi orada da A7III kullanıyoruz. Ama orada söz sahibi olsam pocket 4K alabilirdim. )

GH5'e bakarsak tam bir gerilla filmcinin kamerası. Görüntü kalitesi üzmez. Her türlü film, reklam, klip vs gibi işler için fazlasıyla yeterli. 4K 10-bit 4:2:2 çekiyor. 120fps HD çekiyor. IBIS var. (Sensöründe stabilizer var yani. Elle çekimde bir gimbal kadar olmasa da %80 oranında gimbal'a yaklaşabilir bir performansı var.) Devasa depolama yerleri istemiyor, ama çok aşırı da sıkıştırmıyor. 400 mbs tam ideal bir sıkıştırma. (Gerçi Pocket'tın Braw'u da gayet iyi bu konuda)
Fotoğraf kalitesi fena değil. Pil ömrü müthiş. MFT bayonete sahip, birçok lens rahatlıkla adapte edilebiliyor. Düşük ışık kalitesi çok iyi değil, ama kötü de denmez.

Bu özellikleriyle kamerayı elinize alıp direkt çekime başlayabilirsiniz. Benim gibi tek kişilik ekiple çalıştığınız durumlarda, kamerayla ilgili detayları düşünmeden, kamera dışındaki faktörlere eğilmeye başlayabilirsiniz.

Şu an XT4, GH5'i öldürdü gibi...

Gönderildi : 15/04/2020 9:36 am
(@kezzap)
Admin

Bilmiyorum, incelemedim.

Ama GH5'in çıkış tarihi 3 sene önce.
XT4 ancak 2020'de benzer özelliklere sahip bir kamera olarak karşımıza çıktı. Bu da fiyat farkını beraberinde getiriyor. GH5'in 0 fiyatı 1200-1300€ bandında, XT-4 1800€.
Daha iyi olabilir, ama öldürdü demek biraz fazla olur.

Gönderildi : 15/04/2020 1:06 pm
(@paciente)

Bmpcc1 kullanan sadece ben mi kaldım yahu:) Elimdeki xt30'u ve bmpcc'yi satıp bmpcc 4K almaya karar vermiştim. XT30'u sattım ama bmpcc'ye kıyamadım gene. X-T3 aldım ben de.

Gönderildi : 19/04/2020 7:44 pm
(@aplfyr)
Gönderi: 2

Öncelikle merhaba, bu kadar eski bir forumu bu kadar geç keşfettiğim için ne kadar üzgün olduğumu söylesem yetersiz kalır.

Başlıklarda gezinirken, bu başlığa denk geldim. Böylelikle girdimi de yapmış olacağım 🙂

Bmpcc 6k kullanıyorum.
Ekipmanlarım: Sigma 24-70mm f2.8 ex dghsm, smallrig kafes, evrensel ssd tutucu ve tepe sapı, samsung t5 ssd, battery grip.
Kamera hakkında sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa cevaplayabilirim. Eğer denemek istersenizde 6k 3:1 braw örnek dosyalar yükleyebilirim.

Gönderildi : 11/05/2020 9:55 am
(@kezzap)
Admin

İmzamdaki kanala bakarsanız, orada renk düzenleme ve türlü dersler veriyorum.
Orada kullanmak üzere, örnek görüntüleriniz çok iyi olabilir. Yüklerseniz ve izin verirseniz çok memnun olurum.
Hoşgeldiniz.

Gönderildi : 11/05/2020 2:14 pm
(@aplfyr)
Gönderi: 2

Yetiştirebilirsem bu akşam veya yarın sabah yükleyeceğim, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

edit: https://drive.google.com/file/d/1nrrzLCyKtvJe-nzTYo8kibi-LR7hwBYp/view

(bu videonun ham halidir)

Gönderildi : 11/05/2020 3:30 pm
(@desperado28)

bmpcc 4k sigma 18-35 1.8 hoya nd ve hoya slim polarize filtre raw video çekim yaptım , çekim formatı video, bmpcc 4k sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlayabilirim

Gönderildi : 02/06/2020 11:14 pm
(@reznovrun)

Çok nd, çok çok çok nd =) Bmpcc'nin görünmeyen masrafları çok olmasa şahane kamera aslında ama ek maliyeti kendi parası kadar neredeyse.

Gönderildi : 04/06/2020 2:27 am
(@zampano)

En son ekim ayında BMPCC 4'yı kullanıp her zamanki gibi balonlu naylona sararak süngerli sert çantasının içine koydum. Geçen gün ufak bir çekim yaptım, o da ne! Bütün görüntü yüzlerce benek ile dolu. Anladığım kadarıyla sensörde bir mantarlanma durumu var. Silmeye çalıştık, fayda etmedi.

Yetkili servisi aradım, çözümünün sensör camının değişmesi olduğunu söylediler. Bunun için de kamerayı kendi olanaklarımla İngiltere'ye göndermem gerekiyormuş ve 200 dolar da cam değiştirme maliyeti var. Ama önemli bir sorun da gümrük meselesi. Hem gidişte hem de gelişte sorun yaşama ihtimali fazlasıyla mümkün.

Aliexpress'te satılan ucuz yollu IR cut Glass denilen filtreler var. Bir iki video izledim, kameranın ön tarafından birkaç vida söküp, bir-iki parçayı çıkartarak orijinal camın yerine onu koyuyorlar. Bu cam görüntü kalitesini nasıl etkiliyor bilemiyorum. Yurt dışına gönderme macerasına giremeyeceğim için mecbur bu yöntemi kullanacağım sanırım.

Bu konuda bir bilgisi, önerisi olan var mıdır?

Gönderildi : 01/03/2021 8:27 pm
(@kezzap)
Admin

Büyük geçmiş olsun, yabancı olduğum konular. Söylediğin yöntemle yapılmış videolar yok mu, görüntü kalitesine dair fikir verebilecek bir şeyler? Şu da var tabi, bu mantar denilen şeyler bulaşıcı, yani yeni taktığın cama da bulaşabilme riski var makinenin içinden bir yerlerden, yani iyi bir temizleme de yapmak gerekiyor. 

Ben senin yerinde olsam gümrük meselesini araştırır, ortadan kalkması için geçerli yöntemler var mı ona bakar, ve risk almazdım. 

Blackmagic forumlarından gördüğüm kadarıyla da insanların yaşadığı bir problemmiş. Hayret bir şey. 

Gönderildi : 01/03/2021 10:13 pm
(@zampano)

@kezzap sağol, evet zamanlama da kötü oldu. İki gün sonra önemli bir çekimim olacak ve kaldım kamerasız. Mecbur kiralayacağım. Bir alternatif de OLPF filtresi. Böyle bir sorun olmaksızın, o camı çıkartıp yerine bu filtreyi takanlar var. Moire sorununu ortadan kaldırıyor fakat o da çok para: 425 dolar. Olaylar bugün gelişti, pek araştıramadım henüz. Kaliteli bir cam bulmam lazım. Takması zor gözükmüyor zaten. Bulamazsam yurtdışını düşüneceğim.

Gönderildi : 01/03/2021 10:59 pm
(@reznovrun)

Bence Sirkeci 'de yetkisiz olup yetkili servisten daha iyi bu işi çözecek olan birileri vardır.

Blackmagic' in yurtdışı operasyonuyla yazışıp sadece parçayı göndermeleri de istenebilir belki. Hatta ürün Türkiye distribütörü ürünüyse yetkili servis o sıfat yüzünden gerekli tüm yedek parçaları sanırım 5 yıl elinde bulundurmak zorunda, garantisi bitse dahi. Tüketici heyeti de denenebilir. 

Gönderildi : 01/03/2021 11:38 pm
Sayfa 127 / 129
Paylaş: