Aslında herkesi en çok cezbeden yanı oldukça küçük portatif ve estetik oluşunun yanı sıra kaliteli raw görüntü verebilmesi. Bütün bunlar bir dizi problemlerle beraber geliyor olması evet üzücü ama yine de bütün bu gelişmeler gittikçe küçülen ama bir o kadar da yetenekli video kayıt cihazlarının her geçen gün arttığı ve eğilimin bu yönde olduğunun bir göstergesidir. Bmpcc belki böyle kısmi problemli modelleriyle daha emekleme safhasındadır ama bu haliyle bile sektöründe büyük değişimlere de yol açtığı aşikardır ve öncü olma yolunda ilerlemektedir. Bence bmpcc nin yaptığı şey ileride çıkaracağı daha verimli stabilize makineler için kendine kaynak oluşturmaktır. -her ne kadar hoş bir şey olmasa da-
Merhaba, elimde 1. nesil blackmagic pocket var. Elimdeki lensler 17mm olympus ve 50mm 1.8 canon. bir arkadaşımın da sigma 18-35 i var ama bazen ona da lazım olduğundan film çekeceğimde her zaman alıp alamayacağımdan emin değilim.
17mm görünüşte geniş fakat, malum bmpcc nin crop faktörü bir hayli sıkıntı yaratıyor. Dar alanlarda çekim yapamıyorum.
Elimde nikon-mft viltrox x0.71 speedbooster var. Sigma 18-35 ler pahalı fakat tokina 11-16 2.8 pro-dx II lenslerinin ikinci ellerini 1400 liralar civarına buldum. Youtube dan ve internetten araştırdığıma göre kullananlar memnun ve gerçekten geniş açı çekim yapabiliyor. Bu lensi önerir misiniz. Alternatif geniş açı önerileriniz var mıdır. speedbooster ile veya direkt kullanabileceğim.
Genelde bu seviyede kullanılan iyi bir lens bu alınabilir.
Ben Samyang 12mm kullanıyorum gayet iyi. Ama daha dar olacaktır bu eğer mft versiyonunu alırsan Tokina'ya göre.
BU arada elimdeki dönüştürücü manuel. Tokina 11-16 pro dx-ii 'nin "nikon versiyonun" altında diyafram halkası mevcut. Biraz forumu araştırdım özellikle paciente kullanmış sanırım.
Peki samyang 12mm nikon uyumlu alsam. 0.71x ile daha kullanışlı bir lens mi olur sizce. mesela şöyle bir ilan var. hem bana yakın hem de daha önce alışveriş yaptığım güvenilir bir yer.
İlandaki 12mm 2.8 versiyonu. bunun bir de f.2 olanı var. senin kullandığın o mu acaba.
pazarlıkla indiririm ben bunu yüksek ihtimalle 1.300 lere kadar.
Benim kullandığım sinema lens versiyonu onda t2.2 yani f2.0'a denk geliyor o da.
Hangisinin alınacağını bilemem, gidip deneyin bir görün.
Buna benzer bir şey yapılmıştı ama ilginç olan bunu Tilta’nın yapması. Bu arada ürünü gönderiyorlar kendileri, siz evde yapıyorsunuz.
Evde düşük ışıkta çektiğim videodur, lens ve kamera hakkında çekim bilgilerini videonun içerisine yazdım. Renk düzenlemesini davinci de kendim yaptım
Buna düsük isik diyemeyiz bana kalirsa.
kamerayı veya lensi almak isteyen arkadaşlara örnek oluşturması bakımından yükledim. Ama tavsiyem bütçe var ise 6k modelidir, çok daha iyi iso performansı vermektedir, süper 35 sensor ve 6k için 1000 dolar daha verilir mi diye düşünmeyin bütçe var ise verilir, 4k modelinde iyi ışıklandırma ve cine lensler ile keyfinize bakabilirsiniz..
Baska seyler de cekseydin keske cok kisa olmus.
Baska seyler de cekseydin keske cok kisa olmus.
lensi ve kamerayı satın almak isteyen bir arkadaş vardı o bakımdan çeker misin şuan dedi çekip yolladım, yakında bir projem olacak o zaman linki koyarım.. kolay gelsin
Bmpcc 4k,yı merak edenler için yakın zamanda çektiğim klibi paylaşıyorum, raw 3:1 formatın da 25 kare çekildi Metabones xl 0.64 ile canon L serisi 16-35 2.8 ve canon 100 mm macro 2,8 ve canon 50mm 1.4 lensleri kullanıldı, kurgu renk işlerini kendi topladığım sistemde kendim yaptım, yakın zamanda net d ve bir tv kanalında klip gösterilmeye başlanacak.. link kısa süre yayında olacak daha sonra kalkacaktır. Drone çekimklerini phantom pro 4 ile kayıt aldık. iyi seyirler
Pocket 1’imi sattım. Raw’ı öğrenmek için almıştım, işlevini gördü, renk düzenlemeyi öğretti. Genel olarak bir puan verecek olursam bendeki deneyimi 6/10. Çok uğraştıran bir kameraydı. Şimdi Slovenya’da yeni sahibini bekliyor. 550D’yi de satınca, GH5’e geçişimi yapacağım.
Pocket 1’imi sattım. Raw’ı öğrenmek için almıştım, işlevini gördü, renk düzenlemeyi öğretti. Genel olarak bir puan verecek olursam bendeki deneyimi 6/10. Çok uğraştıran bir kameraydı. Şimdi Slovenya’da yeni sahibini bekliyor. 550D’yi de satınca, GH5’e geçişimi yapacağım.
neden gh5 ?
Çünkü GH5 piyasadaki "her şey için uygun olan" kameralardan biri.
Sadece film, klip gibi planlı işler çeken insanlar için elbette Pocket 4K daha iyi, fakat benim gibi kamerada esneklik arayan, her şarta, her türlü işe uyum sağlayabilen bir kamera arıyorsanız Pocket ağır kalacaktır. Kamerayı alıp dışarı çıkıp, çıplak bir şekilde kullanmanız imkansız. Güç sorununu düşüneceksin, depolama sorununu düşüneceksin, elde çekim için gimbal düşüneceksin. Bunlar sadece planlı programlı işler için geçerli. Bense bu tarz işler için zaten çalıştığım şirketin ürünlerini kullanıyorum. (Gerçi orada da A7III kullanıyoruz. Ama orada söz sahibi olsam pocket 4K alabilirdim. )
GH5'e bakarsak tam bir gerilla filmcinin kamerası. Görüntü kalitesi üzmez. Her türlü film, reklam, klip vs gibi işler için fazlasıyla yeterli. 4K 10-bit 4:2:2 çekiyor. 120fps HD çekiyor. IBIS var. (Sensöründe stabilizer var yani. Elle çekimde bir gimbal kadar olmasa da %80 oranında gimbal'a yaklaşabilir bir performansı var.) Devasa depolama yerleri istemiyor, ama çok aşırı da sıkıştırmıyor. 400 mbs tam ideal bir sıkıştırma. (Gerçi Pocket'tın Braw'u da gayet iyi bu konuda)
Fotoğraf kalitesi fena değil. Pil ömrü müthiş. MFT bayonete sahip, birçok lens rahatlıkla adapte edilebiliyor. Düşük ışık kalitesi çok iyi değil, ama kötü de denmez.
Bu özellikleriyle kamerayı elinize alıp direkt çekime başlayabilirsiniz. Benim gibi tek kişilik ekiple çalıştığınız durumlarda, kamerayla ilgili detayları düşünmeden, kamera dışındaki faktörlere eğilmeye başlayabilirsiniz.