Çakmazlar diyorsan, olabilir tabi.
yeni pocket 4k furyasına dahil oldum. sipariş verdiğim. samsung t5 ssd kartım geldiğinde örnek videolar koyma şansım olacak.
Ben de 1 hafta içerisinde bu furyaya dahil olacağım inşallah.
Hepinize hayırlı olsun. Alem coştu delirdi, Pocket 4K diye inliyor. Umarım güzel işlerde kazasız belasız kullanmak nasip olur.
4K raw ve prorese bu kadar kolay ulaşıldığı için ortalık LUT tarlası oldu. Şu m31’i gördüğümde midem kalkıyor artık.
BM RAW da nasıl bir yazılımsa LUT’u at bırak başka bir şey yapma. İnanılmaz tölerans ve uyum.
Ah bir de dinamik aralık 15 olsaydı tadından yenmezdi:)
Ben henüz kurcalayamadım, ama şunu söyleyebilirim, bu LUT olayını çok karıştırdılar, üç tane ayar yapıp LUT diye satıyorlar, keşke o kadar kolay olsa. Ben de yapacağım yakında LUT o olacak 🙂 Arkasındaki bilimi iyi anlamak lazım, yoksa o kadar kolay iş değil.
Kameradan memnunum ama batarya işi afedersiniz boka saracak gibi, harici batarya şart gibi gözüküyor. Pacientenin dediği gibi lutu at bırak başka bir şey yapma 🙂 detaylı çalıştığınızda çok iyi sonuçlar alıyorsunuz. İso performansı inanılmaz derecede iyi heleki gece çekimlerinde 1250 iso dan sonra dual iso varki efsane diyebilirm. ısınma konusunda evet makine bir sıcaklık veriyor ama kapanma donma gibi bir durumla karşılaşılmadı. Teker teker sayamayacağım bir çok özellik mevcut fiyat performans ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Uzun kısa fark etmez her projeyi rahatlıkla kaldıracaktır. kaliteli sağlam projelerde zeis veya cine lensler kiralamak yerli yerinde olacaktır. Bunun bir üstü red ve alexadır.
Keşke her şey LUT'u at bırak bir şey yapma kadar basit olsaydı colorist'e gerek kalmazdı. 🙂 Ama esnek olsun bir zahmet 12-bit raw görüntü.
Kimse cesaret etmez herhalde ama yine de koyalım buraya 🙂
Blackmagic yaptı gene hamlesini. EF mount, 6K, super35 sensör, 2.8K 120 fps.
13 stop dr, 12 bit braw, 10 bit apple prores (bunlar devam)
İyi haber bmpcc’nin ikinci el fiyatı düşer. Kötü haber ortalık gene LUT tarlasına döner.
Özellikle m31’e boğulmuş klipler, diziler, reklamlar vs🤢
Şunu yapacaklarına düzgün bir pil yapsalar şu alete. Bir de IBIS.
Daha fazla insanın ilgisini çekeceklerini düşünüyorum.
Canon EF lensleri rafa kaldırırken, her ne kadar daha zaman alacak olsa da bu süreç, bilemiyorum.
Ha bir de 4K'yı yeni çıkartmışlar, resmen insanların tepkisini çekecekler gibi geliyor. Daha şimdiden daha geçen ay 4K aldım bu nasıl iş diyen yorumlar okudum. (Onlar için aradaki 1200 dolar çok fark etmiyor çünkü)
Elbette çok iyi. Ben sadece olumsuz yanlarını göstermek istiyorum. Yoksa bu hayallerin kamerası özellikle filmciler için.
Bir dedikoduya göre NAB’da FF bmpcc8K’yı duyuracakmış.
Her zamanki tuhaf Black Magic Design haberlerinden biri daha. Bayram değil seyran değil diyeceğim...
Görüntü o ki, 6K/35 mm Sensör ve EF olayı hariç çok büyük bir numara yok, makine esasen aynı makine. BMPC serisi ezelden beri düşük bütçeli, bağımsız ve gerilla film tarzına hitap eden bir kulvarın oyuncusu. Bu kulvarda 4K daha yeni yeni standart hale gelirken 6K gibi ara bir standart tutturmuş olmaları enterasan. Sanırım cep telefonu firmalarının her yeni modelde kendilerini megapiksel yükseltmek zorunda hissetmeleri kompleksine BM'ciler de kapılmış. Sitedeki tanıtım yazısında da ekstra çözünürlükle krop yapabilirsiniz falan demişler. 1300 €'ya 4K varken sırf 35 mm sensör ve 6K için 2 kat para verip sonra da iyi bari bunla da artık fazla pikselleri croplarız demek biraz ironik olur bence.
Velhasılı kerim sonradan icad olmuş bu ortanca kardeş BM'cileri uzun süredir ortadan ikiye bölmüş olan temel soruyu değiştirmiyor: 4K mı yoksa Ursa mı?
Şahsi fikrim o ki illa bir BM cihazı alınacaksa öncelikle yanıtlanması gerken soru budur.
Pil düşmanı bunlar KEzzAP
Ben de direkt pile bakmıştım bir de dinamik alana. Hayal kırıklığı oldu. 6K’nın benim için zerre kadar önemi yok.
EF iyi bu arada.