Paciente, bmpcc1 de 2.7x crop çarpanı senin için bir dezavantaj değil mi? Kullandığın lens kaç mm' ye denk geliyor bmpcc' de?
Yo, crop artık sorun değil. Metabones kullandığım için focal x1.9 falan oluyor. Lens sigma 18-35 o da 36-70'e tekabul ediyor. Ultra geniş açıya pek ihtiyaç duymuyorum o yüzden 12mm lens almadım henüz.
Benim için tek eksik söylediğim gibi yüksek fps. O da yönetmen istemedikçe dert değil.
bu arada yeni pocket'ın 120 fps'sinde 4x crop var 🙂
Kamera 4k raw kayda izin veriyor, ama 120 fps de 4x crop var. Eğer doğruysa çok saçma ya. 12 mm taksak sensör cropuyla birlikte 96 mm oluyor herhalde.
12mm 48mm oluyor sanırım.
bu arada yeni pocket'ın 120 fps'sinde 4x crop var 🙂
O halde almak için neden kalmadı:)
bir iki haftadır benim çelişkim iyice arttı ve gerçekten sebep bulamıyorum. artılarını düşününce 4k 60 fps, 120 fps raw, xlr giriş ve 700 gram olmasından başka bir şey yok.
sonra eski bm 4k'yı düşünelim. 1080 50 kare slowmotion var. 4k raw var. zaten 4k raw çok ciddi bir şey. red ile 4k 50 kare raw çektiğimde küçücük iş 500 gb olmuştu. bu kullanılmayacak zaten. 120 fps 4x cropla çok kısıtlı alanda kullanılabilir ve 120 fps raw da ciddi boyut demek. 120 fps çeken başka bir makine varsa bu da gitti. xlr giriş var ama bu seviyede makineye kayıt pek tercih edilmez.
iki makineye de nerede ihtiyacınız olur; film çekerken ve çizgi üstü işlerde. eski bm4k 1700 gram takamayacağınız tek gimbal zhiyun 1. zhiyun 2'ye ronin s'e takabiliyorsunuz. ssd'yi içine sokabiliyorsunuz. yeniye ayrı bir setup yapmanız gerek ssd'yi bir yere yerleştirmek için. dolayısıyla her işe bununla gitmek zulüme dönüşecek. 2. makine olarak alınabilir. tek makine olarak çok fazla sorun demek. o kadar bütçe yoksa yine bununla yapabileceğimiz her şeyi eski bm4k ile yapabiliyoruz. 2. el ssd'si ile rigi ile 5000'e bulunabiliyor. üretimi bitmiş artık. bir de yüksek bütçeli bir iş yapacaksanız zaten kiralama yolu hala mantıklı. sadece kısa filmde kullanmak için pek mantıklı gelmiyor. o yüzden ben eskisini almaya karar verdim 2. makine olarak. samyang lenslerle fuji ile birlikte kullanıcam.
incelemelerde insanlar arada harici ssd'nin bağlantısının koptuğunu söylüyorlar. altına ssd'yi üstüne harici pili adapte ediyorsunuz. sıkıntı büyük. aynasızlar hala videografi alanında iş yapanlar için en iyi tercih. kezzap'ın yukarıda dediği sinematografı ve videografi tercihi yapılmalı sözü çok doğru. bence sana bile gerekmiyor paciente.
12mm 48mm oluyor sanırım.
Evet
Eski bm4k’ya da pek bulaşma, onun da bir sürü sorunu var. (Ben geçen sorduğunda bunu kastettiğini anlamamışım)
Pocket 4k paranız varsa bir sinema kamerası. Ben hala pocket 1’i etkin kullanmanın yollarını yaratmak peşindeyim. Yaratsam yanına 4k sıkıştırmalı çeken ana bir videografi kamerası alırım yeni pocket i değil. Videografi için ise Bm’nin hiçbir modelini tavsiye etmem. Sinema için de şu anda ursa ve pocket 4k düşünmek akıllıca. Bu tartışılacak bir şey değil bence. Etkin çalışma için Ssd monitör ve pil çözümü isteyen bir makine run and gun kullanılamaz.
Bmpcc 1 ile uzun metraj denesem mi dostlar? Senaryo ağırlıklı olarak tek mekanda geçiyor. İsmail Pişer diye bir yazara ait öyküyü kullandım. Kısa metraj olarak düşündüm ama şeytan dürtüyor valla.
Oyuncu ve teknik ekip hazır ama onlara uzun metraj düşündüğümü söylemedim. Ürkütmek istemedim.
Bmpcc'nin hakkını vermeye çalışsam mı? Ne dersiniz?
Sorduğun sorunun pek kamerayla alakası yok bence.
En son düşüneceğin şey kamera.
Eğer bir sıkıntı yaşatmazsa, fazlasıyla yeterli bir kamera.
Eski bm4k’ya da pek bulaşma, onun da bir sürü sorunu var. (Ben geçen sorduğunda bunu kastettiğini anlamamışım)
Pocket 4k paranız varsa bir sinema kamerası. Ben hala pocket 1’i etkin kullanmanın yollarını yaratmak peşindeyim. Yaratsam yanına 4k sıkıştırmalı çeken ana bir videografi kamerası alırım yeni pocket i değil. Videografi için ise Bm’nin hiçbir modelini tavsiye etmem. Sinema için de şu anda ursa ve pocket 4k düşünmek akıllıca. Bu tartışılacak bir şey değil bence. Etkin çalışma için Ssd monitör ve pil çözümü isteyen bir makine run and gun kullanılamaz.
xh1'in yanina alicam ama onu. onunla run and gun yapmiycam yani. yanlis mi anladin acaba son mesaji, seninle daha once konustugumuz gibi yapicam yani.
Aslında şöyle bir risk var. Geçen yıl iki tane ekran eskittik pockette. Isınmasının önüne bir türlü geçemedik. Ekranda küçük bir lekeyle başlayıp kanser gibi yayılıyor meret.
İş kameraya kaldı aslında. Geri kalan her şey (kısa metraj bağlamında) hazır. Ama uzun konusunda şeytan dürtüyor son iki haftadır.
pocketle ilgili şu aşıtı ısınma ve ekran arızası işine çözüm üretebilirsem uzun çekerim gibi.
Görüntüde sıkıntı yok ama ekran mi gidiyor @paciente anlamadım. Var mı pockette böyle sıkıntılar ya korktum şimdi valla.
Kaşık filmi vardı 550d ile cekilen bir film forumda. Hatırlarsınız belki. Şu alet kısa çekiyorsa uzun niye çekmesin demisti ve çekmişti filmini. Ben canı gönülden isterim uzun çekmenizi taşın tozu gibi beğenerek izlerim. Varsa imkan vira bismillah deyin bence. Kamera arkası da çekin ama 🙂 Uzun olsun yalnız. Bir de müzik koymayın mümkünse 🙂 Birşeyler öğrenelim. Nasıl oluyor bu set işlerini nasıl yapıyorsunuz görelim. Ne bileyim belki color kısmını çekersiniz onu izleriz.
Görüntüde sıkıntı yok ama ekran mi gidiyor @paciente anlamadım. Var mı pockette böyle sıkıntılar ya korktum şimdi valla.
Görüntü efsane o konuda zerre tereddütüm yok.
Ekran sakat evet. Geçen yıl iki defa yarı yolda bıraktı. Aşırı ısınıyor ve ne yaptıysak çözemedik. Uzun çekimlerden bahsediyorum tabi.
Sahneleri yazarken en kısa zamanda nasıl olur diye zorladım biraz ama uzun metraj olursa muhtemelen sette son nefesini verir:)
Kamera arkası çekmeye çalışırım tabi ama oyuncular dahil ekip beş kişi.
İki oyuncu, üç reji.