Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
277.3 K Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0

baş belası bu alet. eşinle yemek yerken yan masadan göz kırpan güzel kadın gibi. ben bununla ilgili artık kesinlikle 2. bir kamera olabileceğini düşünüyorum. doğrudan kısa filmler çekiyorsanız yahut paciente gibi bir şey yapıyorsanız ilk kamera sisteminiz olabilir ama benim gibi sürekli gimbal ile çizgi altı işler çok yapıyorsanız tek kameranın bu olması çok gereksiz ve kullanışsız. ama mesela iyi bir commercial tarzı bir şey çekerken ya da kısa film çekerken zaten çok fazla harekete gerek kalmıyor eğer bunu gerektirecek özel bir tasarım yoksa senaryo ve konseptte. dolayısıyla benim için lüks ve o ekonomiyi yakalaybilirsem ya da yoğunluklu olarak yaptığım iş bunu gerektirirse o zaman alabilirim.
4k ve yüksek fps raw'a gerek yoksa diğer bm'ler gayet ucuz durumda onları da düşünmek mantıklı gelmeye başladı. fps'ye gerek yoksa zaten sahibinden bmpc dolu şu an. muhtemelen bu çıktığı için elden çıkarıyorlar.
bu alet bence şu an hala ursa, fs7 gibi iri endüstriye giriş kameralarına çok büyük bir alternatif. bir açıdan bakınca onlarla aynı hantallığa ulaşıyor ama zaten onlarla da aynı hantallıkta kalacaksınız.
kısacası kalite yükseldikçe bir gün bir yerde o şaryo kurulmak zorunda kalınıyor.

Gönderildi : 24/11/2018 1:23 pm
(@sadevatandas)
Gönderi: 57

Biliyorum başlık almış yürümüş vaziyette. Herkes en yeniye, en janjanlı olana bakıyor. Sakıncası da yok doğrusu. Yukarda GH5 karşılaştırmasını incelerken bir kez daha farkettim. Sonuçta herkesin amacı en düşük maliyetle ve en az çabayla sinemasal görüntü elde etmek. 4K ve raw artık kısacıların da standartı olmuş durumda. Ama yine de aklımı kurcalayan bir soruyu sormadan edemiyorum.

4K olmasa da düşük ışıkta bile son derece tatmin edici bir görüntü kalitesi olan, üstelik biraz destekle RAW kayıt da yapabilen bizim emektar MARK 3'ler biraz çabuk unutulmadı mı? Mobilite, işlevsellik ve bir de fiyat diyince sanki ticari olmayan ancak yine de çizgi üstü işler çıkartmak için GH5'e falan hiç uzanmadan MARK 3 de yetmez mi? Ne dersiniz?

Not: Bu çanak bir sorudur:)

Bu başlık altında yazanların çoğunun eski MARK3 kullanıcısı olduğunu bildiğimden, aslında onların hisleri (teknik yorumları değil :)) merak ettiğim şey. Paraya kıydık ama iyi ki de yükseltmişiz body'i diyor musunuz; Yoksa montaj ekranına bakarken "ya aslında bunu biraz ML yardımıyla falan MARK 3 'le de bal gibi çekerdik" mi diyorsunuz?

"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati

Gönderildi : 26/11/2018 1:21 am
(@kezzap)
Admin

Kim Mark 3 kullanıcısı bilmiyorum, bir de mark 3 kendi döneminin en pahalılarından biriydi kendi seviyesinde. Sorunun cevabına gelecek olursam. Yeter, yeter de artar bile. Elinde Mark 3 ü olanın 4K ya geçme isteğini anlarım ama muhakkak bulmam. Ben hala pocket kullanıyorum, kullanmaya da devam edeceğim. Daha 1 sene götürür raw HD. Gerçi bir şey de çekemiyorum o yüzden 2 sene de yeter bu gidişle.

Gönderildi : 26/11/2018 1:39 am
(@anonymous)

pocket ilk çıktığı zaman bu başlık altında 5 6 kişi 550d kullanıyorduk, öyle hatırlırlıyorum. kimsede yoktu mark3. 🙂 4k rawın hala bu seviyede zamanı var bence. 4k kısa film de çekseniz iş de yapsanız o 1080 izlenecek. kurguda bir miktar olanak sağlıyor. kadrajın içine girebileceğinizi bilerek bazı şeyleri geçiyorsunuz çekim sırasında. bence 4k'nın standart olmasına 3-4 yıl var daha.

Gönderildi : 26/11/2018 3:15 am
(@globall)
Gönderi: 20

Bmpcc 4k ile apple ipad pro, rode shotgun mikrofon aralarında bir fark görmüyorum ben. Tabi ki pazarlama satış ve alıcıyı büyüleme açısından. Öyle bir reklam yürütüyorlarki parayı makineye değil de markaya veriyoruz gibi bir algı oluşuyor. Bende hep bu üç ürünü mutlaka almalıyım ve birlikte kullanmalıyım diyordum. Taşınabilirlik ve birbirlerine bağlanabilir olmaları açısından iyi bir seçim olarak görüyordum. Ama derin bir nefes aldıktan ve soğuk bir bardak su içtikten sonra bu tip ürünlerin sinemayı hobi değil de iş amaçlı değerlendirenler açısından dikkate alınmayacağını ve alternatif ucuz sistemlerin var olduğunu ve kullanıldıklarını varsayıyorum. Veya pahalı ama gerçek bir iş makinesi tercihlerini ön planda tuttuklarını varsayıyorum.

Gönderildi : 26/11/2018 5:27 pm
(@globall)
Gönderi: 20

Bmpcc 4k ile apple ipad pro, rode shotgun mikrofon aralarında bir fark görmüyorum ben. Tabi ki pazarlama satış ve alıcıyı büyüleme açısından. Öyle bir reklam yürütüyorlarki parayı makineye değil de markaya veriyoruz gibi bir algı oluşuyor. Bende hep bu üç ürünü mutlaka almalıyım ve birlikte kullanmalıyım diyordum. Taşınabilirlik ve birbirlerine bağlanabilir olmaları açısından iyi bir seçim olarak görüyordum. Ama derin bir nefes aldıktan ve soğuk bir bardak su içtikten sonra bu tip ürünlerin sinemayı hobi değil de iş amaçlı değerlendirenler açısından dikkate alınmayacağını ve alternatif ucuz sistemlerin var olduğunu ve kullanıldıklarını varsayıyorum. Veya pahalı ama gerçek bir iş makinesi tercihlerini ön planda tuttuklarını varsayıyorum.

Gönderildi : 26/11/2018 5:27 pm
(@paciente)

Disiplinli bir çalışma gördüm paylaşayım. Bmpcc ve diy yardımcı ekipmanlarla film çekmiş gençler. Süreci de detaylı anlatan bir video yapmışlar.
Bir de kamera hareketlerini paylaşmışlar.

Fragman

#searching

Yapım süreci

Işık ve kamera hareketleri

Gönderildi : 28/11/2018 1:26 pm
(@kezzap)
Admin

Yalnız blackmagic alınacak en ucuz kamera. Örnekleriniz hiç olmamış. Rode shotgun’da ise hangi modeli kastettiğiniz önemli.

Gönderildi : 28/11/2018 4:55 pm
(@anonymous)

lens ne paciente orada? anlayamadım ben.

Gönderildi : 29/11/2018 2:39 pm
(@paciente)

lens ne @paciente orada? anlayamadım ben.

Lense dikkat etmedim valla. Çalışma disiplinlerine hayran kaldım. Bir de fragmana bakılırsa (sinematografi olarak) sağlam iş yapmışlar.

Gönderildi : 30/11/2018 4:59 am
(@anonymous)

sen alacak mısın kesin pocket 4k paciente

Gönderildi : 30/11/2018 12:33 pm
(@paciente)

Aslında yazmak için erken ama... Bilemedim aslında. Ticari işler (reklam, klip vs) yapmadığım için netleşemedim aslında. Genelde kısa film ve belgesellerde görüntü yönetmenliği yapıyorum şu ana kadar 5 projede kendi kameramı kullandım. İş bütçeli olunca istediğim kamerayı kiralıyorlar zaten.
Sanırım ben vazgeçtim 4K almaktan.
Elimdeki kamera (sigma lensi aldıktan sonra) bütün ihtiyacımı karşılıyor aslında. bmpcc 4K'da olup bmpcc1'de olmayan tek şey 120fps hız. 4K faktörü şimdilik benim için olmazsa olmaz değil.
Bi defa slow motion şart oldu. Onda da yönetmeni ikna edip oyuncuyu yakın çerçeveleyip iphone ile 60fps çektim. Filmic pro yüklü telefonda. O şekilde kurtardım.
Yeni projelerde baştan soruyorum slow motion istiyor musunuz diye. İsteyen olduğunda da A7 kiralamalarını söylüyorum sorun olmuyor.

Bütçe rahatladığında 50mm t1.5, 85 t1.5 lens almaya niyetliyim. Lens almak daha önemli şimdilik.
Tabi bmpcc1'de olduğu gibi yarı fiyatına kampanya patlatırlarsa o başka 😉

Gönderildi : 30/11/2018 3:36 pm
(@anonymous)

herkes vazgeçiyor. ben de vazgeçtim. xh1'i xt3 ile değiştirip yanına da bmpc4k alıyım dedim. tek başına bu alet çok riskli ve beraberinde çok problemle gelecek gibi.

Gönderildi : 30/11/2018 10:44 pm
(@paciente)

Aslında herkes kampanya bekliyor sanki. Bir de alanlar işlerinde kullansınlar bakalım, eksikleri neymiş görelim. Öyle bi kaç test videosuyla anlaşılmaz o kamera.

Gönderildi : 01/12/2018 1:04 am
(@tarikalpat)

Paciente, bmpcc1 de 2.7x crop çarpanı senin için bir dezavantaj değil mi? Kullandığın lens kaç mm' ye denk geliyor bmpcc' de?

Gönderildi : 01/12/2018 1:31 am
Sayfa 115 / 129
Paylaş: