Forum

En Son İzlediğiniz ...
 

[Sabit] En Son İzlediğiniz Film

2,486 Gönderi
176 Üyeler
0 Reactions
385.2 K Görüntüleme
(@guybrush)
Gönderi: 41
 

Barton Fink 107

nasıl not versem diye düşündüm film bittiğinden beri. Çok gülücem diye bekledim olmadı düşünücem diye bekledim o da olmadı. Garip bir coen filmi sanırım ama kötü değil asla. jonh turturro garip saç kesimi ile çok harikaydı. Anlamadığım birkaç şey var filmle ilgili,

Sürprizbozan
otel neden yanıyor mesela? ya da kutuda kadının kafası mı var? gibi...

ancak verdigim not düşük gelebilir sadece orta karar birşey vereyim dedim. Bazen filmi anlamak günler sürüyor benim kafada. ilerde yükselebilir ama düşmez.

 
Gönderildi : 13/03/2010 4:12 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Bu filmle ilgili düşünmediysen ortada bir gariplik var nefesini 10 dakika tutabilen dostum. O soruların cevabını da film çekildiğinden beri bilen yok, çünkü cevapları yok. Egzantiriklik olsun diye amaçsızca yapıldıklarını düşünüyorum zira Coenler Miller's Crossing'i yazarken tıkandıkları bir dönemde kendilerini anlatan bir şeyler karalamışlar, ortaya da bu acayip film çıkmış.. Muhteşem bir atmosferi var ama senaryosu öyle çok anlamlı değil, anladık Holivud canavar falan da.. Neyse..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 13/03/2010 4:28 am
(@guybrush)
Gönderi: 41
 

Evet Dude, haklısın gerçekten öylemi bu stüdyo işleri bilmiyorum ama iyi giydirmişler, MAL ları olmak. Nefesimi 10dk tutabiliyormuyum gerçekten 🙂

 
Gönderildi : 13/03/2010 4:31 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

O yangın sahnesinin sembolik bir anlamı var bence. Yangının neden çıktığı belli değil ama filmde Barton Fink üzerinden bir "aydın/entelektüel" eleştirisi var. Filmin geçtiği yıllar ikinci dünya savaşı, yani Amerika hariç, her yer yanıyor, (tıpkı Barton Fink'in yan odasında, bir katil belki de oteli yakan bir adam olması gibi) ama Barton Fink son ana kadar buna oldukça duyarsız. Çünkü kendi odasında entelektüel faaliyetlerine ggömülmüş durumda.
Ben böyle yorumlamış ve bu yorum üzerinden filmi çok başarılı bulmuştum.

 
Gönderildi : 13/03/2010 5:05 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Evet Dude, haklısın gerçekten öylemi bu stüdyo işleri bilmiyorum ama iyi giydirmişler, MAL ları olmak. Nefesimi 10dk tutabiliyormuyum gerçekten 🙂
Valla Guybrush öyle iddia etmiyor mu 4 oyundur :D, 1.de bayağı bir tutuyordu gerçi.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 13/03/2010 5:17 am
(@guybrush)
Gönderi: 41
 

aman dude, benimde kafa almadı dün gece sen guybrush ta nbahsediyorsun 🙂 tamam. o hayvan herifi hiç katma daha neler yapıyor 😀

 
Gönderildi : 13/03/2010 4:18 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Hayat Var 8 / 10

Başarılı bir Reha Erdem filmi.
Anlatımına aşina olanlar sevecektir, olmayanlar, olup da sevmeyenler için ise anlamsız bir sürü sahne barındıran sıkıcı bir filmdir.
Düşündükçe daha çok seviyorum bu filmi.

 
Gönderildi : 14/03/2010 4:19 pm
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Hayat Var 8 / 10

Başarılı bir Reha Erdem filmi.
Anlatımına aşina olanlar sevecektir, olmayanlar, olup da sevmeyenler için ise anlamsız bir sürü sahne barındıran sıkıcı bir filmdir.
Düşündükçe daha çok seviyorum bu filmi.
Ben de çok sevdim... Aklıma geldikçe helal diyorum..

 
Gönderildi : 14/03/2010 5:51 pm
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Neşeli Hayat

Güzel bir film olmuş.
Yeşilçam filmi olmuş harbiden, o tadı aldırdı film bana.
Bu da bence güzel bir şey.

 
Gönderildi : 14/03/2010 6:01 pm
(@yerli-film)
Gönderi: 0
 

Barry Lyndon (1975)

Stanley Kubrick

Herşeyiyle tablo gibi film...

Asıl güç yokluğun içinde varlık gösterenlerdedir.

http://www.rmznuysal.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 14/03/2010 11:46 pm
(@eserdem)
Gönderi: 703
 

Kosmos - Reha Erdem

15. Türkiye Almanya Film Festivali dahiline gösterimi yapılan filmlerden birisi. Değişik bir fantastik film olmuş. Yine tam bir Reha Erdem filmi diyebileceğimiz bir çalışma. Önceki filmlerinden biraz daha kapalı bir anlatım var gibi geldi bana. Yer yer gerçekten çok hoşuma giden anlatımlara sahip. Ancak Reha Erdem'in ses kurgusu beni rahatsız etmeye başladı. Hayat Var'da da aynı durum vardı ama Kosmos ile birlikte artık bu rahatsızlığımdan eminim. Evet, bizi atmosfere güzelce sokuyor, ama ben buradayım dercesine de ön planda ses. Reha Erdem'in istediği de zaten bu olsa da, yine de rahatsız olmaya başladım.

Sürprizbozan
Hayat Var'da nasıl hep uçak geçiyorsa burada da şehirde hep top atışları mevcut. Elimde değil, bir yerden sonra sıkıldım!

Ayrıca geçen seneki gibi normal sert sandalyelerde izlemek durumundaydık filmi, dötüm kırıldı ilk bir saatten sonra..

cehalet mutluluktur

 
Gönderildi : 15/03/2010 3:57 pm
(@guybrush)
Gönderi: 41
 

izlenesi yabancı filmler başlığı bir harika,

Contact 10/9
avatarla yarışır benim gözümde o kadar güzel bir film. Günümüzde çekilseydi kıyamet kopardı bence. MÜkemmel tek kelime ile. Tetikleyici olay ( sinyal almaları) biraz geç oldu okadar.

Sürprizbozan
hakikaten şimdi bu hatun gittiğini nasıl ispatlayacak derken, savunma bakanına 18dk kayıt yapıldığını söyleyince o zenci kadın. Kendimden geçtim. Ne yazsılsa az bu film için.

Groundhog day 10/9
Mükemmel Bill Murray performansı. Tv de ortalarını yakalamıştım zamanında arıyordum ve sitede buldum bunuda.

 
Gönderildi : 16/03/2010 4:27 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Uzak İhtimal 7.5 / 10

Film, çok iyi oyunculuklar yakalıyor.
Gayet güzel bir atmosfer kuruyor.
İyi de bir temaya sahip, ama gel gör ki hikaye çok yavan kalmış.
Yani bu iki kişinin, bir müezin ile rahibenin aşkının herhangi iki kişinin aşkından farkı nedir sorusuna dair
küçük bir belirtmeye ihtiyaç duyan bir film. Çok küçük eksikliklerle harika bir film olmanın yanından geçmiş gibi geldi.
Bu haliyle de yi bir film diyebilirim.

 
Gönderildi : 16/03/2010 6:18 pm
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

silvestır sıtallone ve şerın sıtondan bir ücube izledim. Amma eğlenceliydi yaa... Uzman. Şu Specialist yok mu.
Spermken izlemiştim, beğenmiştim. 🙂
Allahım bu ne kadar kötü bir film yaa. Yihuuu!
Sinema adına ne varsa katleden rezili rüsfan bir film. Ve bir acayip komik. Sly artık kötü oyunculuğun zirvesinde. Van Damme bile Marlon kalıyor yanında. Suikastçilerdeki inanılmaz kötü oyunculuğuyla yarışan bir performans bu.
Senaryo saçma ötesi. Hİkaye fena değil aslında. Klişe ama sürükleyici bir filme zemin olabilecek bir hikaye. Ama senaryo! Offf.... Bir roadrunner bölümünden daha mantıklı değil.
Ve şerınla ceymis vuuts döktürüyor aslında. şerının güzelliği yeterince izlettirici. Ceymisin de soytarılıkları eğlenceli.
Neticede kötü mü kötü ama eğlendirici bir iş. Tarkovski'nin Kubrick'in, Haneke'nin arasına izlenecek film budur işte. 🙂

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 16/03/2010 7:47 pm
(@gorkem)
Gönderi: 0
 

Kötü, fena, feci, "yuh", "tüüü!" çok film izledim.
Hatta en kötü ve pek düşmemek istediğim tek durum olan "böyle bir iflm olmamalı"ya bile düştüğüm oldu.
Ama bir filme bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum.
Ama bu sinirlilik halimin tek sebebi, filmin kendisi değil.
Etrafında kopan fırtına. Ödüller, yere göğe koyamamalar.
Ve inanıyorum ki bu filmle ilgili negatif yorum okumak istiyorsanız tek şansınız benim saygıdeğer üyeler.
"Kral çıplak" demek herkesin hoşuna gider belki ama "kral çıplakçılık" olayına çok ciddi entipatim vardır, asla bundan prim yapmam, yapanı da sevmem.

An Education! en edukeyşın!
Allah bildiği gibi yapsın, sizin eğitiminizin de, edukeyşınınızında, oskar adaylığınızın da ta....

B.ktan bir tema. B.ktan bir hikaye. B.ktan bir senaryo. B.ktan tipler. Sonuç haliyle b.k çukuru gibi film.
E bu kadar b.kun arasına bir fidan dikerseniz haliyle o fidan kısa zamanda ağaç olur, yeşillikten tüm filmi güzel gösterir tabi.

Ölesiye sıkılınmış, alışılmış, baymış bir tema. (Geleneksel sosyal yapıya zıt bir genç) Çocuklarına yön vermeye değil yönlendirmeye şartlanmış yetişkinler. (Oku, eğitim al, toplumda saygın biri ol, bizi gururlandır. Ve tabii ki para kazan) Bu topluma ters genci tetikleyen bir etki (kız için bir erkek erkek için bir kız. Cinsel özgürlük mesela. Ya da özel bir ilg/yetenek. Dans/Billy Elliot, Çağdaş Sanat/Mona Lİse Gülüşü) Bu etkiye kapılan genin yaşadığı mutlu birkaç dakika ve bam! Tabloya boya döküldü. (Bu tip filmlerin hepsinde vardır bu ani ket vurma olayı) Ama bu genç yılar mı? Tabii ki mesut yılmaz. Mücadeleye devam. (Diğerlerindeki mücadele hadi belki fena değildi. Buradaki micadele bile sahte! Hangileri mi? Tonla var!) Tabii ki zafer elde edilir. Çift kaşarlı karakterimiz hem teknik üniversiyeye girer. Hem de kaldırım mühendisliğini bitirmiş, hayat dersini vermiş olarak.
Hadi diyelim hepsini güzel boyadınız, bir de yuttuk. Ya da çok genciz, ilk defa gördük, yuttuk. Olsun, kabul. Rambo ve karete kid izlediğim en iyi filmdi bir zamanlar, niye utanayım. Ama bu film, bu klişe yapıyı ve öyküyü de anlatamıyor ki. "Klişe hedefi tutturamayan klişe film" olur mu yaa?

Ve sen kalk bu filmi en iyi filme, daha da kötütütütütütüsü en iyi senaryoya oskar adayı yap! B.k çukurunda elinde pipetli profesörler!

Kafama balyozla vursalar bu kadar sarsılmazdım! Bu filmde Carey Mulligan şah olur tabi. O karakteri ben de oynasam göğsüme iki tane elma koyup ben de konuşulurum. Oskar adayı olamam tabi ama.... 🙂 KIz harika oynamış, ona lafım yok. Ama böylesi bir film çok uzun zamandır izlememiştim, beni kendime getirdi, iyi oldu. Fak dı oskırs! en acukeyşın: "klişe hedefi tutturamayan klişe ötesi film!"

Şu, hedefi tutturamayan meselesini de merak edenler olursa:

Sürprizbozan
Kızın aklını başından aan herif evli çıkıyor. O da ayrılıp okula dönmek istiyor vs. Yahu.... Bu, filmde kızın peşinden koştuğu eğlenceli hayat, entelektüellik, sanat, müzk, resim, Fransa, açık görüşlü olmak vs. gibi ideallere ve bunlara karşı duyulan sevgiye neden ket vuruyor ki? Zaten en başında bu kadar akıllı bir kız neden oxford gibi bir okulda okumaya karşı olsun ki? OLmamalı! Ve aslında değil zaten. Yani ortadaki dayatmalar, işte tüm bu öğretmen öğrenci takışmaları vs hepten yalan! Kızın deri aslında eğitimden kaçıp her gece başka bir entelektüel erkekle sevişip kukusunun keyfine bakmak değil ki. Kızın istediği şey, hayata geniş bilgi dağarcığıyla, entelektüel bir gözle bakabilmek. BU istek, evli bir pezenevgin bu kızı ayartmasıyla neden bozulsun? Herif evli de bizim kıza boynuzu taktı diye bunlar "tü kaka" oluyor? Konu, kadn erkek ilişkilerine giriyor gibi ama bununla da alakası yok ki. Ve ve.... oksfortta okumak neden bir kıza at gözlüğü taksın? Kızın oksforttan kaçmayı istemesi, kendini ayartan herife aşık olmasının sebebi itlik kopukluk değil at gözlüğünü çıkarmış olmak. Bu kız chaplini de sever. Picassoyu'da, bach'ı da, yer altı edebiyatını da, bilmem bilimkurguyu da, çizgiromanı da. En muhafazakarından, entelektüelinden en disiplinsizine her tülür "hayata renk katan sanata" açık bu kız. PEki sevgilisinin evli çıkmasının bunlarla ne ilgisi olabilir? Allah belanızı vere yahu!

Daha da kötüsü var. Hani "genel fikirlere zıt gidersen böyle atarlar seni yatağa" gibi bir mesaj var sank filmde. "Hayata geniş açıyl abakmak, seni evli bi rherifin metresi yapar! Tüm bu yergilerin karesi oluyor durum bu alt metinle.

Sıçramalı ve duygusal bir inceleme oldu ama kusura bakmayın, çok sinirliyim şu an, pes etmiş, kroşe yemiş ve ters köşeye yatmş durumdayım. Yüzümü su serpmenin yolu da bu işte. Çok sağol ff!

Ha, bir de A Serious Man'i izledim. İyi bir film. 7/10 falan sanırım. Tek ve gerçekten çok ilginç bir tarafı var: Hayatımda gördüğüm güldürmeyen ama iyi olan tek komedi filmi. Belki de "Güldüren komedi iyidir, güldürmeyen kötüdür" fikrini (eğer doğru ise) çürüten bildiğim tek film. Üzerine ayrıca yazmak lazım.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 17/03/2010 2:03 am
Sayfa 87 / 166
Paylaş: