Forum

Jimmy Jib Proam DVC200 Crane

31 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
7,221 Görüntüleme
(@copen)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Uzun zamandır şu mu olsun bu mu olsun derken USA patentli bir jimmy Proam DVC 200 jimmy satın aldım ( http://www.proamusa.com/ProAm-DVC200-Ca ... dvc200.htm), 1 haftadır denemeye fırsatım olmadı ama bugün çok şık olmasada oylesine bir kaç deneme shot cektim. Jimmy e "bescor" hareketli kafa bağladım ( http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... _Head.html), ağırlık olarakta decathlondan aldığım 10 kiloluk dumble set ( toplam 10 kg - 49 TL...) döküm demir ağırlıkları bağladım.

Fikirlerim; Ürünü kargodan alır almaz, basitliği ve kompact oluşu beni hayal kırıklığına uğrattı çünkü daha karmaşık daha şık bir şey olarak bekliyordum. Neyse son derece basit 3 dakikada kurulabilen benim gibi bu tip işlerde üşenen bir adamın bile üşenmeyeceği kadar rahat kurulumu yapılan bir ürün. Basit ve son derece kullanışlı yapısı var.

Sonuç; - kullanım rahatlığı inanılmaz
- kamera takmak- ağırlık takmak denge vs sağlamak ve kurulum inanılmaz kolay
- tilt tam 180 derece yapmıyordu 170-175derece vs gibi bir şey yapıyordu, panıda 90derece yaptığınızda ya kameranın koseleri ya da bescor kafanın köşeleri ana direğe geldigi için 65-70 derece de kalıyordu. Bunun icin kamera kızağının takıldığı alanı sadace bir tonavida ve pense yardımıyla tam simetrisiyle değiştirdim. Hiç bir ek aparat ya da vs kullanmadan 1 dakikada değişkliği yaptım simdi panda 360 dönebildiği gibi , tilt açısı 180 derece tam oluyor. Bu açıdanda çok memnun kaldım...
- kendi tripodu dahil tam 3 parçaya ayrıldığı için tek seferde tümü çantasız taşınabiliyor ( atıyorum bir alandan baska bir alana , ya da arabaya bagaja vs koymak için git gel yapmıyorsun ) bence bu buyuk avantaj
- ana direğin, standın yani tüm aparatların üzerinde 8 lik vidaların girebileceği muhtelif delikler yapılmış. Bu sayede kendi upgradelerinizi dilediğiniz şekilde ve neredeyse maliyetsiz uygulayabilirsiniz. Mesela monitör standı, zoom kol vs gibi. Hatta kamera takılan alan o kadar geniş yapılmış ve o kadar cok delik açılmışki, iki kamera bile bağlayabiliyorsunuz...
- yine bence diğer bir güzel özelliği ise tüm aparatların tüm ayrıntıları son derece standart ve bolca bulunabilen malzemeden yapımış. Mesela boyunu kucuk bir harcama ile neredeyse tam 1 katına cıkartabilirsiniz, vidaları her yerde bulabileceğiniz 8 -10 luk bildiğiniz kilitli somunlu kelebek vidalar elle sokup takılabiliyor, kaybolsa bile en yakın hırdavatçıdan 25krş alınabilecek vidalar vs.

Sonuç olarak ben tripot, kamera plate, tripota takılmasını sağlayacak aparatlar, monitör plate vs hepsini aldım ama vitrinde görme şansım olsa idi sadece ana crane kısmını alırdım. Çünkü hem projeksiyon, hem ufo ayağı, hem tripod dahil olmak üzere bir sürü çeşitli yere sadece bir vida ile montelemek mümkün, lcd takma aparatı yerine standart bir 30cm lik aliminyumu matkapla delip 5 dakikada monte edebilirsiniz, zoom kol, mikrofon, hareketli kafa bağlantıları, ağırlık bağlantısı vs içinde geçerli. Hem boylece yurtdışından bunu getirebilecek bir yakınınız için ışık ayağının girdiği kucuk uzun bir çantaya girebilir hemde fiyatı 200 usd gibi bir şey olur hatta daha ucuzu bile olabilir. Hatta jimmy in boyu bile cok az bir harcama ile ciddi biçimde uzatılabilir ben menzili diyorum :)) Çekim ve kullanım kalitesine gelince beklentimin çok ama çok üzerinde, yağ gibi kayan titreşimsiz ( mesela bugunkü deneme çekiminde cok ruzgarlıydı hava ) kolay kullanımlı hatta neredeyse hiç acemilik çekilmeyecek bir ürün...

Fiyat performanstan benden 5 yıldız aldı...

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 09/12/2012 8:46 pm
(@halostendap)

hayırlı olsun abi, güzel çekimlerde kullanman dileğiyle 🙂
vergisi vs. dahil kaça geldi sana Türk lirasıyla 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 09/12/2012 9:14 pm
(@copen)
Başlığı açan

Daha iyleri hepimizin olsun :)))
900 TL ye geldi ben direkt yurtdışından inceleyip, sipariş verip almadım, usa dan bir arkadaş getirmiş - ondan satın aldım, aslında sağolsun usa fiyatından daha makul verdi. Tum sistem sanırım 674 usd tutuyor, taşıma karga vs hariç

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

Gönderildi : 09/12/2012 9:40 pm
(@halostendap)

aminnn
ama bir kısa çekmeden yeni bir ekipman almayı yasakladım kendime...o yüzden uzunca bi süre ekipman almam herhalde, kafam rahatladı 😀

Gönderildi : 09/12/2012 9:49 pm
(@copen)
Başlığı açan

jimmy ile bugun yaptığım kısa cekimleri izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=

Gönderildi : 09/12/2012 11:07 pm
(@halostendap)

abi mahallede insan yoktu 😀

Gönderildi : 10/12/2012 12:29 am
(@fulgura)

Önce hayırlı olsun. Güzel fiyata güzel alet. Set ortamında bu kurma kaldırma işleri bir ölüm olduğu için olabildiğince kompakt tasarımlar her zaman hayır duası alır. Biraz daha eliniz alışınca süper işler çıkarak gibi. Ben esas pan head'in kıvamını beğendim. Esas görülen hareket o zaten. Kısa süre içinde bir de ben edinmeyi ya da yapmayı düşünüyorum.

Bu arada semt neresi?

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 10/12/2012 12:43 am
(@copen)
Başlığı açan

fulgura sağol, videoya aslında hiç dikkat etmedim amacım çekime değilde jimmynin fiziksel hareketlerine odaklıydı ... kurulum kaldırma işleri benide çok sıkıyor hatta hatta elektronik bile olsa bazen maci pc yi bile sırf bu yuzden kapatmıyorum :))

O değilde bescor mp101 motorize pan tilt kafa basitliği - 4 kalem pille çalışıyor oluşu - hızının ve dönüş açısının ayarlanabilir oluşu - 5 metrelik uzatma uzaktan kumanda kablosu ve 120usd lik fiyatıyla bence herkeste olmalı, düşünüyorumda yurtdışına giden herkesten bu ürün istenmeli :)) slider, tripod, monopod, herhangi bir köşe, yer, direk, araba, bisiklet gidonu vs her yere takılabiliyor ve cok smooth çalışıyor

jimmy yaparsan ya da yapmayı düşünüyorsan ankaradaysan beraber bir seylere bakabiliriz. Ben bu ürünün tüm malzemesini aldım ve görünüşte çok basit geliştirilebilir yapısı var, amacım 500 tl nin altında en az 3 m lik klonlar üretebilmek [ kar amacı gütmüyorum niyeyse söylemek istedim :)) ]

semt incek...

Gönderildi : 10/12/2012 4:19 am
(@copen)
Başlığı açan

evet yafu intercapillar bizim mahalle bir tuhaftır gercekten insan yok insan değilde hiç çocuk olmaması bana garip geliyor diğer sesler gürültüler olmadığı için çok şanslı sayıyorum kendimi insan cocuk sesini arıyormuş be birader...

bu arada ben meşgul olduğum için hiç ses yok cevrede mahallenin en gurultucu adamı/evi bizimkisi zaten :)))

Gönderildi : 10/12/2012 4:24 am
 Gcmn
(@gcmn)

Linki açamıyorum Copen doğrulama hatası diyor kontrol eder misin?
Birde hazır Fulgura da burada iken www.polecam.nl bu site de çeşitli jimmy pler var ne dusundugunuzu merak ediyorum bi göz gezdirir misiniz?

Ve şu camera da dikkati mi çekti
http://www.polecam.nl/resources/CAMER A'S/Indie_GS2K.pdf

Gönderildi : 10/12/2012 4:31 am
(@halilhocca)

Hayırlı olsun. Aynı ürünü burda 2000 tl ye satıyorlar. Çok iyi almışsınız...
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 210/detay/

Gönderildi : 10/12/2012 4:48 am
(@fulgura)

Ben de o siteye giremiyorum şu anda.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 10/12/2012 4:52 am
 Gcmn
(@gcmn)

Ben de o siteye giremiyorum şu anda.

Google a polecam nederland diye yazarsanız oradan tıklayıp gire bilirsiniz sanırım. Bazen nette yonlendirme hatası oluyor

Gönderildi : 10/12/2012 6:06 am
(@copen)
Başlığı açan

Gcmn - evet link kırılmış sanırım aşağıda tekrarlıyorum,

https://www.youtube.com/watch?v=

ayrıca pole cam başarılı bir ürün ama şu an fiyatları ve head fiyatları erişilmez 🙂 inanılmaz yukarılarda

halilohoca evet haklısınız 2000 TL ye satıyorlar ve daha fazlasınada satıyorlar. Bu ne yazık ki video cekimi denilince türkiyede bir sorun herşey cok pahallı, kazanılmasın demiyorum ama baz fiyatı örenk tabi 100 Usd olan bir ürün burada 600-700 usd ye satılıyor ve bu bir şekilde kısa film video vs işini ne yazık ki hem baltalıyor hemde lüks bir hobi haline getiriyor, umarım arz talep eğrisi bu alandaki sektörü olumlu yönde etkiler...

Gönderildi : 10/12/2012 6:29 am
(@copen)
Başlığı açan

jimmy yapmaya karar verdim duyurulur, yanlız amacım kar ve satış odaklı vs dukkan acmak değil onuda belirteyim 🙂

Gönderildi : 12/12/2012 8:26 pm
Sayfa 1 / 3
Paylaş: