Forum

ışık hakkında "redhead 1000W ampul nerden bulurum?&quot

21 Gönderi
14 Üyeler
0 Reactions
5,801 Görüntüleme
(@carbendi)
Gönderi: 0
Başlığı açan

selamlar

elime 1000W lık şu redhead ışıklardan geçti

ama ampulleri yok içinde. normal bir elektrikciye gittiğimde 118 mm 500W hologen ampul bulabiliyorum ama bu ışıklarınki biras daha küçük 98mm gib bişi sanırım ve 1000W olanı bulamadım? nerde aramalıyım? nette bulabilir miyim?

yardım lütfen.

http://www.lngwlk.com

Gönderildi : 16/12/2007 5:57 pm
 Hepa
(@hepa)

Sirkeci'yi dene derim.Yanılmıyorsam Kamel Işık vardı adını unutmuş olabilirim.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 16/12/2007 6:15 pm
(@claricestarling)

http://www.sonmar.com.tr/tr/index.asp

buraya bakabilirsin bi ara baya araştırmıştım en uygun fiyatta burası veryodu..

I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...

Gönderildi : 16/12/2007 9:55 pm
(@mushrappa-ous)

dogu bank ın orda çok fazla ışıkcı var ve fiyatları da uygun. hayyam da da bulabilirsin

bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu

Gönderildi : 17/12/2007 2:43 am
(@ahmetgencunal)

karaköyde bankalar caddesiydi sanırım orda çok fazla bununla ilgilenen ışıkçılar var oraya da bak derim.

Bide ben koçtaştan 500W ışık buldum güzel gibi hem de 11 ytl iyi para =) ayakları da var o 60 ytl o ışıkları bilen var mı ?

Gönderildi : 19/12/2007 4:01 am
 Hepa
(@hepa)

Halojen bahçe aydınlatma ve tadilat ışıklarından bahsediyorsun sanırım.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 19/12/2007 5:47 am
(@ahmetgencunal)

valla olabilir abi çok ucuz olması dikkatimi çekti evde yakıp denemedim yani 🙂 hiç umut yok mu (: (: (: yaşamaz mı ?

Gönderildi : 19/12/2007 5:49 am
(@mushrappa-ous)

bankalarcaddesinde biraz zor bunun için ama bellide olmaz 🙂

bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu

Gönderildi : 19/12/2007 5:56 am
(@dv-art)

tabi ki kullanabilirsin,ama sert golgeler ve hatlar istemiyorsan arkadaslarin onerdigi gibi aydinger kullanmani tavsiye ederim.

cekimi ne kadar aydinlik ve yumusak isikla yaparsan o kadar iyi cunku daha sonra post produksiyon sirasinda istedigin gibi karartman mumkun,ama kotu isiklandirilmis karanlik bir filmde olusan grenlenme ve renk hatalarini cok ugrasmadikca post pro da duzeltemezsin.

isik kullanimi bilgisi ve yaraticiligi siradan bir cekimle guzel sinematografiyi ayiran en onemli noktalardan biridir.

Gönderildi : 19/12/2007 5:58 am
 Hepa
(@hepa)

Bence amatör kısa filmciler için çok iyi bir ışık kaynağı.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 19/12/2007 6:00 am
(@ahmetgencunal)

tabi ki kullanabilirsin,ama sert golgeler ve hatlar istemiyorsan arkadaslarin onerdigi gibi aydinger kullanmani tavsiye ederim.

cekimi ne kadar aydinlik ve yumusak isikla yaparsan o kadar iyi cunku daha sonra post produksiyon sirasinda istedigin gibi karartman mumkun,ama kotu isiklandirilmis karanlik bir filmde olusan grenlenme ve renk hatalarini cok ugrasmadikca post pro da duzeltemezsin.

isik kullanimi bilgisi ve yaraticiligi siradan bir cekimle guzel sinematografiyi ayiran en onemli noktalardan biridir.

haklısın.Aslında normalde kısa filmlerde tavana yansıtarak ve tabi filtre kullanarak denerdik güzel ışık yapmayı ama geçen pazar çektiğimiz filmde iç mekanda 800 lük ışığı adıngere yansıttık ve içerde sanki gece lambası yanarmışcasına bi efect verdi ben aydıngerin bu denli sonuç vericeğini düşünmemiştim daha çok yansıtıcı görevi dikkatimi çekmişti yani.

Bu arada o ışığı bi arkadaşım aldı sırf denemek için 11ytl verip bakalım nasıl sonuç alıcaz.Ayrıca başka bi arkadaşım da 500w ve 1000w yani tek bi ışıkta ayarlanabilen bi ışık aldı bankalar cad. sanırım 275 ytl ye yukarıdaki fotoğrafa benzeyen bi ışık.Tabi bu parayı veremeyecek olanlar mecburen seçimlerini 11ytl olan 500 lükten kullanıcaktır tahminimce (:

Gönderildi : 19/12/2007 6:17 am
(@yagmurkopegi)

275 lirayı o ışığa vermek çok ciddi bir hata

sonuçta oda bahçe ışığı ısınması var renk sıcaklığı sabit değil... çok sert.. büyük ihtimalle kepenksiz eğer böyle bir şey düşünürseniz yapacağınız 1000 lik ışığı alıp uygun kablo ile uygun kaliteli bir dimmer takmak. ışık 30 lira olsa ayak dersen ufo sobalarının ayakları var 50 lira birde dimmer 20 lira olsa eder sana 100 lira..

Gönderildi : 20/12/2007 3:33 pm
 ikon
(@ikon)

275 lirayı o ışığa vermek çok ciddi bir hata

sonuçta oda bahçe ışığı ısınması var renk sıcaklığı sabit değil... çok sert.. büyük ihtimalle kepenksiz eğer böyle bir şey düşünürseniz yapacağınız 1000 lik ışığı alıp uygun kablo ile uygun kaliteli bir dimmer takmak. ışık 30 lira olsa ayak dersen ufo sobalarının ayakları var 50 lira birde dimmer 20 lira olsa eder sana 100 lira..

bu ışıkların ve senin tarif ettiğininde renk sıcaklıkları sabit değil mi ? ölçülemiyor mu kelvini. kelvini ölçüldüğünde heralde renk sıcaklığıda ortaya çıkarılmış olmazmı

Gönderildi : 27/06/2009 4:10 am
 Hepa
(@hepa)

Tabi kelvin ölçülüyor ama aşırı ısınma ıışığın gidip gidip gelmesine kelvin'in sapmasına neden olacaktır.Sabit olarak 3500K örneğin alamayacaksın.

Başlarda aldığın Kelvin değeri ile sondaki tutmayacak her zaman kontrol etmen gerekecek farklı kelvinli ışıklarla beraber çalışmak zorlaşacaktır.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 06/07/2009 4:35 pm
 nico
(@nico)

philips bayilerinde bulabilrisin ona takılan ampülü 1000 ve 800 lüğü mevcut ..biz izmirde bile bulduk...
aydın gersiz kullanamdık zaten iç mekan çalıştık çok fazla geldi keşke floresan olsada kullansak...

bu arada kino flo adını verdikleri ışıklarda kullanılan florasanalr acaba evde kullandığımız tipteteki ışılkalrmı yani 40 watt 50 watt mı acep..

Gönderildi : 31/08/2009 3:10 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: