Merhabalar. Youtube için çekimler yapmak istiyorum. Bir yaka mikrofonu bir de Dslr kamera mikrofonu almak istiyorum. Aynı zamanda kısa film içinde kullanabileceğim ürünler olmalı.Boya markasının ürünlerini inceledim. Çok fazla bütcem yok. Aşağıya almayı düşündüğüm ürünlerin linklerini bırakıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
https://www.hepsiburada.com/boya-by-vm600-profesyonel-shotgun-mikrofon-p-HBV00000974MY?magaza=Refleks%20Foto&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAiAiJPkBRAuEiwAEDXZZa9jfromkAg85sUddF-Bw1wJ6pZ0I6ACb25XfBE9tCqIT9ZCq-SUZRoCV1oQAvD_BwE
https://www.maxitekno.com/boya-by-mm1-condenser-mikrofon?gclid=CjwKCAiAiJPkBRAuEiwAEDXZZee04lqwTUAfQMRcxOTpzLtbT-IxE10ElEBkd0_TX-LMbkEhTyEH3hoCyscQAvD_BwE
Yaka mikrofonu olarak Aputure a.lav al bulabilirsen, üretimi durmuş olması lazım. Bulamazsan yine aputure'un muadil modelini al. Kamera üstü içinse attığın linklerdeki vm6 daha iyi ama kameraya çok uzak durmayacaksan vlog çekeceksen mesela küçük olan da iş görür.
Teşekkür ederim. Doğa ortam sesleri kuş, dalga, yaprak sesleri bu tür sesleri vm6 ile alabilir miyim ya da farklı bir yöntemmi seçmeliyim?
Kamera üstü mikrofonla kaliteli kayıt alamazsınız. Zoom h1 öneririm.
Ses kayıt cihazı sorulmadığı için hiç oraya girmedim ama artık Zoom h1 değil Zoom h1n tavsiye edilmeli ikinci el alınmadıkça, fiyat farkı yok denecek kadar az.
Zoom h1n ile başlamak gerçekten de daha mantıklı olabilir, hem üstündeki mikrofondan dolayı da youtube işini rahatlıkla götürür. Ancak o da ağacın tepesindeki bir kuşun sesini duymakta zorlanacak, daha doğrusu ses çok uzak kalacak, gaine yüklenince rüzgar sesi fazla dolacak vesaire. Bütçe olunca shotgun eklemek lazım ya da vm600 türevi bir mikrofon ve boom sopası.
Haklısın reznovrun
Ben zoom h4n + rode video mic kullanıyorum hala.
H1n + shootgun bir mikrofon youtube videoları ve kısa film için yeterli olacaktır.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Haklısın @reznovrun
Ben zoom h4n + rode video mic kullanıyorum hala.
H1n + shootgun bir mikrofon youtube videoları ve kısa film için yeterli olacaktır.
h4n i bele bağlama aparatı gibi şeyler var mıdır acaba abi, bilgin var mı 🙂
Bele bağlamayı bilmiyorum da ben kamera askısını taktım. Çapraz takınca tam bel hizasında kalıyor.