Bağımlılık
Mert cebinden sigara kutusuna çıkatır bakar bakar
İçindeki sigaralara bakar
Birini seçer
Üzeinde EGE yazıyordur
Yakar oturduğu yeden kalkarak yürür yürür ilerler..
*BAĞIMLILIK ( Filmin Adı ) [Siyah ekran üzerinde beyaz yazılıekrana yaklaşarak durur]
Telefonla egeyi arar
Sufiz adındaki cafeye çağırır
Ege yaklaşık 15 dk sonra gelir
Ege gelir mertin masasına oturur kültablasında içilmiş sigaraları görünce:
Ege: yinemi içtin ?
Mert: evet
Ege: neden sürekli içiyosun
Mert: mutluluğun iki parmağımın arasında olması hoşuma gidiyor.
Ege: çok safsın
*[Kararma]
Sahne 2: Ege-Mert Yandaki çimli yer
_______________________________________________________________
Mert durmadan 3-4 öksürür
Ege merte bakarak
Ege: Ciğerlerin ölmüş daka 16 yaşındasın
Mert: Sen kendi işine bak bunlaı konuşmak için çağırmadım seni
Ege: Ne oldu
Mert: Babam, babam içtiğimi farketti
Ege: Bu zamana kadar uyumasına şaşırmıştım zaten
Mert: Dün internette biz söz gördüm : Sigarayı Dışla, Hayata Yeniden Başla
Mert: Ama benim bir alışkanlığım war sigara içmeden birşeyi bırakacaksam sigaraya onun adını yazarım
Ege: Ee yani ?
*[Kararma]
Mert: Ege artık seninle olamayacağım babama senin söylediğini biliyorum kızmayacağım sadece gitmeni istiyorum
*[Kararma] [Sokak kaldırımı]
Mert son sigarasını alır üzeinde bağımlılık yazar
yakar ve yine uzaklaşır
*FİN
bence başarısız cafe ye çağrılması fln gereksiz. şöle olsun mu adaş.
mert masa da oturuyordur.elinde kalem beyaz kağıda birşeyler yazıyordur.etraf loştur. daha bir kaç kelime yazmıştır.(sağ üst köşeye mahlasını biraz altına pragraf başı '''' hayatta bazı insanlar var yargılanırlar, hayatta bazı insanlar var içine çektiği dumanla yargılanırlar, hayatta bazı yargılar var içime çektiğimden çok daha ağır. ((aynı zmanda okuyordur da bunları alttan dublajla ses gelir.iyi bir tonlamayla okur.))
(güzel oldu lan) sonra hemen yanında sigaraları olsun her sigara ya birinin ismini yazmış olsun mehmet ali gizem vs. içlerinden birini seçer yakar.içmeye başlar.(gizem olsun misal)
sahne 2 olur. gizem banyodadır.dişlerini fırçalıyodur falan. 😀
merte döner.sigarayı iyice içine çeker.
gizeme döner. gizemin başı dönmeye başlar.öksürür.ağzından kan gelir kriz geçiriyordur.
mert e döner görüntü.sigaranın külü beyaz kağıdın üstüne düşer... düşüşle beraber müzikte durur(keman müziğidir)mert küle bakarken birden sigarayı söndürür. gizem yeni ayaklanmışken birden yere yığılır ölmüştür.
ardından mert yazmaya devam eder.
benim bir huyum var herkesten daha kötü (okuyordur da içinden) herkesten daha acımasız benim bir huyum var onun adı bağımlılık fln. alır sigarayı bağımlılık yazar.
yakar sigarayı ilk çekişte. öksürür. gözüne kaçar fln 😀 acı çekiyordur. biraz sonra sigara daha yarımken beyaz kağıdın üstüne düşer.yanıyordur.mert ölür.hemen yanında masanın üstünde olan başka bir kağıta gider kamera orda yazanı okur.
benim bir huyum var kimsenin bilmediği ,benim bir huyum var kimsenin sevmediği tarzında ya da daha etkileyici bir söz düşünürsün .mert ölür .
sahne final.
gizem gözünü açar.ölmemiştir. aslında mert bağımlı değildir.sadece başkalarının hayatını kurtarmak için böle birşey yapmıştır. ((((((eğer çekersen senaryosuna mert yıldız yazarsın da :D))))
Hayatta bazı insanlar var onlar diğerlerinden farklılar... My