Forum

Rejisörlerimizin Almadığı Ders: Oyunculuk

19 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
7,892 Görüntüleme
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0
 

Yani bunların dışında oluşmuş -gelişmiş- hayat biraz robot gibi diyebiliriz. fabrikasyon. taşların oturmayıp kendi deneyimleriyle bu boşlukların doldurulması pişme, yetişme özgün olma diye nitelenebilir. bence bu bir özür değil farklılık için en idealidir. elbetteki kusurlarımız olacak ve akıllı geçinenlerimiz de. Toplumu eleştirmek aşağılamak kendini üstün görmek yerine başkalarının gözünden görmek iyi bişeydir ama son cümleyle ilk paragraf arasındaki ironi de dikkatimi çekmedi değil.

 
Gönderildi : 06/04/2011 1:13 am
(@ersinmert)
Gönderi: 53
 

bence tamamen farklı jokey olmak için önce at olmak gerekmez...

Güzel söz. Ama insanların birbirleriyle ilişkisi için alakasız bir söz.

çok çok alakasız bir söz... bizim bahsi geçen canlılaırmız iki insan... 😆

ben biraz şaka yollu yazdım ama bu söz hoze morinyo ya ait real madrid teknik direktörü hiç futbol oynamamış ama dünyanın en iyi teknik adamı kendisine bu soru sorulunca verdiği cevap buydu alakasız olabilir ama birazda mantıklı bence teknik direktör yda yönetmen bir çok şeyi aynı anda iyi bilen biridir o yüzden yönetmendir ya zaten...

Ersin MERT

 
Gönderildi : 13/04/2011 2:55 pm
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Morinyocuğumun, futbol alanında bunu kullanması anlaşılabilir bir durum. Yani neredeyse tüm erkek çocukları futbolcu olmak için belli bir çaba sarf edip kendini geliştirmiştir. Lakin burada oyuncu olmaktan bahsediyoruz. Bu başlığı da bu yüzden açmıştım zaten. Bu durum ötekilerden çok farklı bir durum.

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 13/04/2011 3:10 pm
(@sekko)
Gönderi: 0
 

morinyo gibi adamlar bu işin istisnalarıdır. onları baz alıp genelleme yapmak yanlış olur kanaatindeyim.
ha, haklı mıdır? kısmen. jokey olmak için tabi ki önce at olmak gerekmez fakat (böyle bir şey mümkün olsaydı eğer) "at gibi düşünebilmenin, at gibi hissedebilmenin" jokeyliklerine sağlayacağı katkıyı göz önünde bulundurarak kısa bir süre için bile olsa at olmayı bütün jokeyler isterlerdi diye düşünüyorum.

gereksiz uzayan morinyo muhabbetini noktalayıp konuya dönmem gerekirse, 🙂
(yukarıdaki bıraktığım yerden devam edeyim.)

bu bağlamda,

bir sahneyi veya oyuncuyu yönetmek için oyunculuk eğitimi almış olmanın gerekliliği hakkında kesin bir yargıya varacak tecrübeye sahip değilim, yanlış bir şey söylemiş olmak istemem. fakat şu da bir gerçektir ki oyunculuk eğitimi almış olmak, oyuncu yönetimi konusunda -şarttır değildir bilemem- büyük bir artıdır.

yönetmen istediği kadar istediklerini oyuncuya tam olarak aktardığını, oyuncuyla olumlu bir bağ kurabildiğini düşünsün, "oyun" dendiğinde oyuncuda bir şeyler ters gidiyorsa, yönetmenin oyunculuk eğitimi almış olmasının tersliği farketmesinde (hatta bir çok zaman oluşabilecek terslikleri görmesinde) büyük yararı olacaktır diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 18/07/2011 8:21 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: