Corner Softness dedikleri mesele bu sanırım.
Dijital lens ne var geniş? 11-16 tokina kullandım ama özel bir "artı" iyilik hissetmedim.
Şimdi ben ne yapacaksam önümüzdeki birkaç sene daha 550D ile yapacağım, bu da 28mm'nin 50mm'nin ve bir de extreme geniş açının iyi olması demek gibi bir şey. Yakın, orta, uzun plan olarak düşünürsek yani. Yakında çok para bayılıp full frame alamayacağımı düşünürsem, görece az bir paraya geniş lens almak iyi olur diye düşünüyorum. En nihayetinde lens zaten kalıcı bir mesele.
ZAten "makul" fiyatı olan o Tokina var bir.
Corner softness başka şey. O zaten her lenste kenarlara ve köşelere gittikçe ortaya çıkan bir durum. Benim kastettiğim bunun benzeri bir durum ama artısı şeklinde. Analog ve dijital lenslerde lens tasarımları farklı. İlkinde ışınlar filme habgi açıyla gelirse gelsin ışığı kaydediyor film. Sensöre ise çapraz gelen ışını sevmiyor. O nedenle ışınlar sensörün her yerine tam dik açıda vuracak şekilde tasarlanıyor dijital lensler.
Çok geniş açı dye bir şeye ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. 28mm ve 550D sana yeter bence. Daha genişi bozulma yapar ve ancakçok özel durumlarda işine yarar. Ben 2 croplu makinada 14mm kullanıyorum ki FF'de 28mmye denk gelir. Bu bence sınır. Daha genişi videoda sorun demek bence. Fotoğrafta olmaz ama videoda çarpılmalar sorun oluyor.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Tamam o halde, ne güzel. Ben 11-16'yı hiç kullanabileceğim hissini yaşamamıştım zaten. Bana fazla geniş gelmişti. Genel plan fazla sevmiyorum. Ama crop'lu makina ve dar mekan sıkıntısına karşı kurtarıcı olabiliyor. Neyse dediğin gibi deneme lazım 28mm ile. Herhalde görür işimi.
Adaptörmüş o ya, contax yashica adaptör'üymüş adaptall 2'nin.
Geldi bu arada lens, şimdi Hong Kong'tan gelecek adaptörü bekliyorum. 20 TL'lik adaptöre 60 TL istenince memlekette mecburen Hong Kong'tan alıyoruz. Tamam kar koyulacak elbette ama %200 kar nedir shipping'i bile beleş geliyor adaptörün.
geniş açı için şöyle birşey buldum.
http://www.ebay.de/itm/Carl-Zeiss-F-Dis ... 258c2820bf
*our AC-130 in the air
Oy oy oy. 🙂
Bir şey soracağım bu lenslerin bazılarında radyoaktivite var zararlı ölçüde midir acaba?
geiger sayacı var adamın beyler 🙂
bence lensi yalamadıktan sonra zararı olcağını sanmam
*our AC-130 in the air
Ahaha 🙂 Benim yok elalemin var ama:
oha çok enteresanmış. Merak ettiğim kasada mı optik de mi radyasyon olduğu veya bunun zararı varmı? Hayretler içersindeyim haha
*our AC-130 in the air
Panpalar korkalım mı?
BBC muhabiri "Got rad tested in Koriyama: My body 1500cpm, my boots 3000 cpm. Another reporter: 10,000 cpm on her shoes"
Netten araştırmaya göre 1945-1970 arasındaki lenslerin camın kalitesini arttırmak için netlik ve odağı sağlamak için toryumoksit -ki bu da lensin arka tarafında oluyor- kullanılan malzemelerden kaynaklıymış. Lenslerde insan sağlığına fazla zarar vermese de, göz gibi insan derisinin koruyamadığı yerlerde oldukça zararlı diyorlar. Katarat gibi hastalıklara yol açabilirmiş. Sanırım bu da aynadan gelip vizörden bize ulaşan kısım olabilir mi onu bilmiyorum 🙂
http://forum.mflenses.com/radioactivity ... 25714.html
http://modernsurvivalblog.com/nuclear/r ... n-network/
*our AC-130 in the air
hahaha Barış boşuna evham yapmıyorum di mi?
Ben Şu Asahi Takumar 50mm f1.4'ü almaktan o yüzden vazgeçmiştim, radyasyonlu o panpa demişti biri mflenses'de.
Gerçi bilmiyorum bu meseleleri ama ne bileyim herhangi bir TV'nin yaydığı radyasyon seviyesinde de olabilir. En azından şu beyaz renkli değerler öyledir herhalde.
vizörden bakan biri değilseniz çok sorun olmaz diye okumuştum bi yerlerde ve bir süper takumar 50mm 1.4 edindim böylece, çok güzel lens 🙂
iyi bari Helios - vogitlander - Panagor'da sorun yok fazla 😀