Forum

4:3 GÖRÜNTÜYÜ 16:9 ...

4:3 GÖRÜNTÜYÜ 16:9 YAPMAK

12 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
15.3 K Görüntüleme
(@prosort)
Gönderi: 56
Başlığı açan

Arkadaşlar merhaba.Başlıkta da belirttiğim üzere, 4:3'lük bir videoyu 16:9'a çevirmek mümkünmüdür.Mümkünse nasıl yapabilirim.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...

Gönderildi : 25/11/2015 11:12 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0

4:3 görüntü içine 16:9 bir çerçeve yani maske koyacaksınız ve dışında kalan kısımlar atılmış olacak. Eğer ilk görüntünün içeriği buna uygun değilse yani bu maskeyi koyunca bir insanın kafası vb dışarıda kalıyorsa yapamazsınız. Çekim sürecinde buna dikkat ederek çekti iseniz yapabilirsiniz.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/11/2015 11:32 pm
(@prosort)
Başlığı açan

Hocam merhaba.Öncelikle görüntü benim çekimim değil.Herhangi bir kurgu programına attığımda, görüntünün sağında ve solunda siyahlıklar zaten oluyor.Benim amacım bu siyahlıklar olmadan ve görüntü kalitesini bozmadan bunu 16:9'a aktarabilmek.Böyle bir şey mümkün müdür?

Gönderildi : 25/11/2015 11:34 pm
(@fulgura)

Örnek bir kare koyar mısınız?

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/11/2015 11:34 pm
(@prosort)
Başlığı açan

Resim koymayı beceremedim.Şu örnekte anlatmaya çalışayım.
https://www.google.com.tr/search?q=4:3&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwifrpennKzJAhUC3CwKHZTaCGgQ_AUIBigB#imgrc=-A4z0j1DDof5GM%3A
benim görüntüm bu şekilde gözüküyor.Benim amacım bu görüntüyü siyahlıklar olmadan 16:9'a kaliteyi bozmadan gecirebilmek.

Gönderildi : 25/11/2015 11:40 pm
(@gasteci)

Resim koymayı beceremedim.Şu örnekte anlatmaya çalışayım.
https://www.google.com.tr/search?q=4:3&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwifrpennKzJAhUC3CwKHZTaCGgQ_AUIBigB#imgrc=-A4z0j1DDof5GM%3A
benim görüntüm bu şekilde gözüküyor.Benim amacım bu görüntüyü siyahlıklar olmadan 16:9'a kaliteyi bozmadan gecirebilmek.

dostum buradaki çoğu kişi 4:3ün nasıl göründüğünü bilir fulguranın istediği senin videodandan bir kare. 16:9 için videodan kırpma yapman lazım eğer görüntüler 4:3ün tamamı kullanılarak yani yeterli kafa boşluğu bırakılmadan çekildiyse kırpma yaptığın zaman kişilerin kafaları kesilir bundan bahsediyor.

http://www.kromfilm.com
http://www.nazmi.info

Gönderildi : 26/11/2015 12:12 am
(@fulgura)

Evet aynen bunu kastettim, sağolasın.

4:3'ü doğrudan 16:9 yaparsanız oran değiştiği için görüntü bozulur. Şöye olur;

Mutlaka kayıp olmak durumunda. Sizin görüntünün şöyle olduğunu anlıyorum:

Şimdi bunu benim dediğim şekilde yani ortasına 16:9 maske atarak dönüştürürseniz adamın alnının ortasından yukarısı ve çenesinin aşağısı kare dışında kalır. Yni şöyle gibi bir durum olabilir:

Bu işinizi görürse yapabilirsiniz. Ama görüntünüz bu şekilde kayıp olmadan dönüştürülmesi mümkün değilse yapamazsınız. Yani bir kafa 4:3'ü zaten tamamen dolduruyorsa onu kırpmanız kabul edilemez olacaktır.

Gönderildi : 26/11/2015 12:40 am
(@prosort)
Başlığı açan

Evet aynen bunu kastettim, sağolasın.

4:3'ü doğrudan 16:9 yaparsanız oran değiştiği için görüntü bozulur. Şöye olur;

Mutlaka kayıp olmak durumunda. Sizin görüntünün şöyle olduğunu anlıyorum:

Şimdi bunu benim dediğim şekilde yani ortasına 16:9 maske atarak dönüştürürseniz adamın alnının ortasından yukarısı ve çenesinin aşağısı kare dışında kalır. Yni şöyle gibi bir durum olabilir:

Bu işinizi görürse yapabilirsiniz. Ama görüntünüz bu şekilde kayıp olmadan dönüştürülmesi mümkün değilse yapamazsınız. Yani bir kafa 4:3'ü zaten tamamen dolduruyorsa onu kırpmanız kabul edilemez olacaktır.
Hocam aradığım tam olarak bu en alttaki görüntüyü nasıl yapacağım peki?

Gönderildi : 26/11/2015 1:12 am
(@kezzap)
Admin

Projeyi 16:9 açın, görüntüyü zoomlayın.

Gönderildi : 26/11/2015 1:42 am
(@fulgura)

En alttaki zaten sizin elinizdeki iki yanda siyah bar olan resim değil mi? Orada bir değişiklik yok aslında. After Effects üzerinde maske atarak yapabilirsiniz ya da Premiere üzerinde 16:9 proje açıp içine sizin resmi oturtup ayarlayabilirsiniz. Sonuçta sizin karenin altından ve üstünden kırpma yapılacak. Şu gibi değişecek:

Gönderildi : 26/11/2015 1:42 am
(@prosort)
Başlığı açan

Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Gönderildi : 26/11/2015 1:59 am
(@altan01)
Gönderi: 1

kardei benim videoyu 16:9 yapmam lazım nasıl yapabilirim hangi uygulama lazım yapmam için

Gönderildi : 26/01/2018 7:45 am
Paylaş: