azınlıkarla ilgili bir konuyu çoğunluğun oyuna sunmak, üç kağıdın, cinliğin dik alası zaten. bizim bugün kürt mevzusunda olayı halkın kararına bırakmamız ne kadar abes sonuçlar verirse, bu referandum da o kadar garip yerlere gitmiş. çoğunluk sağ duyulu davranamıyor her zaman.
abi zaten benim bildiğim özgürlüklerin daraltılmasıyla ilgili bir şey referandum konusu olamaz. adamların anayasasında bunun engelleniyor olması lazım.
aslında referandum denen olayın kendisi de sakat. demokratik değil tersine antidemokratik olabilecek bir yöntem. çünkü çoğunluğun onaylıyor olması bir kararı demokratik yapmaz.
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Demokrasi ile cumhuriyetin çakıştığı nokta gibi birşey...
Cumhuriyet'i çoğulculuk rejimi olarak alıyorum ...
- baço
Hadi bakalım, bu soda açılımları artmaya başladı...
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=219802 " onclick="window.open(this.href);return false;
- baço
o eş de nasıl soktuysa
hay allam ne garip millet
hasta la victoria siempre
@tokerkanga
azınlıkarla ilgili bir konuyu çoğunluğun oyuna sunmak, üç kağıdın, cinliğin dik alası zaten. bizim bugün kürt mevzusunda olayı halkın kararına bırakmamız ne kadar abes sonuçlar verirse, bu referandum da o kadar garip yerlere gitmiş. çoğunluk sağ duyulu davranamıyor her zaman.
ben zepra'ya yüzde yüz katılıyorum. kısıtlarsın, öyle kriterlr getirirsin ki anası ağlar adamların. ama yasaklayamazsın abicim. külliyen yasaklayamazsın.
faşizm budur zaten.
demokrasi falan değildir,
demokrasi çoğunluğun azınlığıa diktası değildir.
saçma sapan bir uygulama.
gerçi adamların konusu minare değil sadece, ezan gürültüsü.
gürültüy bende karşıyım.
edit : merdali'ye selam ederim
hasta la victoria siempre
abi aslında zepra şahane bir şey söyledi. dedi ki bu tür hakların anayasada otomatik yer alması lazım zaten. bence yüzde yüz haklı.
ezanla problemi anlayabilirim pek ala. adamın biri "allah uludur, yoktur ondan başka ilah." diye bağırırsa bir hristiyan gücenebilir belki. bir amerikalı ateist doların üzerindeki "in god we trust" yazısından rencide olduğunu söyledi ve bölge mahkemesinde ilk davasını kazandı. sonra ne oldu bilmiyorum. ama böyle bir durum varsa ezan ile ilgili kısıtlamalar getirebilirsin. bir çare bulunur. ama minare dikmeyi komple yasaklamak saldırganlık değil mi biraz?
Ben de misal sizin cümlelere büyük harfle başlamamanıza acayip kıl oluyorum. Forum kurallarında yasak olmasına rağmen size neden müsamaha gösteriliyor anlamıyorum. Cümle başlarını seçemediğimden okunması da zorlaşıyor.
Niye yazdım, valla çok sinir bir durum ondan. Forum kuralları uygulansın bence. Referandumla da getirmedik üstelik, direkt dikta.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Forum kurallarında yasak olmasına rağmen size neden müsamaha gösteriliyor anlamıyorum.
evet 3. madde. 4'te de diyor ki:
4- İmza kısmına resim koymayın.
hiç girmeyelim oraya çıkamayız yani 😉
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Evet Dude efendi top sende, adam haklı. Ben de kıl oluyorum küçük harfle yazmalarına. Özellikle tokerkanga, zaten nickini de anlamıyorum iyice sinirleniyorum. Ağzına burnuna hidroiyodik asit dökesim geliyor. Öteki zepra onu anlıyorum ama onun da yüzünü gözünü kırasım geliyor gün batımında. Şimdi yeni yeni abap'a kıl oluyorum ne nokta var ne virgül, bir de durmadan enter'a basıyor. Okurmusun sabaha mı bırakırsın. Neyse gece şiddeti geldi bana.
not: Böyle yazınca olmuyor ama şaka tabi, fakat bak bir daha şaka maka yazmam ha.
Ezan, minare, mimari yapı v.s. bunların hepsi ikinci planda.
Asıl dertleri "kendisi gibi olmayana tahammül edememek".
İnceden Faşizm.
Tüm dünyanın sorunu her ülkede farklı tezahür ediyor, İsviçre'DE DE böyle tezahür etti.
Kaldı ki ulaştığı medeni seviyeyi yere göğe sığdıramayan İsviçre'nin güzide insanları daha geçen yıl "çingeneleri isviçre'de istemiyoruz" (Türken raus'a çok benzer) kampanyası başlatmışlardı. nedeni de bu minare mevzusuNA rahmet okutur: "çünkü onlar hırsız" ...
yuh !
İnceden Faşizm olayına gelince, 1. ve 2. dünya savaşında Avrupa'da kan gövdeyi götürürken Almanya'nın gölgesinde kalmayı tercih etti. karşılığında da Almanların el koyduğu yahudilerin milyarlarca markını saklama ile ödüllendirildi.
ülkelerinde pek bi övündükleri bankacılık sektörü nazi servetleri ile oluştu.
halen de dünyada ne kadar diktatör,kendi ülkesini hortumlayan vatan haini varsa hepsinin yasa dışı ve/veya kanlı servetlerine kol kanat gerer.(vatandaşı da cahil olmadığından pek iyi bilir bu durumu ama sesini çıkarmaz, yeter ki rahatları bozulmasın isterse tüm avrupa yansın )
iş insan hakları ve demokrasiye geldimiydi de avrupada düdüğü kimseye bırakmaz.
Almanya'da olup bitenler tarih boyunca hep ön planda olduğu için bunların gizli faşizm ve ırkçılıkları hep gözden kaçmıştır ve arka planda kalmıştır.
Enteresandır, aydın kesiminden de bu konularda pek ses çıkmaz. (hollandalı, alman, fransız v.s. yeri geldiğinde kendi uygulamalarını çok ağır eleştirir, amA isviçre'de buna pek rastlanmaz.
aile fertlerinden ve akrabalardan bu ülkede türlü türlü ızdırap yaşayanların hikayelerini bi buluşmada da anlatırım kısmetse.
iyi sabahlar.
ogni suono diventa realta...
Forum kurallarında yasak olmasına rağmen size neden müsamaha gösteriliyor anlamıyorum.
evet 3. madde. 4'te de diyor ki:
4- İmza kısmına resim koymayın.
hiç girmeyelim oraya çıkamayız yani 😉
Ben kaldırınca düzgün yazacaksanız hemen kaldırayım. O imzayı da kaldırayım mı diye sordum yönetime, güzel bir mesaj verdiğin için (forum kurallarında da aynı mesaj var ;)) ve reklam yapmadığın için müsamaha gösteriyoruz dediler. Yoksa benim aman aman peşinde koştuğum bir şey değil. Kural konmadan önce vardı, ben de kaldırmadım.
Dediğim gibi düzgün yazacaksanız şu saniye kaldırayım.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Mustafa abi, biz bu gavurun afedersin ne faşist ne elitist olduğunu biliyoruz da elimize bir şey geçmiyor. Her konuda çok özgürlükçü olmama rağmen böyle şeyleri duyunca klik atıyor bende ister istemez işte. İnsanlığın geleceği en son yer yine sopa sopaya kavga savaş. Bence bunun kanıtıdır bu. O gayrisafi milli hasılayı bana ver, bak elitistlik nasıl yapılır ben sana göstereyim. Amma alemin parasını yerken iyi, Dünya'nın kanlı parasının üzerine otururken güzel, bütün Müslüman Kral-Şeyh-Emir ne kadar zalim pislik varsa hepsinin parasını yerken iyi ama Türken raus, çingeneler hırsız, minareler mimari, e peki. Ama 50 sene sonra nüfusları iyiden iyiye bitmeye yüz tutunca göreceğim ben kim kimi nereden raus. Bunlar sanıyorlar ki hep böyle gidecek.
Adam gibi başbakan yok ki başlarında en az 3 çocuk istesin. Bizimki işini biliyor işte, geleceği düşünüyor adam, şimdiyi değil. Avrupalılar da yıllarca bunu yaptı.
Ne üçü oğlum, eğer Yunanistan'dan başlamak üzere Avrupa Birliği üye ülkelerinde çocuk sahibi olmakla ilgili olumlu yaptırımlar bizde olsun bak 5 senede ikiye katlıyor muyuz katlamıyor muyuz. Ha yararı var yok bilemem ama bizimki bedavadan istiyor çocuğu, para yok napalım.
Hep beraber Dude'un katılmasını sağlayalım mı?
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=29164&p=6&rid=4369 " onclick="window.open(this.href);return false;
:):):):)