Olm adam o bacağı bilinçli sallayabilse o pozisyonda zaten o adam oynadığı sürece ne İspanya gol yer ne Barcelona. Robben de atsaydı golü hafız sen ne bağırıyon bacak kadar çocuğa, git Robben'e bağır kaçar mı lan bu gol it, diye. Bak İniesta'ya bi tane geldi, şaak hemen lambayı taktı 100 mumluk.
Golün bir öncesindeki pas da, gol pası da ofsayt değil:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mourinho'yla özdeşleşmiş savunma ağırlıklı tırt futbola hayır!
En iyi savunma hücumdur. As long as you have the ball your opponent can't score! demiş üstad Cruyff.
Viva İspanya!
Bidıl'a ben ısmarlıyorum gözlükleri ama dediğim gibi bilimin bu göz yamuklğuna bir çaresi yok.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
ofsayt işte, bariz.
Senin bildiğin anlamıyla ofsaytı bize tanımlar mısın bidıl? Çünkü tüm dünyanın bildiğinin aksine bambaşka bir şeyden bahsettiğin ortada. Ya da 2 seçenek kalıyor: 1- Hatunsun. 2- Başına güneş geçmiş.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Bu kış hollanda'ya gidecektim anlıyor musunuz bühühhü.
Özgür sen Holanda'ya gidiyor, sen alıyor duj, soğuk.
Bidıl Hollanda'ya pasif gol pozisyonundaki kişi olarak gidiyor sanırım, aktifin kim Bidıl? (bu kadar zeki bir espriyi bu forum görmemiştir daha önce, ama aranızda bidıl gibi offsayt kurallarını bilmeyen insanlar (ki bu pozisyonda o da yok ya neyse) anlamayabilir ama olsun, ben entelektüel tatminimi yaşadım).
Bidıl Hollanda'ya pasif gol pozisyonundaki kişi olarak gidiyor sanırım, aktifin kim Bidıl? (bu kadar zeki bir espriyi bu forum görmemiştir daha önce, ama aranızda bidıl gibi offsayt kurallarını bilmeyen insanlar (ki bu pozisyonda o da yok ya neyse) anlamayabilir ama olsun, ben entelektüel tatminimi yaşadım).
@2343 adam daatmış beyler. daalın
Seviyesiz.
@Dude, Beetlejuice'i parantez manyaa yapmış beyler. Mayndfırik.
Beyler dude aduket çekmiş.
Bu arada kupadaki bütün maçları kaçırmadan izleyip finali ve 3.lük maçını izlemeyen ilk kişi olabilirim.
@2457 yalnız değilsin. Ben de izleyemedim maalesef. Yolda idim.
Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...
Ben de hiç bir maçı izlemeyip sadece final maçını izledim. İspanya hak etti galibiyeti, helal olsun.
Dani Jargue kalp krizi geçirip öldüğünde 26 yaşındaydı.. Pek bilinmezdi adı İspanya dışında belki, hatta ölümü haber yapıldığı ve geçildi dünya televizyonlarında. Bir başka genç ölmüştü kalp krizinden..
Ama bugün Iniesta diye bir adam çıkıp Dünya kupası denilen şeyi kazandıran golü takımı adına attığında formasının altından bir yazı gösterdi tüm dünyaya: dani jarque siempre con nosotros / dani jarque her zaman bizimle..
futbolu üst düzey izlemek dışında, futbolu ve futbola gönül veren herkesi seven bir insansanız (futbol dilencisi diyorlar buna) gözlerinizin dolmaması içten değildir bu yazı sonrasında.. tüm bu futbolun kapitalist sirki arasında hala ve hala yürekli insanlar varsa, insanlık hala ölmemişse "vamos iniesta" derim başka bir şey demem..
yani vuvuzelalar altında bize maç izlettiriyorlar, reklamlar daha çok gözüksün diye dijital panoları sahanın kenarına koyuyorlar, finalde sakat olan oyuncuyu nike istedi diye oynatıyorlar, milyon dolarlar karşılığında, insanların çocukluk kahramanları yer değiştiriyor... futbolun tüm masumluğuna, tüm sihirine karşı onu metalaştırdılar, üzerinden para kazanılan bir kaza çevirdiler derken bir adam çıkıyor, o şaşaanın, o iğrenç yapış yapış gösterinin altından "futbol ölmez" diyor..
futbol hala efsaneler yaratan, hala arkadaşlığın olduğu, milyon dolara insanların kahramanlarının harcanmadığı bir spor..
ve komik olan, belki de turnuvada insanların kalbine en çok dokunan anı yaratan iniesta bu hareketinden sonra sarıkart görüyor.. çünkü futbol dediğinde böyle insanlığa yer yok artık.. teşekkürler havelange teşekkürler blatter.
http://cekirdekcitayfa.blogspot.com/2010/07/dunya-kupasn-gotunuze-sokun-ben-iniesta.html " onclick="window.open(this.href);return false;