Forum

Benim de Söyleyecek...

[Sabit] Benim de Söyleyeceklerim Var

2,926 Gönderi
142 Üyeler
8 Reactions
403.3 K Görüntüleme
(@fayrap)
Gönderi: 0

Bir film çekemedim arkadaş. Bir yanım diyor, çek çektikçe öğrenirsin. Diğer yanım diyor, iyi kötü bir eğitim al, araştır öğren, ondan sonra bir şeyler yaparsın. O ilk konuşan yarım, iki yarıya bölünüyor, iki yarıdan biri tek başına çek eşle dostla diyor, diğeri buna karşı olarak, ekip ol hacı abi, ekipsiz olmuyor diyor. Sonra ikinci yarı durur mu, o da bölünüyor. İkinin ilki, eğitimi alıcan da para nerde lavuk diyor ki bu ikinin ilkinin ağzı biraz bozuk. İkinin ikincisi diyor ki belediyenin açtığı kursa alırlarsa oraya gidersin diyor. İşler karışık, du bakalım.

yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?

Gönderildi : 25/08/2012 5:24 am
(@halostendap)

Bir film çekemedim arkadaş. Bir yanım diyor, çek çektikçe öğrenirsin. Diğer yanım diyor, iyi kötü bir eğitim al, araştır öğren, ondan sonra bir şeyler yaparsın. O ilk konuşan yarım, iki yarıya bölünüyor, iki yarıdan biri tek başına çek eşle dostla diyor, diğeri buna karşı olarak, ekip ol hacı abi, ekipsiz olmuyor diyor. Sonra ikinci yarı durur mu, o da bölünüyor. İkinin ilki, eğitimi alıcan da para nerde lavuk diyor ki bu ikinin ilkinin ağzı biraz bozuk. İkinin ikincisi diyor ki belediyenin açtığı kursa alırlarsa oraya gidersin diyor. İşler karışık, du bakalım.

bu mayoz bölünme hacım o zaman, tek hücreden 4 hücre hepsi de ayrı karakter 😀
biyolojici de değilim ha, yanlış varsa zıplamayın, liseden kalma bilgiler bunlar 😀
neyse işte senin bölünmeden ben de geçirdim/geçiriyorum, tek başıma çekemiyordum, 4 kişi olduk şimdi, belki çekebiliriz 😀
yani sana da yarar belki bu durum 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

Gönderildi : 25/08/2012 5:35 am
(@fayrap)

bu mayoz bölünme hacım o zaman, tek hücreden 4 hücre hepsi de ayrı karakter 😀
biyolojici de değilim ha, yanlış varsa zıplamayın, liseden kalma bilgiler bunlar 😀
neyse işte senin bölünmeden ben de geçirdim/geçiriyorum, tek başıma çekemiyordum, 4 kişi olduk şimdi, belki çekebiliriz 😀
yani sana da yarar belki bu durum 🙂

Mayoz yanıtı... Doğru cevap!

Valla abi, hepimiz kardeşiz'e bağlamadan bir tık geride durarak, neden niyeti olanlarla bir buluşma ayarlayıp eteğimizdeki taşları dökmüyoruz diye de sorası geliyor insanın. Birlikten kuvvet doğar! Bir elin nesi var iki elin sesi var! Nerde birlik, orda dirlik! Allah Allah!

Gaza gelen herkesi bir sonraki mesaja bekliyorum...

Gönderildi : 25/08/2012 6:48 am
(@halostendap)

😀
hiç gaza gelemedim abi yaa 😀
daha uyanamadım ondan galiba 🙂

Gönderildi : 25/08/2012 2:57 pm
(@fayrap)

Ben de okudum şimdi, cidden gaza gelinecek gibi değil. Ziyanı yok, olsun. 😀

Gönderildi : 25/08/2012 3:09 pm
(@kezzap)
Admin

6666. mesajım, 5555 geçen seneydi. Yazıyoruz, durduramıyoruz. Tıkır tıkır. 🙂

Gönderildi : 26/08/2012 8:24 pm
(@kezzap)
Admin

Ha şu dakikadan sonra da aldığım bir karar var. Bu forumda sadece belli birkaç kişinin mesajına ve bilgi isteğine cevap vereceğim.
Binlerce üyesi olan bu forumun mevcut halini kaldıramıyorum. Ha benim için değişen bir şey yok ama forumun benim için üyesi sayısı oldukça az artık değişen bu.

Gönderildi : 27/08/2012 12:58 am
(@halostendap)

Ha şu dakikadan sonra da aldığım bir karar var. Bu forumda sadece belli birkaç kişinin mesajına ve bilgi isteğine cevap vereceğim.
Binlerce üyesi olan bu forumun mevcut halini kaldıramıyorum. Ha benim için değişen bir şey yok ama forumun benim için üyesi sayısı oldukça az artık değişen bu.

üzücü...

Gönderildi : 27/08/2012 12:00 pm
(@tolga-depo)

Şu birkaç kişiyi projemefon başlığından tanıyabiliriz galiba. Ben bu tür çıkışlara anlam veremiyorum, şov gibi geliyor. Kararını senden yardım isteyen "karşılıksız" üyelere doğrudan açıklaman işlevsel olurdu, bu yaptığının çok anlamı var, hiçbiri de iyi niyetli değil.

Gönderildi : 27/08/2012 3:45 pm
(@kezzap)
Admin

Şu birkaç kişiyi projemefon başlığından tanıyabiliriz galiba. Ben bu tür çıkışlara anlam veremiyorum, şov gibi geliyor. Kararını senden yardım isteyen "karşılıksız" üyelere doğrudan açıklaman işlevsel olurdu, bu yaptığının çok anlamı var, hiçbiri de iyi niyetli değil.
Bunun projemefon meselesiyle alakası yok.
İyi niyetli olmayanın ne olduğunu sana söyleyeyim Tolga, iyi niyetli olmayan senin bu kurmaya çalıştığın bağlantı. Yıllardır burada ediyor olduğumuz isyanları gelip benim projeme para toplayamamış olmama mal ediyor olman iyi niyetli değil.
Bu forumda kimse benim iyi niyetimi sorgulayamaz, o kadar da iddialıyım.

Şov yapıyor olmakla itham ediyor olduğun ben, şovun kralını forumdaki varlığımla yıllardır yaptığım için (mütevazi olmayacağım) şova ihtiyaç duymuyorum. Bu da iyi niyetli değil. Hatta "uuuf nasıl laf koydum ama" şovu peşinde olduğunu iddia edeceğim neredeyse.

Eeeeeh tepemin tası attı ya.

Kinayeli kinayeli projemefon başlığından tanıyabiliriz mesela lafları...
Bir laf edin de biraz saygı duyun ya.

Yıllardır burada yardım ettik karşılık beklemedik, hala da beklemiyoruz.
Beklediğimiz karşılık değil dayanışma. Ama alem vampir olmuş.

Bana "yardım etsene kardeşim" diye gelen yüzsüzce özel mesajları buraya sıralasam ne demek istediğim anlaşılır. Zorundayız sanki.

Bu forumda amacı dayanışma değil sadece birilerinden yardım almak olduğunu düşündüğüm insanlara tepkim. Ama yardımlaşma dayanışma lafını ağzından düşürmez bu insanlar. Gerçekten yardımlaşmanın ne olduğunu öğrenene kadar bu sürecek.

Bir laf etmeden insanlar neler ile uğraşmış, karşılık beklemiş mi, karşılık mı bekliyor başka bir şeyden mi bahsediyor ona bakılır. Öyle laf bol nasılsa diye laf sokulmaya kalkışılmaz, lafa çevirirler adamı. Yeter ya, yeter, içime ata ata bıktım. Herkes kendi gerçekliğiyle yüzleşsin artık.

Elimde olsa foruma üye alımını durdurur, forumun sadece yüzde onu gibi bir rakamı bırakırım. O zaman kalitede gelir gerçek yardımlaşmada, ben artık buna inanacak duruma geldim. Dışarıdakiler de bakar, öğrenir, aaa böyle oluyormuş bu iş, ancak öyle öğrenilir.

"Yardım etsene kardeşim" gibi mesajları da almayız artık. Öfff sinirlendim. Hele mevzu projemefon meselesiyle bağlantılanınca kayış koptu artık; yeter.

Biz bu forumu dişlerimizle tırnaklarımızla kurduk. Mesaj sayısı 5 olanlar, sizler de çabalayın mücadele edin dayanışma ağımıza dahil olun, ondan sonra yardım bekleyin. Benim duruşum budur bundan sonra. Forumun üye sayısı da 20 falan artık benim için. O 20'nin içindeki kişilerin sadece dördü beşi benim projeme destek olmuşlardır en fazla. Mesele projemefon değilmiş yani cidden. Bu konuda özür bekliyorum.

Bu kadar şeyi de açıkca yazıyor olmamın sebebi, şov yapıyor olmakla suçlanmak pahasına, hala misyonumun devam etmesi. Bu forumda bazı şeylerden hoşlanmıyorum diye bir tartışma atmak ortaya.

Gönderildi : 27/08/2012 4:43 pm
(@tolga-depo)

Düşündüğüm, söyleyeceğim, cevap vereceğim şeyler var ama mevzu proje mevzusuna yavaşça akabileceği için susmayı tercih ediyorum.

Gönderildi : 27/08/2012 4:53 pm
(@kezzap)
Admin

Peki sen bilirsin. Ama akıtmama tercihin oldukça yerinde, çünkü başka bir şey tartışıyoruz burada.
Tartıştığımız mesele aslında "biz ülkece neden amatör ruh konusunda başarılı olamıyoruz" sorusuna bir cevap.

Benim projemle falan alakası yok.

Ayrıca yazdıklarımı üzerine alınmaması gereken insanlardan birisin aslında.
Ama demek ki seni de bir yerlerden bir şeyler rahatsız ediyor.
Ama rahatsızlık duyduğun şeyin odak noktasını iyi seçmelisin bence.
Yoksa insan karalamaktan öteye gidemeyiz, yanılıyor muyum?

Gönderildi : 27/08/2012 4:59 pm
 Düd
(@dud)

Bu hiç ama hiç yakışık olmamış, bence Kezzap gibi birine bunu demek büyük ayıp (bu forum kapsamında diyorum). Açıkcası Kezzo bunu yazınca içime bir rahatlama gelmişti, aynı his bende de olduğundan (son günlerde bazı başlıklarda attığım laflardan anlaşılıyordur) katılıyordum, zaten ben bunu uzun zamandır bu şekilde yapıyorum.

Şimdi keşke destek çıksaymışım diyorum, böyle yakıştırmaların yapılacağını bilseydim, Tolga senden bunu hiç beklemezdim. Seni şurada anlayabiliyorum, arkadaşım böyle bir karar alıyorsan al, niye gelip artistliğini yapıyorsun demek istiyorsun. Ancak 1- Kezzap bu foruma dün kaydolmadı, nerdeyse 8 yıldır bu forumda yazıyor, birlikte projeler çektik, birbirimize destek olduk. Yardım isteyen herkese yıllar içinde elinden geldiğince yardım etti, herkes, ben dahil, forumu terketti, o hâlen burada, moderatörlük yaptı, insanlara yardım etti. Bu hale gelmesinde bu kadar emek sarfeden biri bu duygulara kapılınca kendi evi saydığı yerde, bizi rahatsız eden şeyleri paylaştığımız başlıkta içini döktü, bundan daha doğal bir şey olamaz. 2- Bu başlığın amacı bu, sizi rahatsız eden, sizi üzen şeyleri paylaşmak, biraz rahatlamak.
"O yüzden bu tarz bir başlığın, üyelerin foruma hem daha çok bağlanması hem de bir çok şeyi paylaşabilmesi açısından oldukça işlevsel olduğunu düşünüyorum.

Mesela sevgilinden mi ayrıldın. Bunu forum bilsin ve seni teselli etsin istiyorsun ama sırf bunun için forumda başlık işgal etmekten mi çekiniyorsun. Yaz işte buraya. Hükümetin bir icraatı (anti-icraat da olabilir) fena halde kafanı mı bozdu, siyasi başlık açacak kadar önem arzetmiyor diye forumda konuşamadın mı, işte burası var, yaz buraya."

Kezzo'nun filmine ben de destek olamadım. Ama benim soracağım Kezzap'ın da bilip de cevap vermeyeceği hiçbir şey bulamazsın. Yani bizim ilişkilerimiz bu kadar ucuz mu ki Kezzo'yu bununla suçlayabiliyorsun?

Kezzo'nun mesaj sayısına bak, benim mesaj sayıma bak, bizim gibi onlarca üyenin mesaj sayısına bak. Bu mesajların en az yarısı bu forumda sorulan sorulara cevap vermek için harcanmış mesajlar, bu mesajlar havadan belirmiyor, arkasında bilgi birikimi, o mesajı yazmak, yazdığın şeylerin doğruluğunu teyit etmek, yazıyı elden geçirmek için harcanan saatler, yani çok ciddi ancak karşılık beklemeden sunulan bir emek var. Benim zamanında blogu açma sebebim yazdığım şeylerin burada harcandığını düşünmemdir, ne üzücüdür ki bu yapıtğın gibi yorumlar ve hergün birbirinin aynısı olan başlıklar sağolsun ne kadar doğru bir karar verdiğimi bana gösteriyor.

Bir de gel şimdi bugün açılan başlıklara bak. Sonra dönelim 4 yıl önce açılan başlıklara bakalım. Değişen kamera modelleri ve 3 5 adet mesajı olan kullanıcılar dışında değişen pek fazla bir şey görecek misin merak ediyorum.

Geçen gün birisi hiç utanmamış, "abi bu konuda daha önce çok tartıştınız, bu başlıkları da gördüm, ama arkadaşım kamera alıyor sizce hangisini alsın" diye başlık açmış, diğeri gelmiş "beyler plugin alcam hangisini alayım" diye başlık açmış. Ben böyle başlıkları gördükçe bildiğin klavye başında sinirleniyorum, sinirim geçince de üzlüyorum. Daha çok üzüldüğüm insanların bunlara hâlen cevap vermesi, evet yardımcı olmak istiyorlar falan ama bu kadar tembelliğe, hazıra konmacılığa ben artık gelemiyorum kardeşim, bizim zamanında yazdığımız binlerce mesaja yazık.

Bizim tepkimiz bu insanlara, çünkü 100'de hatta 200'de bir de olsa düzgün birileri geliyor, arkadaşlar şu başlıkları okudum şunları anlamadım bir yardımcı olun da diyor, geçenlerde onu da gördük bari de biraz rahatladım.

Kezzap'ın ağır ithafına verdiği cevabı okumadım bile, keşke Kezzap da cevaplayıp bu suçlamayı kabul edilebilir kılmasaymış, yok sayıp bizim cevap vermemizi bekleseymiş. Bence Kezzap'a bir özür borcun var Tolga. Avukatsa avukat deyin, kötü niyeti olmadığına emin olduğum insanlara hele de dostumsalar benim önümde haksız yere laf edilmesine gönlüm razı olmaz. Kezzo'nun mesajını görünce üzüldüm, aramıza hoşgeldin dedim içten içe ama Cedel aklımın ucundan köşesinden bile geçmemişti.. Şimdi daha da çok üzüldüm.

Bugün Kezzap olmasa bu forum ne halde olurdu düşünmek bile istemiyorum.

Ben seni anlıyorum Kezzo, arkandayım, destekliyorum ve aynı şeyi üzülerek de olsa ben de yapıyorum. Geçtiğimiz sene foruma hiç girmeme sebebim de budur, zira bıkmıştım. Geri geldik, giden eski dostlar dışında değişen bir şey de yok zaten. Birkaç güzel insan gelmiş, ona sevindiğimle kaldım.

İş bulur bulmaz da projene desteğimi göndereceğim, zaten projenle ilgili daha önce de çok konuştuk, hallederiz bir şekilde.

Ağır konuştum mu bilmiyorum, amacım kimseye hakaret etmek değil ama Kezzo'ya da haksız yere laf söyletmem.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 27/08/2012 8:05 pm
 Düd
(@dud)

Yahu tam da Cedel ve Üvertür'ün projemefon'da başarısız olacağı üzerine bir yazı hazırlıyordum, yarısını da bitirmiştim, tam da bu Kezzo'nun dediği Türkiye'de neden amatör sinema olayı olmuyora getiriyordum. Bu da çok iyi örnek oldu, işte bunlardan olmuyor.

Keşke cevap vermeseymişsin Kezzo ama n'apalım, geçmiş olsun.

Ben gideyim şu yazıyı bitireyim.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 27/08/2012 8:07 pm
(@payitaht)

Düd + 1

Gönderildi : 27/08/2012 8:19 pm
Sayfa 168 / 196
Paylaş: