Forum

ALSAK ALSAK 700 YTL YE NE ALSAK.

59 Gönderi
12 Üyeler
0 Reactions
21.6 K Görüntüleme
(@ispider)
Gönderi: 0
Başlığı açan

arkadaşlar merhaba..bir kaç kaftaya kadar bir kamera almam gerekiyor.daha önce hiç kamera kullanmadım ama bu sorun değil kendime güveniyorum bu konuda.. hatta bizzat çekimlerde kullancağım sarsıntı önleyici, daha rahat esnek ve güvenli kullanma imkanı veren steadicam da olduğu gibi çeşitli aparatlar geliştirdim.henüz yapmadım ama yazın halledecem onlarıda.evde ilkel yöntemlerle denemelerini yaptım ve iyi sonuçlar verdi.yaza 2 tane kısa film projem var ama tek eksik kamera onuda hallettim mi tası tarağı toplayıp doğru köye dedemlerin yanına, amca oğullarıyla beraber çekecez üzerinize afiyet...neyse ses olayını mikrofon girişli mp3 player ile hallettim.ışık konusunu tamam sayılır.teknik anlamda hiç bir sorun yok. her zaman olduğu gibi tek engel mali.tek eksik kamera var şu anda.araştırdım ama bir yığın marka model şöyle 700 ytl lik bişeyler arıyorum, daha fazla çıkmaz bu bile mucize, bir kaç tavsiyede bulunurmusunuz, bu fiyata iyi bişeyler olmayacak sanırım ama napalım sıfır PC belimizi büktü.KADİR abi açıklamış forumda kamera seçimi ile ilgili genel esasları ama belki kullanıp memnun kalanınız vardır.bu aşamada deneyimli arkadaşlara ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler. 🙂

YETENEK,AZİM VE DENEYİM SENİ BAŞARIYA GÖTÜRÜR

Gönderildi : 10/05/2006 9:14 pm
(@admin)
Admin

aynı durumda idim ve gitttim bir Canon mv830 aldım. aletten son derece memnunum fakat ses girişi yok. yani mikrofon takamıyorsun. Sakın mp3 playerin ses kaydedicisine güvenipte mikrofon girişsiz bi alet alma. illaki ben extra ses kaydı yapabiliyorum dersen canon mv830 gayet kullanışlı. widescreen kayıt yapabiliyor. onun dışında gece renkli çekim özelliği. fotoğraf makinası özelliği falanda var. ama mikrofon girişi olmayışı benim çanımı çok yaktı. hah sesi kaliteli kaydediyor oda bi gerçek. ama biraz daha para koyabilirsen panasonic 3 CCD manual focusu falan olan bi alet cıkardı. 1300 liraydı sanırım onada bi bak. sevgiler.

Gönderildi : 11/05/2006 1:00 pm
(@hal9000)
Gönderi: 65

hangisi o panasoniğin

hayat biz gelecek hakkında planlar yaparken ba$ımızdan geçenlerdir. J.L.

Gönderildi : 11/05/2006 8:43 pm
(@ispider)
Başlığı açan

beetlejuice hocam sağol tavsiyen için.
şimdi ses olayını ben mp3 player ile halletsem, şu şekilde; mesela konuşan oyuncunun üzerine monte etsek.yada ağaçlar arasında koşan birinin ayağına yakın biyere dizine mesela bu sayede çıkan sesleri daha verimli alma imkanım olmazmı ?. zaten filmde fazla diyalok yok, her şeyi görsele yükleyecem.arka plan efeklerinide, yani mekan atmosferini verecek sesleri örneğin; kuş sesleri, su şırıltısı, ağaçların hışırtısı gibi efek sesleri çeşitli yerlerden buldum. yani elimde kullanacağım ses kayıt cihazını sadece diyaloklarda ve koşma atlama gibi sesleri almak için kullanacağım.....gönül isterki 3ccd almak ama imkanım yok ne yazık ki.genede almak için acelem yok 1 ay lık bir süre var yeterli araştırmayı yaptıktan sonra almak istiyorum.ben ıspartda yaşıyorum bu arada. burada bu işlerle uğraşanlar varmı hiç bilgim yok zaten pek de zannetmiyorum.. aramaklada bulunmaz zaten anca forumlarda karşılaşırsak.belki vardır da oda benim gibi bir arkadaş arıyodur yanına..inan çok isterdim bir gurubumuzun almasını. 😀 ..bi 3ccd li arkadaşım olsaydı ödünç alırdım yada ortak alırdık beraber çekerdik falan. büyük şehir başka canım insan eksikliğini hissediyor...
neyse başka fikirlerede açığım. 🙂

Ha unutmadan filmde görsel efekler falan yok...yani adobe premiere pro işimi görür demi.yanlız montraj aşamasında görüntülerin renk dolgunluğu, renk seviyesi, görüntüyü dondurma, yavaşlatma, gece hissi gibi şeyleri adobe peremiere ile halledebilirmiyim ? yoksa başka bir programa ihtiyacım var mı? şimdiden teşekkürler. 🙂

Gönderildi : 12/05/2006 4:57 pm
(@dv-art)

istanbul dogubanktan 700-800ytl civarina panasonic gs75 3ccd kamerayi alabilirsin tabii spot olarak, zaten o kamerayi tavsiye ederim. eger onu alamayacaksan minidv jvc ve panasonicler iyi is gorur,sahsen ben sony tavsiye etmiyorum.

Gönderildi : 12/05/2006 7:15 pm
(@kezzap)
Admin

Spot almayacaksan
Panasonic nvgs-17 mini DV ben kullanıyorum. Şimdilik fena değil gibi!

Gerçi daha üst modelleri daha uygundur senin için o fiyata!
Ben sadece referans olması açısından ve kendim kullandığım için bunu önerdim!

Gönderildi : 12/05/2006 10:10 pm
(@ispider)
Başlığı açan

Dv-art hocam tavsiyen için sağol..burdan almak ilk tercihim.zaten netten alışverişe pek sıcak bakmıyorum.burda iyi bişey bulamazda mecbur kalırsam öyle..dediğin gibi panasonic yada jcv marka bişey alacam.1 aylık süre içinde kararımı verecem.zaten dedim ya hiç kullanmadım, o yüzden ne istediğim konusunda tam olarak bir fikrim yok. cahillik edip saçma sapan sorular sorarsam kusura bakmayın artık. 🙂

mesela bunlar nasıl
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=17759&productId=evpannvgs21

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17102&productid=evjvcgrd270e

Gönderildi : 13/05/2006 9:13 pm
(@dv-art)

acikcasi iki kamera da amator ev kullanicisi dedigimiz kitle icin,yani manuel hicbir ayari yok (wb,mf gibi) ayrica 3ccd de degiller,dedigim gibi bence mecbur kalmayi beklemeden panasonic gs75 gibi kameralara bakmalisin, hatta gs150 bile bulabilirsin,en azindan istanbuldaki bir akraba veya tanidik vasitasiyla alabilirsin.Sonucta anliyorum ki uzun zaman bu alacagin kamera ile cekim yapacaksin (yada maddi imkansizliklardan dolayi yapmak zorunda kalacaksin diyelim) o yuzden zahmete katlanip en iyisini secmek gerek bence.

tabii bu kameralarda cok kotu degil hepsi is gorur ama manuel ayarlar olmadigi icin kameranin insafina kalir cektigin goruntuler,ve cogu zaman sonuctan sen bile memnun olmazsin.

Gönderildi : 15/05/2006 8:27 pm
(@ispider)
Başlığı açan

PANASONIC NV-GS75 3CCD DİJİTAL VİDEO KAMERA

Panasonic Lens
Crystal Engine ile mükemmel görüntü
10X optik, 500X dijital zoom
120 derece açılabilen 2,5” LCD ekran (113k Pixel)
Işık panelli LCD ekran ile renkli gece çekimi (1 Lux)
SIS (Super Image Stabilizer) titreşim önleyici
Web kamera fonksiyonu
Mikrofonsuz “Free-Style” uzaktan kumanda
1,7 sn hızlı başlama fonksiyonu
SD kart yuvası
AV çıkış, DV giriş ve çıkış terminali
MotionDV Studio 5.3 hareketli görüntü aktarım programı
3CCD Kamera Sistemi:Evet
Lens:Panasonic
Görüntü işlemci LSI:Crystal Engine
Sabit Görüntü Kaydı:1.7 MP
OIS (Optik imaj Sabitleyici):SIS
MEGAOIS (Optik imaj Sabitleyici):Hayır
Akıllı Rüzgar Önleyici:Evet
Zoom Mikrofon & Stereo Mikrofon:Evet
Pro-Sinema Modu:Hayır
Profesyonel Fonksiyonlar:Hayır
Yüksek Resim Kalitesi Geniş Format (16:9):Hayır
Eş Zamanlı Hareketli & Sabit Görüntü Kaydı:VGA (640x480)
Yumuşak Ten Detayı:Evet
Tele Makro Modu:Evet
Renkli Gece Çekimi:Evet (1 Lux)
Manzara Modu:Evet
Tek Dokunuşla Oynatım:Evet
Direkt Mod Seçimi:Evet
Yandan Tutma Kayışı:Evet
Lens Kapağı:Evet
Odaklama Halkası:Hayır
Flaş:Hayır
Entegre LED Işık:Hayır
Aksesuar Yuvası:Cold
Optik Zoom:10x
Dijital Zoom:20X/500X
Başlama Hızı:1,7 sn
Ekran:2,5"(113kPixel)
Akıllı LCD :Hayır
Power LCD:Evet
Mikrofonlu Uzaktan Kumanda:Evet (Mikrofonsuz)
IR Uzaktan Kumanda:Evet
Omuz Askısı:Evet
USB 2.0:Evet (HS Modu)
Hafıza Kartı Uyumluluğu:SD
PictBridge Uyumluluğu:Evet
DV Giriş/Çıkış:Çıkış
Analog Giriş/Çıkış:Çıkış
WEB Kamera Fonksiyonu:Evet
Ağırlık:420g
Boyutlar ( Genişlik x Yükseklik x Derinlik ):76 x 77 x 120 mm
CD ROM: Motion DV STUDIO 5.1 USB Driver Video Stream Driver

Ürün Özellikleri :
Dahili Mikrofon Stereo
Temel Görüntüleme Profili Yok
Çevirmeli Ağ Profili Yok
Temel Erişim Profili Yok
Gelişmiş HAD teknolojisi Yok
Kamera Gürültü Giderme Var
Görüntü Aygıtı: Sistem (CCD) Titreşim
Beyaz Dengesi Otomatik
Derinlik (mm) 120
Yükseklik (mm) 77
Genişlik (mm) 76
Otomatik Açılma Yok
Gece Kadrajı Yok
i.LINK™ (DV) Girişi Yok
i.LINK™ (DV) Çıkışı Var
i.LINK™ (MICROMV) Girişi Yok
i.LINK™ (MICROMV) Çıkışı Yok
S-Video Girişi Yok
S-Video Çıkışı Var
USB Terminal Var
Video Girişi Yok
Video Çıkış Var
Hassas Dijital Zoom Yok
Zoom Oranı (Optik) 10
Burst Kayıt Yok
Burst Kayıt Otomatik Pozlama Braketi Yok
Burst Kayıt Çoklu 9 Resim Yok
İndeks Gösterimi Yok
Memory Mix Var
Memory Stick PRO™ Uyumluluğu Yok
Memory Stick R™ Uyumluluğu Yok
Aşamalı Taramalı Yok
Aşamalı Deklanşör Sistemi Yok
Albüm İşlevi Yok
E-posta İşlevi Yok
Ağ İşlevi Yok
Web tarayıcı Var
Bluetooth™ İşlevi ile Kablosuz İletişim Yok
Aksesuar Yuvası Cold
Pil Bilgisi Var
Demo Modu Yok
USB Streaming Var
Kaset/Pil olmadan Ağırlık (g) 420
Hibrit LCD Ekran Var
LCD: Boyut (inç) 2.5
Vizör Renk
Hi8/Video8 Oynatımı Yok
LP Kayıt Var
Oynatırken Zoomlama Yok

Dv-Art hocam kamera gerçekten çok şık..gerçekleştirmek istediğim yapmak istediğim çekimlerden en iyi sonucu bir 3ccd kamera ile alacağım .çünkü koşan birinin yanında, elde kamera bende koşacağım. yanılıyorsam düzeltin fazla hareketli görüntülerde kamerayla koşma gibi, tek ccd lik bir kamera olursa görüntüyü gerçek zamanlı yakalama oranı düşüyor ve görüntü bulanıklaşıyor. ama 3ccd olursa bu oran yaklaşık 3 kat artıyor.Kadir abinin son çektiği, Auto Kinder pilot bölümünde yanılmıyorsam 3ccd lik bir kamera kullanmıştı ve gerçekten çok iyiydi görüntüler gayet akıcıydı..3ccd olarak bu tavsiyeni bir düşüneyim. aslında alacak gücüm var ama baya bi taksit birikmiş durumda şuan..bakalım belki alırım bunu..genede görüşlere açığım. gerçi her kes "3ccd almaya özen göster" modunda..bu memlekette, bu fiyatlar oldukça zor çok zor hakkaten. 🙂

Gönderildi : 16/05/2006 7:04 pm
(@hassonya)

o kamerayı alıp koşarak çekim yapmayı mı planlıyorsun. 😀 😀 😀

hüsranla sonuçlanır emin ol.bu aletler küçük. bendede panasonic gs150 var..

birde bişi daha sölicem bu kadar özelliği neden yazıyorsunuz buraya abi. türkiye sitesi var panasonic in ver linkini girsin millet ordan baksın...

şu linki ver olsun bitsin beaa
http://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=442

Gönderildi : 16/05/2006 8:14 pm
(@ispider)
Başlığı açan

ne anlamda yani sorun, görüntü performansı ? sarsıntı ? .bu konuda cahilim dedimya bunu bile sorarım artık. 🙂

Gönderildi : 16/05/2006 8:26 pm
(@hassonya)

ne anlamda yani sorun, görüntü performansı ? sarsıntı ? .bu konuda cahilim dedimya bunu bile sorarım artık. 🙂

görüntüde sorun olmaz kalite olarak ama alet ufak ne kadar sabit tutabilirsinki koşarak. indir sakızı izle sonda bi koşma sahnesi var. orda bende koştum aletle ancak o kadar sabit tutabildim engebeliydi arazi bide..

öle koşarım hayal yane. 😀 😀 😀

he sabit bi aparat yaparsın bu tarz bişi işini görür. ben denedim böle bişi. işini görür yane. koşarsında bunla en azından elinde taşımaktan iyidir.

Gönderildi : 16/05/2006 9:01 pm
(@dv-art)

hassanoyanin dedigi gibi ek bir aparat olmadan kosarken ve hatta yururken sabit goruntu elde etmek imkansiz (zaten dolly,steady gibi seyler bunun icin var) sanirim senin demek istedigin her kareyi tam olarak islemesi, evet boyle bir olay var yani her kareyi tek ccdlere gore daha yogun isler o yuzden kare durduruldugu zaman daha net bir goruntu elde edilir,tabii en iyisi pro-con kameralarda olur.

gs-75,gs-150 gibi kameralari 750 ye bulabilirsin (Arastirarak ve istanbuldan alarak)
aslinda fiyatlarda oyle abartilacak birsey yok,yani normal bir minidv de 500den asagi degil, e arada 250 farkla 3ccd almak daha mantikli.
eger para durumun sikisiksa elin rahatlayana kadar kamera alma ve alacagin zaman iyisinden al.

Gönderildi : 17/05/2006 1:20 am
(@ispider)
Başlığı açan

Hassonya hocam sorun sarsıntıdaysa fazla sorun olmayacak..topic in başındada dediğim gibi kendi geliştirdiğim resimdekine benzer bir kaç tane aparat var, henüz yapmadım ama ilkel yöntemlerle denemelerini yaptığımda iyi sonuçlar verdi.bir tanesi resimdekine benziyor.3 tarafındada ağırlıklar var kamera ortadaki bir platforma hem yatay hem dikey olarak yerleştirilebiliyor. buna benzer bir kaç tane daha var..yapınca koyarım rsimlerini buraya.

zaten Arkadaşlar çekimler elde kamera oyuncunun arkasından dört nala koşulan çekimler değil 😆 .mesela oyuncu 20 metre uzakta bende onun hizasında paralel bir şekilde koşar adım 15-20 metre şeklinde yani buna benzer şeyler.çoğu çekimde oyuncu ilerden kameraya doğru koşarken, kamerayı sadece oyuncuyu kare içinde tutmak için hareket ettireceğim, zaten bunlar da sorun olmaz anladığım kadarıyla, kendime güveniyorum bu konuda...ama iş parayı bayılıp kamerayı almakta..

Dv-Art hocam fiyatlar aslında uygun ama şu an sıfır pc aldım.her ay onun taksitleri var eylülde bitecek ama eylüle kadar beklemek istemiyorum.genede bir yolunu bulup almam lazım.Aslında İstanbul da yakın akrabalarım var.
neyse hazirana bir girelim o zamana belli olur ne olacağı.zaten öss var kapıda onu bir atlatayım ondan sonra.. o zamana kadarda neler olur bilinmez bakarsın alıveririm.teşekkürler yardımlarınız için. 🙂

Gönderildi : 17/05/2006 8:59 pm
(@hassonya)

kamerayı al anlıcaksın ne sölemeye çalıştımı...

Gönderildi : 17/05/2006 10:53 pm
Sayfa 1 / 4
Paylaş: