Forum

Çekmeyi Düşündüğünü...
 

Çekmeyi Düşündüğünüz Sahne Başka Bir Filmde de varsa?

8 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,593 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

(Açıklayıcı olsun diye başlığı değiştirdim)
Arkadaşlar merhabalar.
Öncelikli olarak yaşadığım internet sorunu yüzünden sadece dial-up bağlanabildiğim için forumu çok sık ziyaret edemiyorum ve tartışmlara aktif olarak katılamıyorum bunun için özür dileyerek başlayayım.
Göründüğü üzre ne yazık ki bir süre sadece sizlere bir şeyler danışmak için girebileceğim foruma. Tabi bu danışma işlemi için her girdiğimde forumu da gezmeyi ihmal etmeyeceğim.

Mevcut durumumu izah ettikten sonra beni çok üzen bir sorun konusunda sizden yardım isteyeceğim.
Geçtiğimiz yaz kameramı denerken yaptığım birtakım deneme çekimlerin de hoşuma giden görüntüler elde etmiştim. Bir sene sonra yani bu yaz (ya da daha basit olarak şu anda) bir senaryomu filmleştirmeye çalışmaktayım ve 3 haftalık bir düşünme sonunda filmimin giriş sahnesi 1 sene önce çektiğim görüntülerin de yardımıyla kafamda canlandı. Neticede kameranın konumundan tutun hareketine kadar her şey netleşmiş durumdaydı. Fakat yaklaşık 1 hafta önce izlediğim bir filmde aklımda canlanan bu sahnenin oldukça benzerinin yapıldığını gördüm. Doğal olarak bu da beni oldukça üzdü. Şimdi sizce sahneyi değiştirmeli miyim ( ki bu çok zayıf bir ihtimal) yoksa her filmde birbirine benzer kamera hareketleri olur ne olacak mı diyorsunuz?

Teşekkürler şimdiden!

 
Gönderildi : 12/07/2006 3:23 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

Ben ne yaparsan yap birebir aynısnı olmayacagına eminim. Sonuçta senin objelerin farklı olacak. Onun dışında her filmde birbirine benzer geçişler kamera haraketleri var ( bknz. MAtrix sonrası kullanılan bol bol dönme hareketi vs.) Bence rahat ol

 
Gönderildi : 12/07/2006 5:01 pm
(@nemesis)
Gönderi: 0
 

o seninkine benzeyen film burdan mı?
bence sen yap tkma kafana beetlejuice haklı aynısı olmuyacaktır. benzesin boşver. ben daha öncede söylemiştim. filmi izleyen biri "aa.. bu film ****'e benziyo ama bu daha güzel" derse olay biter. sen kas güzel bi kurgu yap.
ben şimdiden sana kolay gelsin diim 😉

 
Gönderildi : 13/07/2006 2:29 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Çekim teknikleri bir derece bizim şuanda yazdığımız senaryonun birebiri çekilmiş ilginç tabi:)
Olur böyle şeyler ama özgünlükten uzak olcak değil ya.
Eğer kafanda kurduğun ve çıkan güzelse eğer sen istiyorsan o sahnenin olmasını isterse 100 kişi çeksin yinede koymalısın.Filmine ihanet etmiş olursun başkalarının yorumlarını düşünüp, bu başta senin filmin senin vizyonun..

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 13/07/2006 4:58 am
(@hassonya)
Gönderi: 0
 

büyük üstatlar bile birbirinden fikir çalıyo, teknik çalıyo 😀
sende öle bişi sözkonusu değil. kafan rahat bi şekilde çek bence...herkesin olaya bakış açısı farklı. senin yaptığında farklı olucaktır.

başarılar...

 
Gönderildi : 13/07/2006 1:25 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. Ben de sizler gibi düşünüyordum fakat bir türlü emin olamıyordum. Sanırım kafamda canlandırdığım şekliyle çekeceğim.

Zaten sahne sadece bir giriş sahnesi. Filmin genel özgünlüğüne zarar vereceğini düşünmüyorum, ama bir sahnede dahi "taklit" hissi veya iddiası yaratmak canımı sıkacaktır. Çelişkilerim bu yüzdendi, ama desteğnizle hallettim. Sağolun.
Nesnelerden bir tanesini değiştireceğim, orjinalinde sigara varken ben boş kahve fincanı kullanacağım. Sigarayı başka bir sahneye taşıdım.

Film buradan bir film değil.
Niye kasıyorum ki direkt söyleyeyim:
"Pink Floyd The Wall" şimdi IMDB'ye girip bilgilerini koymak da vardı buraya ama ne yazık ki dial up. Baya bir vakit alacak 😀

(Kameranın saatten ilerleyip göze yapılan zoom ile bittiği sahne.)

 
Gönderildi : 14/07/2006 3:04 pm
(@canbert)
Gönderi: 6
 

Amerikan sinemasındaki çoğu western kurosawadan birebir uyarlanmış filmlerdir ama o filmlere klasik western diyoruz. Nitekim, filmlerden benzer sahneler olabilir senaryo çalmadığın sürece hicbisey olmaz bence

 
Gönderildi : 30/10/2006 1:30 am
(@nadoworks)
Gönderi: 58
 

eger kafada canlanan sahneler kendi fikiriniz ise tabi ki yapilabilir ve dunya uzerinde yillardir cekilen milyonlarca filmden birine benzer illaki uzayda ceksen dahi benzer.

ama gecenlerde soyle bir yazi okudum. gazete de yaziyordu. piskolojik olarak bilinc altinda yerlesen bir sahne veya bir siir, resim,fotograf. bu tip seyleri ureten sanatcilar bazen esinlendikleri noktalari unutabiliyor. ve ya aklina gelmiyor tamamen unutabiliyor. boylelikle kendi aklina geliyor. ve a ne guzel yaptim oluyor. bnu engellemek imkansiz. bence aklina gelen sahneyi cek. umarim o benzeri dedigin sahneden daha saglam dha guzel olur. ve yazi icersinde soyle bir laf var bu arada'Zaten sahne sadece bir giriş sahnesi. Filmin genel özgünlüğüne zarar vereceğini düşünmüyorum, ama bir sahnede dahi "taklit" hissi veya iddiası yaratmak canımı sıkacaktır" demissin. bosver senin aklina geldiyse hic durma derim.

The NadoWorks

 
Gönderildi : 15/11/2006 4:01 am
Paylaş: