Direk 20 al derim ben :).
Ya bi fotoğraf dergisinde bu D40'ın reklamı vardı geçenlerde, özellikleri arasında yeni bir teknoloji sayesinde lcd ekrandan görerek çekebilirsiniz diyordu.. Yani tamam, iyi güzel de ne bileyim ya.. Hoşuma gitmedi benim ıh ıh.. Adam demem kullanana..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
D40? 450D olmasın Live Capture özelliği adı sanırım.Refleks olmayan fotoğraf makinelerdeki özelliği koydular.Ayak hızası gibi çekimlerde veya daha yukarı, panaromik çekimlerde çok işe yarayacak vizörden bakmaya gerek kalmayacak.
*our AC-130 in the air
live wiev özelliği olmasın ya da ben öyle biliyorum ama olay canon 40 D de var isteğe bağlı ayrıca...kapak kalkıyor görğüntüyü lcd ekranda izliyosun...ayrıca sensör temizlenme özelliği var titreşimli..cencor cleaning...ben baya bi okudum da o makineyle ilgili
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/152/page_1.html
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
live wiev özelliği olmasın ya da ben öyle biliyorum ama olay canon 40 D de var isteğe bağlı ayrıca...kapak kalkıyor görğüntüyü lcd ekranda izliyosun...ayrıca sensör temizlenme özelliği var titreşimli..cencor cleaning...ben baya bi okudum da o makineyle ilgili
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/152/page_1.html
Bu benim okuduğum. Dediğin gibi yerlerde işe yarıyor hepa da çok ünlü bir fotoğrafçının lafı vardır, yeterince iyi değilse, yeterince yakında değilsindir diye, ayakları çekeceksen uzan yere kardeşim, rahat ol 🙂
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Üstüm başım toz olur oha falan yanüüüeee
*our AC-130 in the air
teçhizatımı hazırladım
*canon EOS 400D
*canon 18-55mm EF-S Lens (kit -> 😕 🙁 😡 )
*canon battery grip BG-E3
*canon speedlite 220EX flash
ay sonunda elime ulaşacak olanlar
sigma EOS Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Autofocus Lens for Canon EOS (resimdeki apo)
canon EF Zoom Telephoto EF 70-200mm f/4.0L USM Autofocus Lens (67mm filtre çapı)
darısı ilgili arkadaşların başına 🙄
Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.
Ben anlamadım:S neden 2 tane tele alıyorsun?
Hayırlı olsun.Umarım darısı başımıza olur.
Flaş eklemen iyi olmuş.Güzel bir flaş çok şey katıyor fotoğrafçıya, ama eşek yükü kadar pahalı:)En son onu düşünücem.
Flaş sanırım düşük model pek hassas gözükmüyor, ama daha iyi sonuç verecektir stock flaştan herhalde.
Yurtdışından mı aldın?
*our AC-130 in the air
iki tane tele alana kadar keşke bi tane 18-200 gibi toptan bir çözüm üretseydin. Hayırlı olsun bu arada.
flash eski,bana da beleşe geldi 🙂 içine 4 adet ni-mh aa pil koyuyorsun, resmen elinin dengesini bozuyor. valla açıkçası öyle üstüne taktım havalı gözüksün diye ama flash kullanmayı pek sevmiyorum. çok pro kullanmak lazım etkisinin yapay olmaması için. onu da ben henüz beceremiyorum.
evet 2 tele alıyorum ama sigma olan macro,
sigma 70-300 --------> Minimum Focus Distance 5' (3.1' in macro mode at 300mm)
yani lens 300mm de iken objektife uzaklığı yaklaşık 8cm olan bir cismi netleyebiliyor. yani karıncanın vesikalık fotoğrafını çekebilirsin 🙂
canon 70-200mm yi sport çekimlerde kullanıcam, malum f 1/4L , üstelik Auto Focus .
fotoğraf makinasını ve battery grip i teknosadan aldım. nakit indirimiyle 1420 ytl oldu. bu battery grip denen şeyin asıl fiyatı 350 ytl civarında. makinayı teknosadan alırsan 39 ytl ye veriyorlar 🙂 lensleri dışarıdan getiricem, onlarda ytl bazında 1050 lira civarında tutacak.
total 2500 ytl 😥
Bence Sigma çok gereksiz, tabi sen bilirsin.Her tele zaten makro çeker.
Canon'un ki çok daha iyi özelliklerde.
Üzülerek söylemek istiyorum ki çok para vermişsin.
Biz 1.200'e almıştık 400D, lens, grip, hafıza kartı.Teknosa'dan birşey almıyorum artık çünkü süper ucuz diye sattıkları şeyleri biraz araştırınca Bimeks'in, Yalçınlar'ın bile daha ucuza sattığıın gördüm.
*our AC-130 in the air
iki tane tele alana kadar keşke bi tane 18-200 gibi toptan bir çözüm üretseydin. Hayırlı olsun bu arada.
öncelikle teşekkürler. bu 18-200 , 55-300 mm lensleri kimse tavsiye etmiyor. turist lensi diye adı çıkmış. aslında benim düşündüğüm de bunlar gibi birşeydi. zırt pırt lens değiştirmek zaman kaybı ve insanın elini ayağını birbirine dolandırıyor üzerinde bir sürü yük varsa. makinayla birlikte 18-55 alınca da gözümü biraz yukarı diktim
Bence Sigma çok gereksiz, tabi sen bilirsin.Her tele zaten makro çeker.
Canon'un ki çok daha iyi özelliklerde.
Üzülerek söylemek istiyorum ki çok para vermişsin.
Biz 1.200'e almıştık 400D, lens, grip, hafıza kartı.Teknosa'dan birşey almıyorum artık çünkü süper ucuz diye sattıkları şeyleri biraz araştırınca Bimeks'in, Yalçınlar'ın bile daha ucuza sattığıın gördüm.
ne diyim geçmiş olsun bana o zaman 🙂
sigma yerine ne önerirsiniz peki? arkadaşım daha gelmedi türkiyeye. gider geri verir istersem.
Bi çekim flash gerektiriyorsa çekmiyorum ben. Karşıyım flasha.. Tabii kullanılabileceği yerler de var, uzun exposurela yaratılan sahnelerde falan güzel oyunlar oynanabiliyor ama onun dışındaki flash kullanımında fazlaca usta olmak lazım. Çok zor o da..
Sigma veya Canon al yine ama yani 2 tane teleye hiç gerek yok.
Bence flaşsız olmaz.Yani güzel şeyler yakalamak istiyorsan flaş şart.Ayrıca wireless çalışanlardan alınabilir eğer gerçekten para yatırmak istiyorsan flaşa, paraflaş yerine de kullanırsın sonrasında acaip işine gelir.
İstersen ben de bi dvd var sana ulaştırırım bunun hakkında.Flaşları deniyor gerçek mekanlardaki etkiyi görüyorsun.
Tavsiyem 50mm 1.8 cebinde her zaman olsun onu alman hemen, tele alacağına da 28mm al derim.
*our AC-130 in the air
Öncelikle aletler hayırlı olsun. Doğubanka ve hayyama uğradım bu sıra. 450D; 1200-1250 civarıydı 18-55 kit lensle birlikte ama bana pek bi şekilsiz geldi. Ayrıca d80lerde 18-135 kit lensle 1250 lira falan gerçi kit lensler kalitesiz diyorlar ama idare eder yine kullanmışlığım var. Sigmanın 70-300 lensini kullanmıştım d80le ama beni pek tatmin etmedi böyle sanki biraz kalitesiz gibi geldi bana. Unutmuşum hemen yazayım ayrıca 5D body fiyatı 2200 dolar.