Parfume
Ratatouille
Mr.Bean's Holiday
Aşkın Kitabı
Mr. Brooks
Aman Tanrım 2
The Simpson Movie
300 Spartalı
daha var da hatırlayamıyorum.. :s
gun-ay-yıL
Benim de şu ana kadar izlediklerim arasında bu senenin en iyi filmi "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" oldu. Harika bir oyunculuk, harika çizilmiş karakterler ve ilişkiler, müthiş sade bir senaryo, müthiş bir kurgu...
Tavsiye ediyorum! Ağır ilerleyen filmlerden hoşlanmıyorsanız uzak durun tabi. Filmin 160 dakika boyunca oldukça ağır bir biçimde ilerlediğini söyleyeyim. Ama benim son zamanlarda geçirdiğim en iyi 160 dakikaydı belki de 🙂
Ben böyle klasik bir western olacak diye korkuyordum, filmin westernle alakası yok. Tarz olarak benzetildiği Unforgiven'dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Eglaia'nın bahsettiği Kelbek ve Dalgıç'ı da en kısa zamanda izlemeyi ümidediyorum. Çok iyi şeyler duyuyorum hakkında.
2007 galiba ama..
yerli: polis..
yabancı: little child..
kate winslet yada Jackie Earle Haley'e oscar verilmediği için akademiyi kınıyorum 🙂
I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...
Altyazı dergisinin Türkiye'nin ünlü sinema yazarlarının seçimlerinden oluşturduğu 2007'nin en iyi 20 filmi listesi:
1. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti
2. Pan'ın Labirenti
3. Zodiac
4. Başkalarının Hayatı
5. Şark Vaatleri
6. Ölüm Geçirmez
7. Kefaret
8. Persepolis
9. Yumurta
10. Yaratık (Gwoemul)
11. Küçük Gün Işığım
12. Grabavica: Esma'nın Sırrı
13. Dikkat, Şehvet
14. Bükreş'in Doğusu
15. Apokalipto
16. 3:10 Yuma
17. İwo Jiwa'dan Mektuplar
18. Koku: Bir Katilin Hikayesi
19. Gün Işığı
20. Son Ültimatom
Şark Vaatleri ve Ölüm Geçirmez'e itirazım var bir tek bu listede...
İlk üç ise benim de ilk üçüm sanırsam...
Çok kötü bir liste bence..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Çok kötü bir liste bence..
listede çok iyi filmler var, sıralamanın çok kötü olduğuna ben de katılıyorum.
Tabii ki çok iyi filmler var ama çok kötüler de var.. Bi de Türkçe isimlerini bilmiyorum bazı filmlerin, ama bi kere Death Proof'un orada ne işi var? Sunshine'ı ben sevmiştim ama çok da iyi bir film diye, yine o listede ne işi var dedim kendi kendime, sonracığıma Pan's'ı sevmeyen biri olarak listede olmasına şaşırmadım, abartılmış bir film olarak yeri de abartılmış. Eastern Promises sürükleyici ve sıkmayan bir filmdi ama onun dışında herhangi sıradışı bir şeyi yoktu, onu en iyiye sokan nedir? vs. gibi pek çok soru geliyor aklıma..
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
haklısın abi, bu listeye girmeyi hak edecek çok daha iyi filmler vardı, mesela benim ilk aklıma gelen; 4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün.
Hegel in tavsiyesi üzerine izlediğim Tuya'nın Evliliği ve 4 Ay, 3 Hafta ve 2 Gün eksik bu listede sanki.
bence liste çok sağlam.. belki bir iki film hariç yılın en iyi filmleri..
Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer
Pan's labirentini sevemeyen biri daha buldum .. eyvallah egicim. 😀
İtü sözlükten pan'la ilgili çok tuttuğum bir yazı:
sorunlu ve şizofren bir kız çocuğunun karanlık öyküsü. ne masal, ne savaş adam gibi işlenmiş; dar mekanda geçen kuru bir film. karizma küpü chaotic good pan abimiz ve filmin hemen her karesindeki plastik makyaj dışında beğenmedim. bu ne lan, çocuk filmi desen değil yetişkin filmi desen değil öf sıkıldım. ama iş puan vermeye gelince, filme 10 üzerinden 20 veriyorum. niye çünkü sanattan anladığım sanılsın
- melabaa ne kadar güzeldi değil mi? iyiler kötüler falan? ayh bi de ben aslında perilere inanıyorum ya siz?*
- perilere inanmıyorum ama bir güç var*
azureel
Narnia Günlüklerinden özenilmiş gibi geldi bana, filmi izlenebilir kılan tek şey yabancı bir yapımın güzel makyajı.
Narnia gibi 2. dünya savaşında geçiyor, ebidik gubidik yerlerden başka dünyalara açılan diyarlar keşfediliyor.Benim gördüğüm 2 benzerlik bu.
Narnia da ayrı bir kötü.Eskiden zaten tv dizisiydi diye biliyorum.
*our AC-130 in the air