Forum

Parayla Oyuncu Olun...
 

Parayla Oyuncu Olunurmu ?

7 Gönderi
6 Üyeler
0 Likes
2,533 Görüntüleme
(@adams)
Gönderi: 51
Başlığı açan
 

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var, diyelim ki kenarda 15 - 20 bin tl bi param var ve hiç bir oyunculuk tecrübem yok. 20 bin tl ye gitsem birazıyla sağlam bir oyunculşuk eğitimi alsam. Geri kala 17 18 bin tl ile bir casting şirketi veya bu işlere kim bakıyorsa dizilere vs beni önermesi için versem oyuncu olabilirmiyim ? Biliyorum sizin gibi oyuncu , yapımcı arkadaşlara saçma gelebilir sadece meraktan soruyorum.

 
Gönderildi : 08/07/2016 12:17 am
(@fulgura)
Gönderi: 5141
 

Üste para verirsen elbette birileri seni oynatır ki eğitime bile gerek yok. Ama sonrası gelir mi o artık şansa kalmış. Öte yandan ilk oyunculuk deneyimini para vererek yapan birinin sektörde pek saygı görmeyeceğini düşünüyorum. Bu tür bir düşünce herhalde "ben parayla da olsa bir kendimi göstereyim, onlar beni zaten beğenir sonrası için" anlayışının ürünü ama para vererek alacağınız rolün de çok kaliteli olacağını sanmıyorum.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 08/07/2016 1:55 am
(@adams)
Gönderi: 51
Başlığı açan
 

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim fulgura. Ancak sende bilirsinki bu sektörde yer bulmak çok zor şöyleki bir yapımcı tanıdığın veya yönetmen gibi tanıdıklar yoksa gerçekten sektöre girmek zor olur diye düşünüyorum. Elbetteki sana katılıyorum ancak amacım kendimi göstermek, ve belkide torpile gerek duymadan bir yerlere geliriz. Bu arada konuyu sadece merakımdan sordum 🙂

 
Gönderildi : 08/07/2016 3:00 am
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

adams sizi yerler. sizi ciddi anlamda yerler. böyle bir şey yaparak direk cast ajansların kafasında yem imajı çizersiniz. oyunculuğunuza güveniyorsanız gidin başvurun. tipolojinize uygun rol geçerse ellerine ve replik yapabiliyorsanız audition'a çağırırlar. bir miktar para harcayıp iyi bir yerden eğitim alabilirsiniz ama para vererek oyuncu olmak diye bir şey yok.

 
Gönderildi : 10/07/2016 4:46 pm
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

bir matematikçi olarak duruma müdahale etmek zorunda hissettim kendimi. 20 bin oyunculuğa 17-18 bin de castinge verince elinizde 37-38 bin olması lazım. elinizde 15-20 bin olduğunu farzedersek ki bence yok o zaman hesap tutmuyor 🙂
şimdi bu salak şakamı bi kenara bırakarak fikrimi söyliyeyim : )

elinde 2-3 bin varsa al kendine bi hd camera bir de mikrofon ve ses kayıt cihazı. sonra bi tema belirleyip youtube de kanalını aç, videolarını çekip yüklemeye başla. en kötü vine falan çek ki aslında yapabiliyorsan bu en iyisidir 🙂

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 11/07/2016 12:13 pm
(@ozgunkabak)
Gönderi: 18
 

Oyuncu olmak istiyorsan oyunculuk eğitimi almalısın. Bu eğitimi nerede alırsın o sana kalmış. Üniversiteler var, kurslar var, film setleri var, tiyatrolar var. Bu son ikisini yapmak biraz yürek ve şans isteyebilir. Ama imkansız değil. Yetenekliysen biri seni kapıp dur ben seni yoğurayım diyebilir.

Önemli olan kendini insanlara göstermek. Evde oturmamak. Gidip bir tiyatro oyununa oyundan sonra kuliste insanlara selam verebilmek. Tiyatro grupları var, üniversitelerden yeni mezun olmuş genç oyuncuların kurduğu. Git onlarla konuş. Deneyimli tiyatro oyuncuları var. Devlet tiyatrolarında. Genelde iyi günlerindeyseler ve vakitleri varsa seninle muhabbet edebilirler. Tavsiye alabilirsin. Bu tavsiye çoğu zaman "Aman sakın oyuncu olayım deme" olacaktır. Ama sen olmak istiyorsan bir yolunu bulursun.

Kısaca tavsiyem peşinden kovala, kimse sana gelip benim filmimde başrol olsana demeyecek. Sen üstüne para versen bile akıllı ve namuslu bir yapımcı/yönetmen o parayı almaz. Kurnaz biri cast ajansına denk gelirsin bütün paranı alır seni saçma sapan rollere yollar laf olsun diye öylece kalırsın. Ben size para verecem diye dolaşırsan da ancak bu kurnaz ve namuzsuzları çekersin etrafına. Senin yapman gereken gidip doğru düzgün insanlarla tanışmak.

O cast ajanslarına her gün onlarca oyuncu olma hayalinde insan başvuruyor. Başvuruyorlar ve beklemeye başlıyorlar. Bekliyorlar da bekliyorlar biri beni bulsun diye. Sen bekleme, git iyi insanlarla tanış, birileri sana yol gösterecektir. Paran da cebinde kalsın.

 
Gönderildi : 14/07/2016 12:58 am
 MBTR
(@mbtr)
Gönderi: 14
 

Kariyer anlamında faydasını görmek istiyorsan, oyunculuk eğitimi ünlü sanatçılar tarafından verilen ve eğitim sonrası sektöre olumlu bir referans olan oyunculuk atölyelerine gidebilirsin. Genelde dizilere auditiona (deneme çekimine) gönderiyorlar.

Örneğin Ekin Koç, Vahide Perçin ve Altan Gördüm'ün eğitim verdiği 35buçuk'tan çıkmış.

 
Gönderildi : 20/07/2016 10:07 pm
Paylaş: