Forum

Yeni Forum ve Sıkı ...
 

Yeni Forum ve Sıkı Denetim

12 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,507 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Önemli Düzeltme: Tabi tüm bunları kendi adıma söylüyormuşum gibi anlaşılmasın. Tekil şahıs kullandım, hiç farkında bile değilim, genelde moderasyonla ben uğraştığım için öyle yazıvermişim, ama bunlar yönetim uyarısıdır.

Yeni forumun açılışı yaklaştıkca konuyla ilgili açılan başlıklar da artıyor dikkat ettiyseniz.
Neymiş bu yeni forum demeyin. Yeni forum büyük olasılıkla yeni birçok aktif üyeye sahip olacak.
Siz de takdir edersiniz ki böyle birden artacak üye sayısını kontrol altında tutmak için -hepimizin ortak korkusu olan BS'ye dönüşmeyi engellemek için- ilk birkaç ay çok sıkı denetim içinde olacağımı, hani şu yaklaşık bir sene önce forumu kurtarma mücadelesinde yaptığımız gibi sık sık uyarılarda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Kızanlar olabilir, bu ne ya her şeye karışıyorsunuz diyenlere olabilir, hatta bu kim bir tarafları kalkmış diyenler bile olabilir, ama çok açık ve net söylüyorum, bu forumun birçok üyesinde oturmuş olan oto-kontrol yeni gelen üyelerde de gözlemlenene kadar (tabi bu böyle bir oto-kontrolün olmadığı varsayımı üzerine kurulmuş bir cümledir) hiçbir şey umrumda olmayacak. İsteyen istediğini söyleyebilir. Buna itirazı olan varsa şimdiden fikirlerini açık ve net bir biçimde belirtsin sonra papaz olmayalım 🙂

 
Gönderildi : 03/01/2009 3:33 am
(@ercin)
Gönderi: 0
 

Kesinlikle olmalı..

Fırat, sen zaten bunun dengesini tutturabiliyorsun. Benim şahsen güvenim tam.

 
Gönderildi : 03/01/2009 3:41 am
(@ercane)
Gönderi: 714
 

Sadece mesajları silerek ve uyararak.. Msn den lan oğlum ne yapıyosun diyip geçiştirmeden.Birebir de olayı halletmek gerekiyor."Bs ye dönüşmemek için." Her şeye rağmen orayı severiz, vefa borcum vardır sonuçta..Herneyse..
Yani geçenlerde bir üye arkadaşın bir arkadaşıma ve arkasından bana yaptığı saldırı mesajları silinerek geçiştirildi.Bu konuda Kezzap moderatöre attığım mesajdan cevap alamadım.

Bs yi ve hatta öncesini tamamen takip etmiş yer yer içinden birisi olarak diyebilirim ki ilk problem bu eski - yeni geyiği ve de bunlar siteyi bozuyolar hölölö çıkışlarıdır. Hepimiz yer yer bu hatalara düştük ama ayakta durmak için bunu her anlamda kontrol şart. Ve maddi manevi bir yatırımınız varsa eş dost da olsa kalbini biraz kırmalısınız.

İkincisi yorumların saygınlaşması gerekli.
Bence bu anlamda da bir moderasyon lazım ki istenmeyen ortamın önüne geçilsin.

Her filme beğenmedim yazmak ne kadar çirkinse beğendim, çok güzel demek de böyle bir şey.Kısaca bunları yazmaktan bahsediyorum yani..Ve bu eğilim çok fazla var..Eleştri yapmaya çekiniyorsunuz.Çünkü 10 kişi pohpohlamış ama ortada ciddi sorunlar gördüğünüz halde soyut bir baskı oluşuyor.Bu yüzden niteliksiz yorumların da sertçe modere edilmesi Çok faydalı olacaktır.İlk etapta aklıma gelenler böyle..

 
Gönderildi : 03/01/2009 3:42 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Ercane mesajını cevap atmamamın öyle bilinçli bir sebebi yok. O an gerekli kişiyi uyarmaya çalışmakla meşguldüm, o arada sana atacağım cevap arada kaynamış, ama hani söylediklerine katılmak dışında da yazacağım bir şey de yoktu.

Haklısın, sadece mesaj silmeyle olacak bir iş olmadığı için zaten bu başlığı açtım. Yani uyarılar olacak, Dv-Art zamanında üç uyarı üyeliğin silinmesine neden oluyordu bu kural tekrar getirilebilir.

Eski-yeni olayı yaşanmaz. Bu forum her zaman yeni kullanıcılarla karşılaştı. İlk önce dışlandıklarını hissettiler, fakat daha sonra anladılar ki kendilerine yapılan uyarılar forumun ortamına ayak uydurmaları için yapılmış uyarılardı ve onlar da "eskilerin" arasına dahil oldular. Örnek mi? Baco abi 🙂
Her gün başlık açma diye uyarıyorduk neredeyse. 🙂

Yorum yetkinliği konusunda da fikirlerin anlamlı. Bu konuya da dikkat edeceğim.

Neticede dialog her şeyin çözümüdür. Her türlü sıkıntıyı gerekli kişiye bildirirsiniz. Hiç polemik yaşanmadan her şey halledilir.

Teşekkürler!

 
Gönderildi : 03/01/2009 3:53 am
(@ercane)
Gönderi: 714
 

Şimdiki detaylı cevap için teşekkür ediyorum. 🙂

Ancak bu eski - yeni olayının gerçekleşmesi kural değil elbet ama çok sıkıcı olabiliyor.Dedim ya ciddi bir örnek yaşandı.

Şöyle ki yaşadığımız örnekte de Mordevrim adapte oldu mesela hem de fazlasıyla..Yani tabi ki karşılıklı anlayışla böyle yakınlaşmalar yaşanıyor.
Ama şu da var.. Forum büyüdükçe sadece fikir alıp gitmek isteyenler, bir anda samimiyetin dozunu kaçıranlar olabiliyor.Ne bileyim çok fazla örnek,çeşit çeşit insan var işte.İnsanlarla tek tek uğraşmak zor bir şey zaten.Bu yüzden bu olaylar tek örnekle atlatılsa iyi ancak işler büyür dediğimiz zaman gerçekten can sıkıcı olabiliyor.Burada en önemli çözüm yöntemini kendimce belirteyim.1- Yetkililer dışında kimse müdahale etmemeli 2- Herkes forumdaki adaleti görebilmeli (Aklı başında takip edenler için söylüyorum tabi öbür türlü asla anlamazlar zaten)

Tüm bunlar oluyor diye değil olabilir diye belirttiklerim.Tabi ki farklı bir gelişim süreci farklı sorunlar da olabilir.. Ya da hiç bir sorun olmaz , hayırlısı olsun tekrardan 🙂

 
Gönderildi : 03/01/2009 4:03 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Birinci maddeyi ben yazacaktım zaten sen benden önce davranmışsın ercane. Evet bir diğer önemli konu da bu. Uyarıları yöneticiler yapmalı. Forumda açık seçik uyarı yazmak yerine herhangi bir yöneticiye -tercihen o an online olana- sıkıntı duyduğunuz sorunu bildirirsiniz, gerekli uyarıyı o yapar. Dikkat edeceğim konulardan biri de bu olacak. Ben bile artık önemli bir uyarı yapacaksam açıktan yapmıyor özelden uyarıyorum. İkisi arasında çok ciddi farklar var gerçekten.

 
Gönderildi : 03/01/2009 4:14 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Önemli Düzeltme: Tabi tüm bunları kendi adıma söylüyormuşum gibi anlaşılmasın. Tekil şahıs kullandım, hiç farkında bile değilim, genelde moderasyonla ben uğraştığım için öyle yazıvermişim, ama bunlar yönetim uyarısıdır.

 
Gönderildi : 03/01/2009 5:17 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Ercan özellikle senin için yazıyorum, uzun süre pek bakmıyordun buralara ama FF fikri taze bir fikir değil, Özgür'ün yaklaşık 1 yıldır kafasında olan bir fikir (Başlarda hatta sana söylemem, gider BS'ye yetiştirirsin diyordu, daha BS'nin yıkılmadığı dönemlerden beridir var yani bu proje) ve bana söylediğinden beridir de her görüşmede haddime olmayarak kafasını şişirdiğim bir konu. İlk öğrendiğim gün de, bugün de hâlen daha saatlerce site üzerine konuşuyoruz.

6 ay öncesinden başlayarak forumun yapılandırılması üzerine kafa yoruyoruz zaten. En azından Özgür diğer işlerle uğraşırken ben bu konuda kafa yoruyorum. Bugün BS arşivlerine daldım, sayfalarca problemli başlıkları bulup Özgür'e attım, al, BS gibi olmayı değil, BS gibi olmamayı öğrenmemiz lazım dedim.

Sana pek çaktırmasam da BS'yi en az senin kadar severim Ercan, tüm yaşadıklarımızı biliyorsun zaten, sitede ilk tanıştığım adam da sendin H6'da. Yönetim eksikliklerini, aylarca bunların giderilmesi için verdiğimiz uğraşları da biliyorsun. Tüm olayların, geç müdahalelerin, kullanıcıların, 35bin üye geyiklerinin yüzümüze vuruluşunu, canımız gibi sevdiğimiz sitenin bizden koparılışını biliyorsun. Hâlen daha açıp o başlıkları okudukça gözüm dolar ama çok fazla insan anlayamaz o bağlılığı.

İşte FF'de amacımız, en azından benim Özgür'e hiçbir çıkarım yokken bu kadar yardımcı olmak istememdeki amaç, FF'yi de bizden sonraki nesil için BS yapabilmek.

O nedenledir ki aylardır forum nasıl yapılandırılmalı, şu anki halinden nasıl daha sağlam bir yapıya getirilmeli, siteye nitelikli insanlar nasıl kazandırılmalı, hatunlar nasıl siteye sokulmalı.. Hep bunlar üzerine düşünüyorum. 3 uyarı sonra geçici ban sonra temelli ban sistemi üzerinde duruluyor şu anda. Kısa dönemde forum yönetimi için bir toplantı da yapacağız zaten ve her şey kesin olarak orada, yönetimde yer alan insanlar arasında görüşülecek.

Bu platformda emek harcamak isteyen herkesin de görüşleri çok önemli olacak orada ama şöyle bir gerçek var ki, KKYMN forum birebir aynı yapısıyla FF'ye taşınırsa ne yazık ki çok kısa ömürlü olur.. Çok şiddetli bir yeniden yapılanmaya gidilecek o nedenle.

Talep olursa BS'de incelenmesinin insanlara yarar sağlayacağı başlıkları buraya dizerim ama onları okuyana kadar 2 3 tane çağdaş klasiği devirebilir insanlar :).

Bazen diyorum "Ulan internet, sanal bir dünya orası, neden bu kadar emek harcıyorsun ki?".. Ben de bilmiyorum cevabı.. Ama bugün beni ben yapan, büyük çoğunlukla BS'dir. Oraya gönül ve vefa borcumu bilenler bilir. Dağılmasında en çok üzülenlerden biri de benim.. Belki de ondandır bu FF sevdam, bu kadar site için uğraşmak istemem, BS'yi kaybettik madem, kendi ellerimizle yeni çatımızı kuralım diyedir..

Bilmiyorum..

Hep beraber göreceğiz.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 03/01/2009 5:24 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Yıldırıcı birşey olamaz sonuçta, belirli bir kitlenin katıldığı bir site.Bu yıldırmalar ve caydırmalar ancak, forumda sevgi-aşk köşesi, beşiktaş-galatasaray köşeleri de bulunursa sapıtıp ihtiyaç duyulacaktır, yani herhangi bir forum olursa.Tabi dozunu kaçıran kullanıcılar da olacaktır ki tekrar gireceklerini de sanmıyorum öyle forumlara.Bunun için BAN diye birşey var:) Gecici banlamak sorunu belki ortadan kaldırabilir.1 günlük, 3 günlük,1 haftalık veya 1 aylık ban süreleri oluyor genelde.Yani daha önceden banlanmıştım oradan biliyorum:D

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 03/01/2009 5:31 am
(@ercane)
Gönderi: 714
 

Eylem, Bs mevzusu uzun uzun konuşuldu, konuşulur, bitmez onu es geçiyorum..He orada da belirttiğim gibi, toplanma çabasına elimden geleni yaparım ayrı.

Yazını anladım ve de destekliyorum gerekirse yardım da ederim.Umarım düşündüğünüz gibi olur.

Bu mevzuları buradan yazmamın bir nedeni de insanların da bu konuda fikir sahibi olması.

Şimdi çok açık bir şey söyleyeceğim.
Ben iletişim fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim.Bugüne kadar kazandığım her kuruş paranın yüzde 80 inin ve hemen her deneyim in Bs ile bağlantısı var.Oradan insanlarla..Ve benim gibi bir çok insan var şu an..Ama okulun katkısı yüzde 5 i geçmez!

Bu yüzden bu tür yapıları ciddiye almak lazım.Doğru iletişim, paylaşım ve belki biraz da şans ile bu yapılardan fazlasıyla faydalanabiliriz.

Piyasada ışık kamyonu şoförlüğünden(yanlış anlaşılmasın sadece bir örnek), ışık şefliğine ve bilimum örneklere rastlamaktansa ya da aklı 5 karış havada okullularla çalışmaktansa bu tür platformlardan sıyrılan insanlarla çalışmayı yeğlerim.

Saygılar.

 
Gönderildi : 03/01/2009 5:52 am
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

Eline sağlık Eylem'cim. Sizin aslında Bs ile duygusal bağınız ortada. Benimde ucundanda olsa içinde bulunma fırsatı yakaladığım bir yer. (hesaplaşmayı çektim sabah 5'e kadar)

Tabi ki Eylem'in önerdiği başlıkları satır satır okudum. Çok güzel dersler çıkardım ama bu oluşumunun kuruluşunda artık BS'nin adını çok dillendirmemeyi öneriyorum. Hep beraber yaptığımız bir hata var. Sonuçta çalışan bir site. Yeni bir oluşum ve tazelenme içine de girmişler. Biz cenazeymiş gibi bahsetmeyelim.

 
Gönderildi : 03/01/2009 5:57 am
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Bugüne kadar kazandığım her kuruş paranın yüzde 80 inin ve hemen her deneyim in Bs ile bağlantısı var.Oradan insanlarla..Ve benim gibi bir çok insan var şu an..Ama okulun katkısı yüzde 5 i geçmez!

Bu yüzden bu tür yapıları ciddiye almak lazım.Doğru iletişim, paylaşım ve belki biraz da şans ile bu yapılardan fazlasıyla faydalanabiliriz.

Bu çok doğrudur. Böyle platformlar o alışverişi yapanlar için önemli. Benim içinde aynı şeyler geçerli, hiç tahmin etmediğim işlere bulaştım sayesinde.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 03/01/2009 12:04 pm
Paylaş: