Forum

Merhaba ve Tanışma ...
 

[Sabit] Merhaba ve Tanışma Bölümü

484 Gönderi
115 Üyeler
1 Likes
132 K Görüntüleme
(@payitaht)
Gönderi: 0
 

Merhaba. Bilal Bay diye bir adamı arıyorum.

Buyrun benim 🙂

 
Gönderildi : 17/07/2013 12:38 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Kardeşim arama sekmesini kullansanıza siteyi meşgul ediyorsunuz ya boş yere.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 17/07/2013 4:11 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 1450
 

Merhaba dan sonrasını yeğenim yazmış.

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 17/07/2013 5:50 pm
(@mesuttekin)
Gönderi: 0
 

Selamlar,
Bugün üye oldum buraya ve abartmıyorum 4 saattir de inceliyorum ne var ne yok kabataslak.Gerçekten çok harika bir yer,emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Adım Mesut,
MAraş'ta öğretmenim ve MErsinliyim.
İlk kısa film tecrübemi öğrencilerim ve köy halkıyla tattım.Bu günlerde küresel ısınma konulu bir kısa film çekmek için arayışlardayken burayı buldum.
Yukarıda belirrtiğim gibi "İyi ki bulmuşum" 🙂

 
Gönderildi : 03/05/2014 9:55 pm
(@hllzdkc)
Gönderi: 66
 

Merhabalar bir yeni üye daha 🙂

Öncelikle sitede emeği geçen herkese teşekkürler. Çünkü sektörde internet üzerinden kısıtlı olan doğru düzgün site sorunsalına tam anlamıyla çözüm olmuş diyebilirim. O kadar kapsamlı her konudan bilgiler paylaşılmış ki üstün körü gezinebildim henüz. İlerleyen zamanlarda konulara müdahil olmaya çalışacağım.

İşletme mezunu olmama rağmen, askerden sonra iyice depreşen sinemaya olan tutkum sebebiyle, yapmam gereken işin bu olduğuna karar verdim. Kendime bir hedef koydum ve senaryolarını yazdığım filmlerin yönetmeni olmaya karar verdim. (Yazmaya devam ettiğim kısa ve uzun metrajlarım mevcuttur) İzmirde senaryo oyunculuk ve yönetmenlik üzerine kurslarda temel bir eğitim aldıktan sonra sürdük eşeğimizi İstanbul'a. Hiçbir tanıdık olmamasının, yüksek ev kiralarının sıkıntılarını çektim ilk başlarda. Sektörde iş arayışını sürdürürken idareten başka işlerde çalıştım ve sonunda kamera asistanlığıyla sektöre adımımı attım. Asistan eksikliği sebebiyle setlere merhaba deyişimizde kısa sürede oldu. Tıpkı elveda deyişimiz gibi. Kamera asistanlığıyla başlamam ise benim açımdan iyide oldu. Teknik bilgim hiç yoktu ve bu konuda kendimi geliştirmeme vesile oldu. Görüntüden hiç anlamayan bir yönetmen olmak istemezdim kesinlikle.

Öyle zorlu bir set ortamında başladım ki yeni gelen birine merhaba deyip sahiplenmeyi bırakın bu yaştan sonra dalga konusumu olmadık dedikodumuzmu yapılmadı sabrımızmı sınanmadı yanlızlığamı itilmedik dışlanmak dahil herşeyi yaşadık. Benimle birlikte başlayan arkadaşlarımdan yılanlar pes edenler sektörü bırakanlar oldu. Ben ise mücadele etmeyi seçtim hepsine eyvallah dedim öğrendiğim bilgiler karşılığında karakteri 5 para etmicek insanlara göz yumdum. Sonuç olarak asistanlığımızı iyice pekiştirip kameraya dair birçok şey öğrendim. Bu seferde setin yoğunluğuna (günde 15 saatin altında çalışmıyorduk bazen 26saat çalışmışlığımız da mevcut) vücut daha fazla dayanamadı alarm vermeye başladı hastanelik falan oldum derken. Dizi setlerindeki kamera asistanlığı işimi sonlandırmaya karar verdim. Ama sinema videoklip reklam konusunda çalışmaya devam edebilirim onların bir bakıma sonlarını görebiliyorsun. Yinede önceliği esas uzmanlaşmak istediğim Reji ye verdim. Orada birşeyler bulamazsam kurgu-montajıda öğrenmek istiyorum. Ordada bulamadım diyelim yapım asistanlığıda faydalı olacaktır benim için. Sizlerdende kulağınıza birşeyler gelirse yardımlarınızı beklerim. 2. İstanbul yolculuğuma pazartesi günü çıkacağım bakalım hakkımızda hayırlısı. Ama tecrübelerim dahilinde şunu öğrendim ki gerçi bunu hocalarım hep söylüyordu sektör gerçektende zorluklarla ve çakallarla dolu. Dayanışma yardımlaşma bir kenara birbirinin kuyusunu kazmaya çalışan insanlarla dolu. Umarım bu sefer bu tarz insanlara denk gelmeyiz.

Herkese tekrardan iyi geceler dilerim.

 
Gönderildi : 18/10/2014 2:24 am
(@kuzeydeniz)
Gönderi: 0
 

Ben buraya hiç merhaba dememiştim. Merhaba.... İyi hafta sonları...
@hllzdkc yazdıklarını okudum. Diyecek bir şey bulamadım. Bir iş sağlığınızı bozacak kadar değerli olmamalı. Sonra, o işten kazandıklarını sağlığını düzeltmek için harcayacaksın. Yapma.
Mesleğin olan işleri yapmanı tavsiye ederim. Gözün kulağın hep burada olsun. Umudun olsun.
Bugün Özge Özpirinççi'nin Vatan gazetesindeki röportajı tam bu konuya denk geliyor.

http://www.gazetevatan.com/ozge-ozpirin ... un-secimi/

Neyse, uzatmayayım inşallah dilediklerini sağlığını, sıhhatini kaybetmeden yakalarsın dostum.
Yeni gelenlere tekrar merhaba.
Merhaba....

======================
www.e-senarist.com
[email protected]

 
Gönderildi : 18/10/2014 12:15 pm
(@hllzdkc)
Gönderi: 66
 

Ben buraya hiç merhaba dememiştim. Merhaba.... İyi hafta sonları...
@hllzdkc yazdıklarını okudum. Diyecek bir şey bulamadım. Bir iş sağlığınızı bozacak kadar değerli olmamalı. Sonra, o işten kazandıklarını sağlığını düzeltmek için harcayacaksın. Yapma.
Mesleğin olan işleri yapmanı tavsiye ederim. Gözün kulağın hep burada olsun. Umudun olsun.
Bugün Özge Özpirinççi'nin Vatan gazetesindeki röportajı tam bu konuya denk geliyor.

http://www.gazetevatan.com/ozge-ozpirin ... un-secimi/

Neyse, uzatmayayım inşallah dilediklerini sağlığını, sıhhatini kaybetmeden yakalarsın dostum.
Yeni gelenlere tekrar merhaba.
Merhaba....

İyi dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım. Bu bahsettiğim rahatsızlık tam anlamıyla engel değil bana sadece daha öncede olan ağır taşımaya hamballığa bağlı işlerde nüksediyor. Doktorun dediğide ağır taşıdığın işlerde çalışmamalısın oldu. Bu yüzden önceliği kameraya değilde diğer alanlara verdim. Malum kamerada aparatlarıyla beraber baya ağır oluyor bu tarz bi sıkıntı yaşadım. Şuan 2 haftalık bir dinlenme sürecinden sonra eski sağlığıma kavuştum tekrar son kez bir şansımı deneyeceğim hakkımızda hayırlısı. Rejiye girebilmek tanıdık olmayınca çok zor oluyor en büyük sıkıntı bu.

 
Gönderildi : 18/10/2014 2:13 pm
(@hllzdkc)
Gönderi: 66
 

Özge hanımda bütün olanı biteni anlatmış zaten. Cesaretinden dolayı tebrik etmek gerekir ayrıca topluca grev hep düşünülen birşey oyuncular ve set çalışanları dahil ama yapılamıyor. İnsanlar para kazanmak zorunda olduğu için yapamıyorlar. Çok sevdiğim bir ışık şefi abimizin sözü geldi şimdi aklıma 26 saat çalıştıktan sonra 6 saat sonraya set vermişlerdi ve abimiz toplantıda isyanını şöyle dile getirdi; "Sizin şimdi yaptığınız insanlık dışı bir muamele ama biz bunu hakediyoruz. Çünkü ben 6 saat sonra yine buraya gelicem. Yine gelmek zorundayım. Çünkü ben orospuyum para karşılığı bu işe mecburum" demişti.
Gerçekten dizilere bir düzen getirilmeli. Medya sektöründeki başlıca sorun bu bence.

 
Gönderildi : 18/10/2014 2:20 pm
(@anonymous)
Gönderi: 0
 

Merhaba yeni üye olarak bişeyler söylemek istiyorum.Forumu inceledim ve sinema yönetmenler fotoğrafçılık hakkında detaylıca konular gördüm rts öğrencisi olarak bana faydalı olacağını düşünüyorum.

 
Gönderildi : 19/10/2014 9:21 pm
(@sentetix)
Gönderi: 391
 

hoşgeldin.

Kafalar paylaştıkça güzelleşir. @beta

 
Gönderildi : 19/10/2014 9:52 pm
(@tunayksl)
Gönderi: 6
 

Merhabalar, ben de çok yakın bir arkadaşımın önerisi vasıtasıyla bu foruma üye oldum.

Forum gerçekten beklediğimden çok ama çok daha iyi, çok faydası olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir forum olmuş, çok ama çok katkı vereceğini düşünüyorum.

Ben 18 yaşındayım. 17 yaşında yazdığım hikayelerden oluşan bir kitabım 9 Kasım pazar günü çıkacak aslında yönetmenlik gibi bir şey yoktu yani ilk olarak yazar-senarist hayalimdi ancak daha sonra yönetmen olmayı kafama koydum. Hikayelerimi en iyi şekilde böyle sunabileceğimi düşündüğümden ve sinema tutkumdan dolayı yönetmen olmayı istiyorum.

Bir kaç senedir büyük futbol sitelerinde küçük yaşıma rağmen editörlük, haber müdürlüğü yaptım. Halen para kazanabilmek için editörlük yapıyorum ve aynı zamanda hastalığım yüzünden bırakmak zorunda kaldığım liseyi açıktan bitirmeye çalışıyorum. Yazdığım hikayelerin yanı sıra çeşitli kısa filmler yazdım ve bazı uzun metraj filmler düşünmeye başladım. Ekipman toplama ve edinme aşamasındayım. Bu aşamadayken çok okuyup, çok sinema filmi izlemeye çalışıyorum ve notlar alıyorum. Henüz genç yaşımın dezavantajlarını bir kenara itip, avantajlarını görerek bir şeyler üretmeye çalışıyorum. 19 yaşında ilk uzun metraj filmini çekip onlarca ödül alan ve 25 yaşına geldiği zaman ardından 4 film, onlarca ödül bırakan Xavier Dolan'ı sırf bu yüzden sevdiğim yönetmenler listesine ekleyip, örnek aldığım yönetmenlerin üst sıralarına koydum.

Sanırım çok konuştum, tekrardan herkese merhabalar.

"Tek lüksümüz iyilik zaten. Malum ya sermayesi bedava" ( Serseri Aşık / Sadri Alışık)

 
Gönderildi : 07/11/2014 10:54 pm
(@delal)
Gönderi: 0
 

Merhaba,

Adım Melih, 24 yaşındayım. Uzun zamandır ara ara takip ediyordum FF'i ama artık faal olmaya karar verdim. İstanbul-Kadıköy'de ikamet ediyorum. Kendimce birşeyler karalayıp - çekmeye gayret ediyorum. Fotoğraf'tan gelmeyim 😛 Sinemaya dönüşme sürecindeyim, bu site resmen bir ilaç 🙂 Bazı çalışmalarım için;

https://www.facebook.com/pages/Melih-Um ... 28?fref=ts

https://vimeo.com/melihdelal

http://vimeo.com/melihdelal

 
Gönderildi : 22/04/2015 6:34 am
(@sahinko)
Gönderi: 14
 

Merhaba, Şahin, 22, İstanbul, Öğrenci, Kültür Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler

Film izlemeyi çok severim. Zaman zaman çekim tekniklerini ve o yaratıcı zihniyeti merak ederim.

Son zamanlarda tv programlarına kafayı taktım.

Program çekme hakkında bilgisi olan bana özel mesaj atabilir.

 
Gönderildi : 04/06/2015 3:15 pm
(@annka)
Gönderi: 24
 

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım 21 yaşında bir rts öğrencisiyim. İlk kayıtım 1 haftaya yakındır onaylanmayınca 2. kez kayıt oldum ve aranıza gelebildim 🙂 Forumun eskiden çok daha canlı olduğu şimdilerde durgunlaştığı çarptı gözüme, fakat ben burayı çok sevdim herkes çok içten ve yardımsever, umarım bundan sonra birlikte daha çok hareketlendirebiliriz.

 
Gönderildi : 12/08/2015 4:48 pm
(@akman)
Gönderi: 38
 

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım 21 yaşında bir rts öğrencisiyim. İlk kayıtım 1 haftaya yakındır onaylanmayınca 2. kez kayıt oldum ve aranıza gelebildim 🙂 Forumun eskiden çok daha canlı olduğu şimdilerde durgunlaştığı çarptı gözüme, fakat ben burayı çok sevdim herkes çok içten ve yardımsever, umarım bundan sonra birlikte daha çok hareketlendirebiliriz.

hoşgeldin

 
Gönderildi : 12/08/2015 5:40 pm
Sayfa 31 / 33
Paylaş: