Forum

Forumdaki Ana Başlık Karmaşası

20 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
5,790 Görüntüleme
(@mordevrim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Geçen "Filmcilik üzerine..." ana başlığında bir film üzerine başlık açtım. Sevgili Kezzap gelip bunun yeri burası değil, kendimize ait olmayan filmlere "konu dışı"nda başlık açıyoruz deyip başlığı oraya taşıdı. Şimdi baktım, Baco 2 film üzerine "vizyondaki filmler... " ana başlığında başlık açmış. Ama Kezzap vizyon dışı filmleri "Filmcilik üzerine..." başlığıma yazmalısınız, başlık oraya taşınacak demiş. Yani bir film bize ait değil ve vizyon dışı ise ya "filmcilik üzerine.." başlığına ya da "konu dışı" başlığına taşımalıyız... Öyle mi? Ama filmcilik üzerine kısmına taşıyınca "yeri burası değil" de denilebilir. Bunu göze almalıyız..

Şimdi; kezzap'ın bile forum düzeni konusunda kafası karışıyorsa inanın bizim daha çok karışıyor.

Uzun metraj diye bir ana bölüm açsanız da hem siz hem de biz rahatlasak.. Ulan bu başlığı nereye açayım da rezil olmayayım diye düşünmesek???

Not: umarım başlığı doğru yere açmışımdır. Konu dışına taşınabilir, bilmiyorum. 🙂

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:01 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

1) Baco'nun açtığı başlıklar filimcilik üzerine tartışmalar konusundaki "en son izlediğiniz filmler" başlığında olmalıydı. Çünkü filmi izlemiş ve yorum yapmıştı filmle ilgili. Film vizyon filmi de değildi. Filimcilik üzerine tartışmalar bölümünde herhangi bir başlık da açmayacaktı. Direkt en son izlediğiniz filme yazacaktı.

2) Konu dışı'nda kendimize ait olmayan filmleri paylaşıyoruz. Sadece yorumlarını değil. Direkt filmleri, yani linklerini. Senin yazdığın mesajda film linki olduğundan yeri konu dışı'ydı. Orada filmle ilgili başlık da açabilirsiniz.

Mesele bu kadar basit aslında:

Bir film yayınlayacaksanız ve bu film sizinse => filminizi paylaşın

Bir film izlediniz, çok beğendiniz ya da berbat buldunuz hakkında konuşmak istiyorsunuz=> filmcilik üzerine tartışmalar / en son izlediğiniz film

Bir film yayınlayacaksınız ve bu film size ait değil = > konu dışı

Vizyona bir film girmiştir, ya da girecektir teaser'ı falan dönüyordur=> Vizyondaki filmler

Umarım açık olmuştur. Ben bunda bir karmaşa görmüyorum.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:10 pm
(@admin)
Gönderiler: 0
Admin
 

O zaman tek bi filmi uzun uzadıya rahat rahat tartışmak için uzun metraj başlığı açalım mı?

Ya da üzerinde çalıştığımız sitede beyaz perde.net arşivi üzerinden dbase paylaşımı yaptırmaya çalışıyoruz oradan uzun metrajları ana sayfada tartıştırmak gibi bişilerde olabilir. Bilmem benimde kafam karıştı.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:14 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Algıyı kolaylaştıracaksa benim için sorun değil. Rahatlarım hem.
Ama eğer açılcaksa fotoğrafçılık gibi en aşağıya değil "ana konular"ın için açılsın.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:18 pm
(@mordevrim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Peki bir filmi hem paylaşacak hem de yorumlayacaksam? Ve filmi yeni izlemişsem ama en son izlediğimiz filmler kısmında kaybolmasını istemiyorsam. O zaman ne yapmam gerekiyor. Konu dışına olmaz, çünkü yorumluyorum ve filmcilik üzerine konuşuyorum. Filmcilik üzerine kısmına olmaz çünkü link veriyorum ve paylaşıyorum. Vizyondaki filmler ve filminizi paylaşın kısmına zaten olmaz.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:19 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Peki bir filmi hem paylaşacak hem de yorumlayacaksam?

Yukarıda söyledim zaten. Konu dışı. Yayınladığınız filmi yorumlamanızı engelleyemeyiz zaten. Ha uzun metraj başlığı açılırsa orası.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:21 pm
(@mordevrim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Peki bir filmi hem paylaşacak hem de yorumlayacaksam?

Yukarıda söyledim zaten. Konu dışı. Uzun metraj başlığı açılırsa orası.

Konu dışı ana başlığı neredeyse forumun en yoğun yeri. Ben mesela fight kılabı tartışmak istiyorum. Açtım başlığı. Ama konu dışında açtığınız bir başlık kısa bir süre içerisinde kaybolabilir. Tartışma isteğiniz kursağınızda kalabilir.

Bence "Filmcilik üzerine tartışmalar" kısmı bir "uzun metraj" kısmı açılırsa işlevsiz bir hale gelecektir. Bu başlığın adını "uzun metraj filmler ve filmcilik üzerine tartışmalar" gibi uzatmak da garip kaçar. Admin ve mod sizsiniz, ben üyeyim. Bir çaresini bulun ve site daha işlevsel ve rahat hale gelsin. Ve öneride bulununca da bozulmayın.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:28 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Uzun Metraj ana başlığı en makülü gibi duruyor.

Bozulmadım, elbette isteklerinizi yazacaksınız. Ama hani kafama göre yapıyormuşum gibi bir hava sezildi ilk mesajında ki öyle bir şey söz konusu değil. Kafamda belli bir işleyiş var ona göre yapıyorum. Ha sen söyledikten sonra bu işleyişte hoşa gitmeyen bir şeyler varmış bunu anladık. Anlamlı da geldi. O zaman Özgür'e söylüyorum açsın bir uzun metraj başlığı. Fakat kısa metrajların da içinde paylaşıldığı bir yer olsun. Uzun ve kısa metraj filmler olsun başlığın ismi derim ben.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:36 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Forum Ahalisi,

Gün içinde bütün başlıkların üzerine (Ana Konular bölümündeki ana başlıkların üzerine) hangi başlıkta nelerin yazılacağı ne gibi başlıklar açılabileceği konusunda duyuru mesajları yazmayı planlıyorum.

Lütfen okuyunuz. Bir şikayet varsa, buraya gelip bildiriniz.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:43 pm
(@admin)
Gönderiler: 0
Admin
 

Şimdi burada hiç bir zaman bir başka forumları bitiren hadiselere izin vermedik. Hiç bi zamanda vermemiz gerekecek..ki aynı durumlara düşmeyelim.

Başlık meselesinden önce başka bi sorun var. Burada gelen talepleri ne kadar çabuk hallettiğimizi herkes biliyor. Bu yüzden bi kere öneride bulunuyorsanda kibarca bulunmaktan kimseye zarar gelmez eyüpcüm.

Herşeyden önce bir sevgi pıtırcığı gibi olalım di mi. Sitenin ileri geleni arkadan geleni gibi bi ayrım olmasada senin buradaki herkesin tavrını bilmen gerekecek kadar vakit geçirdiğini biliyoruz.. O yüzden emrivakiye girmeden yapılan her önerinin dikkate alındığını biliyorsun. Kimse kimseye surat yapmıyor ben zaten daha ikinci başlıkta direkt akıl sormuşum ne yapalım diye bu kadarda demokratız. Atla deve değil her türlü halledilir. Aceleye gerek yok. Birlikte bulucaz her türlü iyiye gitme yolunu ama anlayışlı ve sakince.

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:43 pm
(@mordevrim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Eğer ilk postumda herhangi bir kabalık buluyorsan bir daha hiç yazmayayım özgürcüm. Örneğini verdiğim durumlar yüzünden başlıkları taşıyan Kezzapın da kafasının karıştığını düşündüğümü söyledim sadece. Ve hiç bir kabalık amacım da yoktu.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:51 pm
(@admin)
Gönderiler: 0
Admin
 

Yok ilk mesajına değil son mesajına bozulmuştum. Yazmamak diye bir şey yok. Forumda güzide bir yere sahipsin bunu hissetmiş olman lazım. Sadece hepimiz kardeşiz bu öfke nediye adlı güzide besteden alalım gücümüzü:D

 
Gönderildi : 01/09/2008 12:53 pm
(@mordevrim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Son mesajım bana verilen mesajlarda biraz agresiflik hissettiğim için o şekilde oldu. Yine de özür diliyorum. Kusura bakmayın.

(Sanki Kezzap'a karşı bir soğukluğum ya da artniyetim varmış gibi algılanmış olabilir. Dediğim gibi, sadece örneklerini verdiğim başlık taşımalar bana çok anlamsız geldi. Ki kendi başlığım taşındı diye yaptığım bir şey değil bu, öyle olsaydı "zeitgest.." başlığında zamanında yazardım rahatsızlığımı. En son baco'nun başlıkları taşınınca bu bahsi geçen ana başlıkların ya bizler tarafından tam anlaşılamadığını ya da dediğim gibi sizlerde bile bir karmaşa yarattığını düşündüm. İlk mesajımda bir nebze bile agresiflik ya da kötü niyet yoktu. Lütfen yanlış anlaşılmasın.)

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 01/09/2008 1:19 pm
(@kezzap)
Gönderiler: 0
Admin
 

Oluşan karmaşaları önlemek için gerekli bilgilendirmeleri yapacağım dediğim gibi.

 
Gönderildi : 01/09/2008 1:35 pm
(@hegel)
Gönderiler: 1157
 

Evet, bir 'Uzun Metraj' kutucuğu olursa iyi olur. Geçenlerde ''Yaban Çilekleri'' ile ilgili birşeyler yazdım nereye koyacağımı bilemedim. Sonra Erçin makaleler kısmına taşıdı k, alakasız bir yer gibi geldi bana. Düzenleme iyi olur.

Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer

http://kalemoynatanileayoynatannbulutuuyer.blogspot.com.tr

 
Gönderildi : 01/09/2008 1:40 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: