Bu günleri de mi görecektik 😯 denmeden...
Forum üyelerinin bir kısmı bilir, "uzmanlaşma" olayının yılmaz savunucularından biriydim. Bunları yazdıkça ikinci sınıftaki sinema branşına aşırı hevesli kendim aklıma geliyor. Kitaplardaki bilgi haznesinin o zamanlarda insana verdiği heyecan ve gazı anlatamam. Ancak okul yılları geçtikçe ve en sonunda bitince, gerçek yeteneğimin olduğu bir alana tam konsantrasyon sağlamam gerekliliği ayyuka çıktı ve uzun süren beyin fırtınaları sonunca "tuşlu çalgılar, kompozisyon ve ses sentezleme" üstüne yoğunlaşmaya "dönülmez bir noktada" karar verdim.
Bu kararın etkisinde yeteneğin ve kişisel keyfin daha fazla olmasının yanı sıra "üretim araçlarının" daha uygun bir bütçede toparlanıp istenen icraya geçilebilmesinin de önemi var. Ayrıca müzik konusunda "ekip ruhu"nu sinemadan daha kolay şekilde bulduğumu belirteyim. Tabi bu çalışılacak kişi sayısının azlığı ve düşünsel benzerlik konusunda sinemaya kıyasla müziğin bana sağladığı avantajlar sonuç olarak.
Taşınma mevzuları ve yukarıda bahsettiğim (müzik işleri) nedenlere ithafen sinema kitaplarımı satıyorum. Çoğu teknik bilgi içerir, bir kaç da kuram kitabı mevcut. Aralık'ta askere gideceğim, daha sonrasında müzik dökümanlarımı bastırabilmek için sinema kitaplarımı satıyorum.
Kitaplar İngilizcedir.
Art and Technique of Color Correction - Steve Hullfish - Focal Press
Color Correction for Digital Video - Hullfish & Fowler
İkisi 50 lira (İkisi de CD ekli)
ASC Cinematographer Manual 50 lira (9. sürüm)
ASC Videographer Manual 30 lira
Motion (OS X) 40 lira (Motion deneme sürümlü CD li)
Cinematography - Blain Brown
Lighting for TV & Film - George Millerson
İkisi 50 lira
Genelde sinemayla ilgili sevdiğiniz bir şey "bir branşın alt branşının alt branşı" olabilir. Uzmanlaşma da şuradaki link gibi.
http://matt.might.net/articles/phd-school-in-pictures/
Okul bittikten sonra isteyenlere ders halinde anlatmayı planlıyordum teknik konuları, ancak ilgileneceğim alanın da çok fazla kafa emeği istemesinden dolayı (her şey istiyor gerçi) derslere yetişemeyeceğimi anladım. Zaten anlatacaklarım da bu kitapların kişiye uygun şekilde anlatılmasından ve uygulamadan ibaret olacaktı.
Hepsini birden alana, türkçe kuram kitaplarını vb. bulabildiğim sinemayla ilgili her dökümanı da veririm. Öğrenmeye heveslilere güzel kaynaklar olduğuna dair en ufak şüphem yok.
Satılır mı bilmem de Ali Ünal için iyi oldu sanırım bu liste.
Kitapların hepsi ek döküman ve fotokopilerle satılmıştır.