önceliğim fotoğraftan ziyade video çekimi (kısa film) bu makineler hakkında pek bilgi sahibi olmadığı için aralarındaki farkı da bilmiyorum ve merak ediyorum. fiyatları birbirine çok yakın zaten.
önceliğimin video olduğunu göz önüne alırsak hangisini almamı tavsiye edersiniz ve ne farkları var ?
bir de kullandığım profosyonel ses ekipmanım var. shotgun mikrofon ve boom olmak üzere. 600d olsun, 60d olsun bunlara mikrofonu baglayıp kullanmak istiyorum ama kulaklık girişi de olmalı ki mikrofona gelen sesi duyabileyim. bahsettigim makinelerde kulaklık girişi var mı? yoksa da ayrı bir aparatla eklenebiliyor mu?
Nbc
Öncelik video ise 600D ve 60D ya da 7D arasında sonuç açısından fark yoktur. Sensör, kodek vb aynıdır ve aradaki fiyat farkını daha önemli video bileşenlerine yatırarak avantaj bile elde edebilirsiniz. Aynı çekim ortamında 600D ve 7D beraber kullandım ve fark yok. 600D yi baz alıp ek pil(ler) ve pil kabzası aldığınızda da gövde tutuş açısından fark da kalmıyor. Tek sorun gövde sızdırmazlığı denebilir ki 600D'yi aylardır yağışlı havada, tekne üzerinde ve ince kumlu kumsalda kullanmaktayım ve bir sorun yaşadığını görmedim. Yine de az bir ek daha yaparak silikon gövde kılıfı almayı düşünüyorum. Size de benzeri bir yol öneririm.
Öncelik fotoğraf deseydiniz o zaman 60D ve 7D ön plana çıkacaktı.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.