550D yi hv serisine benzettim ben. Hv serisi almayı düşünenler bence 550D yi almalıdırlar. En uygunu budur.
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Arkadaşlar forum içerisinde nick kullanalım birbirimizle yazışırken. Tanımayan insanlar için zorluk olur algıda.
Mesela nick kullanımına örnek:
"Eylem öyle diyorsun ama o fotograf makinası patates doğruyormuş" bu hatalı örnek.
Doğrusu "Dude öyle diyorsun ama onu öyle demezler peynir ekmek yemezler" olmalı. Herkes anlasın değil mi.
Aynı olacak tabii ne olacak. Gerçi çok hızlı gelişiyor herşey. Kamera piyasası pc piyasasına döndü arkadaş. Her dakka bir şey çıkıyor. Ama tabii ki iyi oluıyor. Bir otursa herşey yerli yerine. Hepimiz rahatlayacaz. Az kaldı ama ben ne alayım şimdi?
Düd senin ham 7D'leri de gördük 7D footagelerin yüz karası:D
*our AC-130 in the air
Düd senin ham 7D'leri de gördük 7D footagelerin yüz karası:D
Ben yeterince üstüne gitmiştim ya, fazla büyütmemek lazım. 😀
ercane ozellikle senin bu konuyla ilgili dusuncelerini merak ediyoruz.
Henüz bu aletleri kurcalama şansım olmadı."Aşırı dijital" hissiyatlarına alışamadım ama bu gerçek.
Yine de iyidir diyorum ama ışığı çok çok daha iyi kullanmak gerekiyor yani amatör ve başlangıç seviyesi için dezavantaj boyutunda aslında. Tabi bir de doğru objektif kullanımı. Elde ne varsa kullanmak yerine ihtiyacı doğru belirlemek vs.
Benim için en önemlisi sette kullanışlı olması çünkü bir işe başlarken fiyat vs gibi etkenler zaten elinize 1-2 kamera seçeneği bırakıyor.(Dude ün sette yaşadığı ısınma problemine binayen.)
Şimdi bir uzun metraj için uygun olur mu? Asıl mesele burda. Kısa film her türlü çekiliyor sonuçta. Fakat bizi ağır hantal ve düşük bir bütçenin neredeyse 1/3 ünü kaplayan fiyatlardaki kameralardan kurtarabilir mi? Yoksa daha da mı zorlar? Bunun için daha erken midir? Profesyoneller ne diyor bu konuda? Bir projeye başlasan DSLR kullanır mıydın? Örneğin adaptörle yaptığın bir projenin sizi çok fazla zor duruma soktuğunu söylemiştin. Bu makinelerle çalışmadın ama mevcut sorunlar ve malın meydandaki haliyle hangi seçeneğin daha olumlu olduğunu düşünüyorsun? Yoksa kamera kiralayanları zengin etmeye devam mı etmeliyiz?
Dediğim gibi bana göre mevzu setteki çalışma rahatlığı ve tabi sonrası.
İkincisi de ihtiyaçları ne kadar karşıladığı.
Şöyle örnekleyeyim; 50 kare çekim yapacaktık bir klip için fiyat/performans olarak Sony EX3 ü tercih ettik. Son gün kiralayan şirket kameranın geri dönmediğini söyledi bize Z7 önerdi. Ben de gidip başka yerden buldum haliyle.
Buradaki temel tercih sebebi yüksek kare+hd ve fiyatın uygun olması idi.
Şimdi uzun metraj diyoruz.Uzak gibi bir film çekecek olsam dslr ye hayır demem.Zira arkadaşların bahsettiği dalgalanma problemi yaşama ihtimalim yok çünkü kamera hareketli olmayacak en basitinden.
Daha hareketli bir kamera kullanımı varsa bu sorunu göz ardı edemem.
Sonra yine diğer ekipmanlarla uyumu önemli. 1 gün jimmy jib getirip focus kontrol bağlayamayacaksam yine tercih etmem.
Sonra kameranın yedeğinin olması önemli. Filmi yarıda bırakabilecek bir arıza hele hele düşük bütçeli bir işte ölümcül sonuçlar doğurabilir.
Şimdi kiralama şirketlerini zengin etmek derken böyle durumlarda var.Kameranın yanında size sağladıkları "ıvır zıvır" bir ton malzeme, kamera parası kadar aslında. Ve bunlar sette sizi rahatlatan şeyler. Ayrıca kamerada bir sıkıntı olduğunda yine yarı yolda kalmazsın.
Sonuç itibariyle ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama bu tip tercihler böyle görüntülere bakarak olmaktan ziyade hep işin yapısına göre değerlendirilince ortaya çıkıyor.Senaryo, olanaklar, para. Bu denklemler zaten tercih ihtimalini 1-2 kameraya düşürüyor.
7D ile 550D nin küçük bir karşılaştırması.
[vimeo] http://www.vimeo.com/9719790 [/vimeo]
En büyük sorun şu. Aradım bulamadım. Canon 550D yi çekim esnasında monitöre bağlamak hayal mi ?
eraydinc.com
vimeo.com/eraydinc
b&h de 800$ body olarak piyasaya sürülen canon 550D sonunda satışta!
evet nerden nereye 1967 ampex - 2010 canon
b&h de 800$ body olarak piyasaya sürülen canon 550D sonunda satışta!
evet nerden nereye 1967 ampex - 2010 canon
Maalesef b&h de halen daha wish list e alabiliyorsunuz. Ve çıkış tarihi de belirsiz gözüküyor. Heyecanla bekliyoruz.
Ahmet R TOGAY
test görüntülerine bol bol baktım az önce. alınır bu. satılsa şimdi alıcam o derece heves ettim. biraz o video havası ve noise rahatsız edici geldi ama.. sonra düşündüm. 10 sene önce 35 mmde bile bulamayacağımız görüntü kalitesi şimdi neredeyse bedavaya elimizin altında. beğenmemek nankörlük olur. teknoloji müthiş düzeyde amatör sinemacıdan yana.
- zaman ne çabuk geçiyor.
- zaman duruyor da içinden biz geçiyoruz galiba.
Sen çalışan mühendis adamsın, ben alabiliyorsan 7D al derim. 550D'den pişman olursun falan demiyorum asla, 7D'nin dokusu ufak bir miktar daha iyi, bir de gövdesi daha ağır, sağlam, oturaklı, su geçirmiyor falan. Fotoğraf kalitesi ve özellikle de netleme özellikleri çok çok iyi. Bloom'un lafıyla 7D bir profesyonel makinesiyken 550D bir giriş ürünü.
Paran yetiyorsa 7D, ama 550D de özellikle fiyatına göre muhteşem bir alet. Canikligil'in lafıyla 7D fiyatına 550D ve yanına da kaliteli bir objektif alabilirsin, ki görüntü kalitesinde gövdeden daha önemli olan şey objektif zaten. Gövdeyi almakla bitseydi tey tey.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.