Forum

[Sabit] Canon 550D

568 Gönderi
77 Üyeler
0 Reactions
114.8 K Görüntüleme
(@desleya)
Gönderi: 14
Başlığı açan

Canon'un mantığını anlamakta güçlük çekiyorum. Yeni çıkarttığı giriş seviyesi D-SLR lar, ileri seviye D-SLR'ından daha yetkin ve doğal olarak daha ucuz oluyor. Ve arka arkaya önceki modelleri öldürüyor.
7D, mark ii'nin pabucunu dama atmıştı, 550d (Rebel T2i) ise hepsinin pabucunu dama atacak gibi görünüyor. 1080p de 30, 24, 25 p; 720p 60, 50 p leri destekliyor üstelik full manual ayarlar. FF saplantınız yoksa artık mark ii için firmware beklemeyin bence, zaten bu ürün 800 usd.
http://www.dpreview.com/news/1002/10020806canoneos550d.asp " onclick="window.open(this.href);return false;

Ahmet R TOGAY

Gönderildi : 09/02/2010 12:12 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0

Aslında hiçbiri hiçbirinin pabucunu dama atamıyor.

Örneğin dediğiniz gibi bu giriş seviye bir makine. Mark II gerek tam çerçeve olması, gerek ISO hassasiyeti vs. gibi pek çok konuda 7D'den kat be kat üstün, bunu zaten video görüntülerindeki keskinlikten bile anlayabilirsiniz. Fotoğraf kalitesine ise hiç girmiyorum. Fiyat aralığında neredeyse rakipsiz. 7D ise 550D'den, en azından fotoğraf anlamında üstün, videoda ise 7D'nin çok az daha iyi olacağı söyleniyor.

Yani evet, Canon'un hamleleri tamamen ticari, ama saçma şeyler yaptığını söylemek mümkün değil. Örneğin bu aletin hava koşullarına karşı koruması yok. kaydıraklıyılan dolu yağmurun altında hiçbir koruma olmadan 7D kullandı, dün biz yine film çektik o aletle, 550D ile çekin bakalım, ertesi gün servistesiniz. Yani düşük fiyatın götürüleri var.

Ama bence süper bir ürün, fiyatı çok uygun. Görüntüleri de görelim bakalım da, tahminimce wobble falan çok fazla olacaktır, ISO hassasiyeti 7D'den kötü olacaktır vs. vs..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 09/02/2010 3:06 pm
(@desleya)
Başlığı açan

Kesinlikle katılıyorum. Zaten 800 dolarlık body'ye 1500 dolarlık lens takmakta ağırıma gider valla 😀 .
Belki bu başlık yeri değil ama, tamam body nem korumalı ama lenslerde böyle bir durum söz konusu değil. Bende bir yağmurda kullandığım setimin önemli bir lensini feda etmiştim. Sizler lenslerinizi nasıl koruyorsunuz? Özellikle sıcak soğuk geçişlerinde lens içlerinde buharlaşmalar oluşabiliyor. Yada artık elektronik mekanizmalı lenslerin devreleri zarar görebiliyor.
Teşekkür ederim.

Ahmet R TOGAY

Gönderildi : 09/02/2010 3:24 pm
(@exxexeex)

Temel Özellikler
- 18 Megapixel APS-C CMOS sensör
- ISO 100-6400 (12800 e genişletilebilir) DIGIC 4 işlemci
- 3.7 fps seri çekim
- Manuel kontrol olanaklarına ve çekim hızı seçim olanağına
sahip Full HD çekim özelliği
- 7.7cm (3.0 inç) 3:2 Clear View LCD
- 63 bölgeden ölçüm yapan dual-tabaka pozlama sistemine
sahip iFCL Pozlama Sistemi
- +/-5 stop Pozlama telafisi (ancak vizör aralığı hala +/-2 stop)
- Otomatik ISO için maksimum değer seçebilme özelliği
- Harici mikrofon soketi
- Video kırpma fonksiyonu
- Eye-Fi bağlantılı fonksiyonlar uyumluluğu

la vita é bella

Gönderildi : 09/02/2010 8:37 pm
 Hepa
(@hepa)

7D, 40D gibi gövdesi yağmura karşı dayanıklı, lensler de genelde dayanımlı oluyorlar.Ama yine de yağmurluk satılmakta bunlar için özel.

Ayrıca, Eylem'in yazdıklarına biraz ekleme yapmak istiyorum.Dual DIGIC yok bu da kalite olarak dalgalanmayı getirebilir, işlem gücünün düşmesi.Ama aynı zamanda ısı derdini yok etmiş de olabilir.İki işlemcinin ısınması, 7D'den ısınma problemlerini referans alarak Canon'un düzelteceğine inanıyorum Canon kullanıcı yorumlarını çok dikkate almakta çünkü.

Ayrıca video için 5D bence çok sorunlu, ff yi tam tarayamaması, ısınması, yüksek alan derinliği, fiyatı derken bir kısa filmci için bence 550D başlamak için iyi bir yer, mikrofon girişi de bulunmakta artık.

Açıkcası ISO hassasiyeti artırılmış, genelde Canon'un bütün serileri ISO performansı aynı oluyor çok az fark vardı 5D ile 7D arasında tabi still image olarak çekilen rawlarda ISO daha kolay farkedilirken hareketli görüntülerde noiselar hareketlenince biraz asab bozabilir.

7D almayı düşünüyordum, şuanda 550D'e feci halde kaymış durumdayım eğer video performansı aynı olacak ise.Tek endişe duyduğum nokta dalgalanma giderilmiş mi olması ve gövdenin hafif ve 7D ergonomisinin olmayışı, bunlarda dalgalanmayı beraberinde getirecek.

Tanıtım videosunu izleyin, hareketli çekimler var gram dalgalanma yok.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/02/2010 12:13 am
(@mobidik)

Bir tane de videosunu ekleyelim:
https://www.youtube.com/watch?v=

Bu da onunla çekilmiş bir video:
https://www.youtube.com/watch?v=

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

Gönderildi : 10/02/2010 3:15 am
 Düd
(@dud)

Sadece bu videoya bakarak konuşursam, paranız yetiyorsa 7D alın, ancak bu makineyi alırsanız da kesinlikle pişman olmazsınız diyebilirim. Ama tabii daha bir çok etken var, dediğim gibi, bu sadece görüntülere bakarak.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 10/02/2010 4:16 am
 Hepa
(@hepa)

Ben fark o kadar göremedim, sence nerede var fark?

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/02/2010 4:22 am
 Düd
(@dud)

Benim tek derdim doku. Bu aletin görüntüleri de keskin (en azından bu videoda). 7D'nin dokusunu çok daha fazla seviyorum, Mark II görüntüleri inanılmaz keskin örneğin. Bu da o sınıfta gibi, görüntüler çoğalsın, iyice emin oluruz.

Gönderildi : 10/02/2010 5:03 am
 Hepa
(@hepa)

Evet keskin, ama doku olarak 7D'nin de keskin, evet dokulu fln ama keskin.Vimeo'dan fln izliyoruz o kodek şeyleriydi, vimeo'nun flv çevirmesiydi derken daha bu bulanik daha bi sinematik oluyor.Ben böyle düşünüyorum yani.Hamlarda nasıldır bilemem birkaç ham izledim keskindi.
Sonuçta aynı sensör aynı işlemciyi kullanıyorlar, aralarında farkın olması zor.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 10/02/2010 5:46 am
(@enjeksiyon)

Ben 550 d nin set ortamına karşı dayanıklı olabilceğini düşünmüyorum. 7D fotoğraf içind eğil video için çıakrıldı bence. Videoya daha uygun gibi geliyor. Ama ısınma problemi gerçekten içler acısı bir durum. 550 de deki tek işlemcinin 60 karede sorunlar çıkartabilmesi çok olası. Fakat aynı problem bu sefer de 7D de başka şekilde ortaya çıkıyor. Bir çığır açması açısından Canon'u kutluyoruz falat hala on numara bir video kamera şeklinde DSLR çıkarmamış olması da çok ayıp. 24,25,30 50 ve 60 seçeneklerini heralde turistler için yapmıyorsun değil mi? Film yapımcıları için yapıyorsun. O zaman neden aslanlar gibi çalışan bir 7D koymadın. Neden hala 5d mark 2 tam bir video kamera gibi çalışmyor? Eğer 550d iyi bir seçenek olursa 2 tane alınabilir ve riski ortadan kaldırmak adına dönüşümlü olarak kullanılabilir. Açıkçası hala kafam çok karışık. Neredeyse bu hafta alıyordum 7D'yi... Şu an da birinin bana git 7D al ya da bekle 550d al veya 5D al deesine o kadar çok ihtiyacım var ki...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 10/02/2010 12:04 pm
(@desleya)
Başlığı açan

Aslında açmaza bir de "1d mark iv" ekleniyor. Video özellikleri en gelişkin model olarak lanse ediliyor. Tabii o fiyata (5000usd) 6 tane 550d alınır başka.

Ahmet R TOGAY

Gönderildi : 10/02/2010 12:59 pm
 Düd
(@dud)

7D'nin de, Mark II'nin de hamlarıyla uğraşmış ve sıkıştırmasız hallerini de görmüş bir insan olarak forza 7D diyorum.

kaydıraklıyılan 7D alacağında, genç biraz daha bekle, 1. nesil ürün alınmaz demiştim, gerçi o zaman Mark II alacaktı, ona demiştim, sonra 7D çıkınca onu almıştı. Hâlen daha gördüğünde iyi ki seni dinlemişim der, oysa ki ben ona 7D'yi de alma, bekle demiştim :). Sana kalırsa ölene kadar bekleriz deyip alıvermişti. Ama hakikaten öyle. Sene sonuna Mark III gelecek, ondan sonra 7D'nin yenisini bekliyorum ben. O dönem alınır artık bu aletler (sırf video için diyorum). enjeksiyon'un aradağı model de anca o zamana çıkar sanki, bunlar ticari şeyler tabii ki, her ara sürümle bolca para götürüyorlar. Hv 20/30/40 olayını unutmayalım.

Gönderildi : 10/02/2010 2:58 pm
(@mobidik)

Dude, 550D ısınma problemini ortadan kaldırmışsa ve de video olarak bu paraya 7d'ye kafa tutarsa yine sen "7D" mi dersin?
Genelde video üzerinde duruluyor.. Peki bu HDSLR'ler iyi fotoğraf çekebiliyor mu? (Sorum video çekmeyen diğer fotoğraf makineleri ile kayaslanması üzerine-daha çok mekanik açıdan...)
Sonuçta insanların aklına hep şu geliyor.. İşin içine bir de video girince kesin fotoğraftan ödün veriyordur bu kameralar? sorusu...

Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.

Gönderildi : 10/02/2010 3:07 pm
 Düd
(@dud)

O saçma bir soru bana sorarsan. Bu makineyi alan birinin pişman olacağını düşünmüyorum ben. Profesyonellerden bahsetmiyorum tabii. Sadece fotoğraf için konuşuorsuk Meren geçen hafta blogunda muhteşem bir şekilde özetlemiş:
"
kullandığım view camera için 20 megapikselden daha yüksek çözünürlük sunan, fotoğraf başına 1.5 saniye performansı yakalayabileceğim, ISO 50′ye inebilen ve $25.000 dolardan ucuz olan bir digital back arıyorum” türünden sorularınız yoksa, -sıkı durun-, neredeyse ne alırsanız alın, seçiminizle mutlu olacaksınız
"
Güzel demiş.

Benim 7D deme sebebim, daha önce de dediğim gibi, dokusu. Yoksa 550D kötü demiyorum. Bir de ısınma çok önemli evet. Bir diğer önemli hususta kullanacağı codec. 7D ile aynı codecse vay halimize.

Gönderildi : 10/02/2010 3:41 pm
Sayfa 1 / 38
Paylaş: