Çok teşekkürler hepatitb.
Sahibindenden baktım bende onugördüm ama sahtedir falan diye düşündüm. Fiyat çok ucuz kalıyor çünkü gerçekten ve bunların sahteleri aşırı şekilde yaygın biliyorsun.
Nereden aldın micmuss?
Açıkcası Sahibinden olunca beğenmezsen 3 gün içersinde yollayabiliyorsun, o şekilde düşün.
Al, belirli programları vardır onlarla test et.Eğer sahte ise koşulsuz yollayabiliyorsun zaten.Ayrıca sahte olduğunu gösteren ipuçları var zaten onlara bakarak bu sahte diyebiliyorsun anında.Logosunda değişiklikler kutusunda oynamalar veya bu tarz.Hologram ve kabartmalı duruyor ürün fotosundan eğer öyle gelirse problem olmaz gibi.Ama kartlar fabrikanın reförbiş(süperde yazarım) olabilir yani 16gb'dır 15gb fln yazılıyor gibi sorunları olabilir, bunları alırken iyice test edip almak gerekli ondan.
*our AC-130 in the air
.......
Evet zaten bahsediliyor, ürünü satanda diyor rescuepro tarzı bişidi sanırım.Zaten ona güvenip alıcam sanırım alırsam.
*our AC-130 in the air
Philip Bloom'un videosuna baktım ratio : 2.55:1 . Bu 1280:501'e denk geliyor. Kendi görüntünüze uygun olanı http://www.digitalrebellion.com/aspect_calc.htm " onclick="window.open(this.href);return false; adresinden hesaplayabilirsiniz.
2.35:1 en guzel sonucu veriyor. Genelde sinema filmlerinde 2.30:1 - 2.40:1 araliginda degerler kullaniliyor gordugum kadariyla. Montajda 16/9`luk goruntunun ustunden %12.2 ve altindan %12.2 kas koyarsaniz tam bu degere ulasirsiniz.
Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?
Philip Bloom'un videosuna baktım ratio : 2.55:1 . Bu 1280:501'e denk geliyor. Kendi görüntünüze uygun olanı http://www.digitalrebellion.com/aspect_calc.htm " onclick="window.open(this.href);return false; adresinden hesaplayabilirsiniz.
2.35:1 en guzel sonucu veriyor. Genelde sinema filmlerinde 2.30:1 - 2.40:1 araliginda degerler kullaniliyor gordugum kadariyla. Montajda 16/9`luk goruntunun ustunden %12.2 ve altindan %12.2 kas koyarsaniz tam bu degere ulasirsiniz.
Arkadaş kaş atmadan nasıl yapılıyor diye sormuştu o yüzden ayrıntılı anlattım. 2.35:1 candır ayrıca anamorphic standartıdır. Verdiğim adreste hazır olarak mevcut. Hızlıca hesaplayabilirsiniz.
Selamlar, 550d video modunda 50mm 1.8 canon lens ile mükemmel sonuçlar alabiliyorsunuz. Ben analog lens kullanıyorum 50mm 1.8 pentacon çok memnunum
50mm 1.8 canon lens kullanıyorum. Işık varsa dediğin doğru ama ışığın az olduğu yerlerde noiseler "merhaba ben geri geldim" diyor.
-ki kit lensle daha iyi sonuçlar elde edenler var :))
[vimeo] http://www.vimeo.com/9987536 [/vimeo]
kit lensin diyafram açıklığı 2.8 nasıl daha iyi sonuç onu anlamadım : )
bu arada video nefis
Özgüç o işin abartısı tabii de gece çekimlerim hala çok iyi değil. Ama gelişme var. Sorun benden ve elimdeki lensten kaynaklanıyor. 🙂
Biraz daha kurcalama fırsatım oldu makineyi. Yeni yorumlar yapayım. Şimdiye kadar ısınma problemi yaşamadım hiç. Timelapseler de aldım. Neredeyse ısınma hiç yok. Bir de yaz sıcağında denemek lazım. 🙂
Yalnız şöyle bir şey var. Yeni mi sorun çıktı yoksa yeni mi dikkatimi çekti bilemedim. Full HD çekim yapınca ilginç bir dalgalanma peydahlanıyor görüntüye. 1280x720'de görüntü daha sağlıklı.
Eos 550D ile ilgili Türkçe tanıtım videosu:
http://televidyon.com/p/2436/canon-eos-550d " onclick="window.open(this.href);return false;
Yeni Grip BG-E8
Eski gripler 550D'de çalışmaz. iki tane ayrı cartridge var, biri kalem piller için (6), diğeri, iki normal batarya için. Büyük lensle çalıştığınızda, çok rahat oluyor.
Bu kalem pilli grip özelliği diğer modellerinde(7d'de mesela) de var mı yoksa yenilik mi?
Maksadım sana gördüğünü anlatmak değil anlamadığını göstermektir.
7D'nin battery gripi de aynı özelliklere sahip. Gripler arasında herhangi bir yenilik yok. Sadece gripleri bodylere uyduruyorlar o kadar..
[vimeo] http://www.vimeo.com/11670918 [/vimeo]
Tam olarak test videosu denemez öylesine çekmiştim ama bir süreliğine paylaşmak istedim. Kısa zaman sonra daha detaylı dış çekimler olan görüntüleride paylaşacağım.
şifresi: deneme
belki çok alakasız olcak affınıza sığınarak yazıyorum.
Bu cihazı aldım diyelim
1. Kısa film çekimlerinde ısınma problemi benim elimi kolumu bağlar mı?
2. Görüntüleri aktarırken, kurgularken performansı çok yüksek bir bilgisayar mı kullanmak gerek?
3. Kendi mikrofonu çok yetersizmidir iç çekimlerde extradan mikrofon gerektirir mi?
bildiğiniz kadarıyla yanıtlarsanız sevinirim cevaplar için şimdiden teşekkürler.
3 2 1 Akııyoorrrr!
bu sorularının üçününde cevabı "evet"
çok iyi bir görüntüsü var bu cihazın gel gör ki bütçeleri zorlayacak bunun yerine hv serisinden alıp ekipmanla mı tamamlasam çok kararsız kaldım
3 2 1 Akııyoorrrr!
Bugün bir okşama fırsatım oldu, çok derinlemesine dalamadım ama en sinir olduğum özellik olan ayarları LCD'de vermesi benim yine canımı sıktı, kapatılıyordur herhalde ama kıl oluyorum birader. Gerçi 5D de böyleydi, neyse :). Onun dışında ufacık ve gerçekten hiç güven vermiyor insana, hele de 7D'den sonra.
Görüntü kalitesini test edemedim henüz ama fiziksel anlamda gerçekten niye bu kadar ucuz olduğunu belli ediyor. Yine de güzel alet, fiyat performans 11 numara.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.